Nisan 27, 2024, 09:34:01 öö

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - _Leonardo_

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Tanışma Alanı / Ben Geldimmm...
« : Mayıs 15, 2011, 15:28:29 ös »
Uzun zaman oldu ama tekrar sizlerle olmak güzel :)  c_heesy

2
Futbol ve Diğer Sporlar / Olmaz böyle şey !..
« : Şubat 11, 2011, 11:07:35 öö »
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcuları arasında sayılan, Beşiktaş'ın sezon başında anlaştığı Allen Iverson'da ilginç gelişmeler yaşanıyor..


Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcuları arasında sayılan Allen Iverson'un Beşiktaş'a gelişi büyük olay olmuştu. Iverson'ın imza attırdığı Beşiktaş dünyada en çok konuşulan kulüplerin başında gelmişti. Hatta Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde düzenelenen imza törenini dünyanın ünlü haber kanalları flaş haber olarak izleyicilerine duyurdu. Buraya kadar her şey çok güzeldi.

Iverson neden Beşiktaş'ı tercih etti?
Iverson NBA tarihinde en çok sayı oyuncuların başında geliyor. Geçtiğimiz gün yapılan bir ankette spor dünyasının gelmiş geçmiş en karizmatik sporcuları arasında 24. oldu. 1996'da adım attığı NBA'de dünyanın en ünlü markaları ona sponsor olmak için sıraya girdi. Bunlardan biri de ünlü spor ayakkabı markası Reebok'tı. Bu firma Iverson'la NBA'ye adım attığı 1996 yılında 10 yıllığına 50 milyon dolarlık sponsorluk sözleşmeye imza attı. Iverson'un yıldızının parlamasıyla Reebok'un Iverson imzalı ürettiği 'Anwer' isimli ayakkabılar Amerika'da satış rekorlarını alt üst edince Reebok 2001 yılında Iverson'la olan sözleşmesini ömür boyuna çevirdi.

Sözleşmedeki ilginç madde
İşte o sözleşmede bir madde var ki Iverson'un Beşiktaş'a gelmesine yol açıyor. O maddelerden biri "Eğer Iverson Avrupa'da bir takımda forma giyerse Reebok firmasının Avrupa'daki tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı ekstra 8 milyon dolar ödeme yapılacak".

Beşiktaş yönetimi harekete geçiyor
Yani başka bir deyişle Iverson Beşiktaş'a yalnızca yıllık 1.5 milyon dolarlık sözleşme değil toplam 9.5 milyon dolara imza atmış.

Beşiktaş Yönetimi de Iverson'un Reebok'la arasındaki bu sözleşmenin detaylarını öğrenmek için avukatlarla görüşme kararı aldı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun gelecek hafta salı günü yapılacak toplantısında Iverson'un Reebok firmasıyla olan sözleşmesindeki maddelerin ortaya çıkarılması için çalışmalara başlanacak. Eğer gerçekten böyle bir madde varsa Iverson'un sezon sonuna kadar olan ödemeleri dondurulacak.

3
Futbol ve Diğer Sporlar / Sivas ile Trabzon 12. randevuda..
« : Şubat 11, 2011, 11:06:21 öö »
Sivasspor ile Trabzonspor cuma günü ligde 12. kez karşı karşıya gelecek...


Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, şampiyonluğu kovalayan Trabzonspor'u yarın saat 16.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda konuk edecek.

Ligin köklü ekiplerinden Trabzonspor ile ligde 6. sezonunu yaşayan Sivasspor, yarınki maçla birlikte 12. randevularına çıkacaklar.

İki ekip arasında geride kalan 11 maçın 5'inden (biri hükmen) Sivasspor, 4'ünden Trabzonspor galip ayrılırken, 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında ligde yapılan son 3 maçı Trabzonspor kazandı.

Sivasspor, rakibini en son 2008-2009 sezonunda Sivas'ta yenmeyi başarmıştı.

