Haziran 16, 2024, 21:42:52 ös

Gönderen Konu: JOE BOOTH RÖPORTAJI ( ALINTI )  (Okunma sayısı 1783 defa)

Çevrimdışı ultraslankayseri

  • İleti: 20
  • Karma: 0
  • YOU'LL NEVER WALK ALONE
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
JOE BOOTH RÖPORTAJI ( ALINTI )
« : Eylül 11, 2006, 20:00:40 ös »
ARKADAŞLAR EA İN RESMİ SİTESİNDEKİ RÖPORTAJI TÜRKÇEYE ÇEVİREN ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ...
( bu röportajın çevirisinde benim kesinlikle bir emeğim yoktur emeği geçenlere teşekkürler...)

Herkes bilir Gerard Houllier çok büyük bir Liverpool taraftarı ve çok meşgul biridir. Hatta son günlerdeki World Cup oyunu ona çok büyük bir baskı getirdi.FIFA serilerinin kötüye gitmesi onu üst düzey bir göreve taşıdı.Acaba bu taze kan yeni oyunu hakkında neler söyledi?
Prodüktör Joe Booth bu işin tüm geçmişini bilir , Çalışmalar yeni taktik yeni düşüncelerle Eylül'e kadar sürer ve asıl iş o zaman başlar. Genellikle dünya onu haklı çıkarır ve onu destekler , EA her yerde markadır. Onunla oturduk , EA'daki son vitrin değişikliğini ve FIFA severlerin 07'den neler beklemesi gerektiğini sorduk...
Eurogamer - FIFA07'nin FIFA 06,2005,2004'ten ne farkı olacak ?
Joe Booth - Öncelikle farklı olarak ben varım.Ben farklıyım. Sonraki nesil olarak EA için çok çalışıyoruz. Geçen sene Eylül ayında FIFA'ya gelmeden önce; Arkadaki görünmez kahraman olarak Ubisoft'taydım ama Ubisoft futbolu bilmiyordu.

Ubisoft geliştirdiğim müthiş fikirlerle ilgilenmiyordu bile, bende spor oyunu için EA'yı seçtim...

Eurogamer - Biliyorsunuzdur belki EA aynı oyunu farklı kutularla satması(ne güzel söyledin) ile tanınır.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

20 Yıldır video oyunları şirketlerinde çalışıyorum.Ama asıl kariyerim 15. yılımda başladı.
EA'da 90lı yılların sonuna doğru şunu hissetettim.Neyi hayal ediyorsan onu yap felsefesinin kaybolduğunu.FIFA birçok sene dediğiniz gibi yaptı.Ama bu sefer farklı olacak.
Ben taze kan olarak geldim.Benim amacım Avrupa ve diğer ligleri izleyip oradaki incelikleri keşfetmek.Bunu yapabilirsem ne mutlu bana.

E - FIFA takımı sadece avrupalılardan mı oluşuyor?
Büyük bir bölümü Avrupa'dan.Ama Arjantin ve Japonya'dan da arkadaşlarımız var.Şöyle bir köy düşünün 19 farklı ülkeden gelmiş binlerce insan ve tuhaf Amerikalı ve Kanadalılar...

E- Bu FIFA serisini ben niye almalıyım?

Online İnteraktif Lig ve oynanılabilirlik(gameplay) ilk söylenecekler.Hiç tanımadığımız 50 kişiye FIFA'yı test ettirdik.Özellikle 50-100 saatten sonra oyunu almak istediklerini  söylediler.
Gerçekçi olmayan özellikleri onarıyoruz.
Şut Özellikleri - Top, insandan hoşlanıyor yeni oyunda.Topu yürütecek uygun fizikli adamlar var yeni oyunda.Top serbest bırakıldı yeni oyunda.En küçük bir hareket topu dans ettiriyor ve top şuraya gidecek diye kesin olarak konuşamacaksınız.Oyuncuların hızlanmaları bayağı gerçekleştirildi.Tuş kombinikasyonu yapılınca tüm oyuncular değil yeteneği olan oyuncular yavaş yavaş hızlanarak koşacaklar.
Bu sene FIFA'da oynalınabilirliği inanılmaz geliştirdik.Biz eski oyunumuza birşeyler katarak ta devam edebilirdik.Ama amacımız oyuncu memnuniyeti...

