Haziran 05, 2024, 02:08:15 öö

Gönderen Konu: Serveti Timsah kaptı!  (Okunma sayısı 837 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Serveti Timsah kaptı!
« : Mayıs 19, 2010, 19:26:52 ös »
Tarihinde ilk kez şampiyon olup, tarih yazan Bursaspor, Devler Ligi'nde direkt olarak gruplara katılacak. Yeşil-Beyazlılar'ın kasasına 15 milyon Euro girecek, Fener ön elemede elenirse bu rakam 20 milyon Euro'ya çıkacak



Süper Ligi şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor ön eleme oynamadan direkt olarak Devler Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Yeşil-Beyazlılar, Avrupa futbolunun 1 numaralı arenası olan Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda mücadele edecek. Grup kuraları 27 Ağustos’ta Monaco’da çekilecek. 32 takımın katılacağı kuraya 6.890 puanlı Timsah, 4. torbadan giriyor. Kura çekiminde 4 torba oluşturulacak. ve bu dört torbadan çekilecek birer takımlarla dörderli gruplar oluşturulacak. Temsilcimiz, kendisiyle aynı torbada bulunan Rus şampiyonu Gökdeniz, Fatih ve Hasan Kabzeli Rubin Kazan, kendisi gibi Hollanda’da ilk kez mutlu sona ulaşan Twente, Rumenler’in son yıllarda çıkış yakalayan takımı Cluj gibi takımlarla eşleşemeyecek.

Devler bekliyor
Bursaspor’u 1., 2. ve 3. torbalarda çok güçlü rakipler bekliyor. 1. torbada bu yılın finalistleri Bayern Münih, İnter ve İspanya Şampiyonu Barcelona, İngiliz Şampiyonu Chelsea gibi takımlar bulunuyor. 2. torbada ise yıldızlar topluluğu Real Madrid, Lucescu’nun Shakhtar Donetsk’i, 6 yıl sonra Portekiz’de mutlu sona ulaşan Benfica, Fransız devi Lyon var. 3. torbada ise Alman panzeri Schalke, Yunan Panathinaikos, tarihinde ilk kez Devler Ligi’ne katılan Tottenham yer alıyor. Yeşil-Beyazlılar, kasasına direkt olarak katılacakları için 15 milyon Euro girecek. Bu rakam 2 tur oynamak zorunda olan Fenerbahçe’nin safdışı kalması halinde 20 milyon Euro’ya kadar çıkabilecek.

1. torba
Barcelona
M.United
Chelsea
Arsenal
B.Münih
Sevilla *
Milan
İnter

2. torba
Lyon
W.Bremen *
R.Madrid
Roma
S.Donetsk
Benfica
Valencia
Marsilya

3. torba
Zenit *
Panathinaikos
Tottenham *
G.Rangers
Ajax *
Schalke
Basel
Anderlecht

4. torba
S.Moskova
Hapoel *
S.Prag *
Twente
Rubin Kazan
Cluj
Bursaspor
Cluj