E- Peki multiplayer'da ne gibi değişimler var?
Evet, çok büyük bir İnteraktif Lig'imiz var.Aynı normal ligi takiben maçlar oynanacak ve sanal şampiyona ödüller verilecek.
Mesela bir şehir takımı seçeceksiniz.Haftasonu Everton'la mesela maçınızı oynayacaksınız.Ardından Perşembe günü yeni listeler verilecek.Böyle böyle ilk 3 sırayı alanlar ödüllendirilecek.

E- Oyuna yeni bir güncelleme ne zaman yapılacak?

Şu an tarihini bilmiyorum...

E- Yeni versiyonun en büyük farkı nedir?

Yeni oynanabilirlik motoru.Bazı çevreler yeni motor deyince grafik motoru anladılar ve videolarla hüsrana uğradılar.Yeni oynanabilirlik motorumuz bomba etkisi yapacak.

E- Hiç PES oynadınız mı, oynadıysanız ne gibi dersler çıkardınız?

Evet, PES'i FIFA ailesi olarak hayranlıkla 2 sürümünü izledik.Şu kabul edilebilirki 2004 ve 2005 yıllarındaki sürümleri mükemmeldi.Ancak 06 yılındaki oyunumuzla pazar payı PES %51 FIFA %47 durumuna geldi.Bu 04 ve 05'de 20 civarlarındaydı.Bu sene PES'i geçeceğimize inanıyorum.Ben en iyi simülasyonu yaratmak için geldim ve bana duyulan güvenin hakkını vereceğim...

E- Gelecek seriler için Online düşünülüyor mu?

Evet, ama sanal atletlerin dışında olmaya kalkıp hile yaparak sanal forvet olmaya çalışan züppeler yada her ne iseler onlara bu sene online oyun'da yer yok !

E- FIFA07'nin PS versiyonu nasıl gidiyor söyleyebilir misiniz?
Üzgünüm PC kullanıcıları PS versiyonumuz bu sene muhteşem oldu.Bunun için Sony'nin kendi ekibiyle 3 günlüğü adam başı 100$ alan 200 kişik bir ekiple çalışıyoruz.Bu maliyeti kullanıcıların orjinal oyunlarıyla kapatmayı hedefliyoruz.Ayrıca PSP ve GameBoy oyunumuzun grafiklerinin normal oyundan seyircilerin birkaç hareketi dışında hiç bir farkı yok.Trende,tatilde,okulda PSP'nizle kariyer oynayabilir ve bu kariyerlere normal PC'de devam edebilirsiniz.

Takdir sizindir...

Çevrimdışı Black Jack

  • İleti: 7
  • Karma: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: JOE BOOTH RÖPORTAJI ( ALINTI )
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2006, 21:03:46 ös »
Valla bence gayet güzel bi çalışma olmuş.Bunu hiç bi yerde okumamıştım.

Çevrimdışı ultraslankayseri

  • İleti: 20
  • Karma: 0
  • YOU'LL NEVER WALK ALONE
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: JOE BOOTH RÖPORTAJI ( ALINTI )
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2006, 10:24:45 öö »
arkadaşlar bu sıkıntılı günlerde biraz kafalar dağılsın diye koydum ama daha önce de söyledeim beğenen olur beğenmeyen olur, okuyan olur okumayan olur ama ben ilk okuduğumda hoşuma gittiği için koydum

 "bu her yapılanı olumsuz bir şekilde eleştirme tavrınız nereye kadar devam edecek bilmiyorum, ayrıca ben başlıkta joe booth röportajı yazdım, "fifa 07 demo tarihi açıklandı" değil"