Sivasspor rakibiyle iç sahada oynadığı 5 maçın 4'ünden galibiyetle, birinden mağlubiyetle ayrıldı.

İki takım arasında ligde yapılan 11 maçta alınan sonuçlar şöyle:

Sezon Maç Sonuç

2005-2006
Trabzonspor-Sivasspor 0-0
Sivasspor-Trabzonspor 2-1

2006-2007
Trabzonspor-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Trabzonspor 1-0

2007-2008
Trabzonspor-Sivasspor 0-3 (hükmen)
Sivasspor-Trabzonspor 2-0

2008-2009
Trabzonspor-Sivasspor 0-0
Sivasspor-Trabzonspor 3-0

2009-2010
Sivasspor-Trabzonspor 1-2
Trabzonspor-Sivasspor 3-1

2010-2011
Trabzonspor-Sivasspor 6-1

4
Futbol ve Diğer Sporlar / Kartal Schuster'den yoksun çalıştı..
« : Şubat 11, 2011, 11:05:35 öö »
Beşiktaş, 2 günlük iznin ardından Ankaragücü ile oynayacağı Spor Toto Süper Lig maçının hazırlıklarına başladı. İşleri nedeniyle Almanya'da bulunan Teknik Direktör Bernd Schuster'in yer almadığı antrenmana, 12 futbolcu da katılmadı.


Milli takım kamplarında bulunan İsmail, Necip, Quaresma, Almeida ve Sivok ile izinli olan Simao, Fernandes ve Guti ile sakatlığı bulunan İbrahim Toraman ile Ersan antrenmanda yer almadı. Sakatlıkları süren Nihat ile Cenk ise takımdan ayrı çalıştılar.

Antrenör Tayfur Havutçu yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana kondisyon ve pas çalışmaları ile başlayan siyah-beyazlılar, istasyon çalışmalarının ardından dar alanda çift kale maç oynadı.

Beşiktaş, Ankaragücü maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

5
Futbol ve Diğer Sporlar / "Beşiktaş'ın geleceği çok parlak.."
« : Şubat 11, 2011, 11:04:41 öö »
Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Nihat Kahveci, taraftarlardan sabır isteyerek, Beşiktaş'ın geleceğinin parlak olduğunu söyledi..


Nihat, Lig TV'ye verdiği röportajda, bundan 5 sene önce 'gelmez' denilen oyuncuların şu an Türkiye'de futbol oynadığına işaret ederek, ''Beşiktaş belki ligde başarısız olabilir ama bu oyuncular sayesinde Türk futbolu ve Beşiktaş yurt dışında tanınıyor. Herkes bana Beşiktaş'ı artık isim olarak söylüyor. Bu oyuncular sayesinde İspanya'da Türkiye Ligi'ni takip ediyorlar. Zaten Guti'nin olması demek, çok önemli bir faktör. Guti'nin yaptığı reklam inanılmaz. Fernandes ve Simao'nun da tanıtımda katkısı oldu'' diye konuştu.

İnsanların böyle şeylere önem vermediğini çünkü herkesin takımın başarısını daha çok önemsediğini dile getiren Nihat, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu sezon ligde istediğimiz sonuçları maalesef alamadık. Bunun adına şanssızlık, yaşanan sakatlıklar diyebiliyoruz. Muhteşem bir kadro kuruldu. Artık herkes Beşiktaş'ın maçını bekliyor. İnsanlar zevk alarak izliyorlar Beşiktaş'ı. Çok gol atmayı, güzel oynamayı isteyen bir Beşiktaş var. Bence çok çok daha iyi duruma gelebiliriz. Gelmiş geçmiş en iyi kadrolardan biri kuruldu. Belli bir zamana da ihtiyaç var. Arkadaşlarımızın da Türk kültürüne, Türk futboluna alışmaları lazım. Ben de yurt dışına ilk başlarda alışamadım. Bence geleceğimiz çok parlak. Taraftarlarımızın ligdeki duruma göre karamsar olmamaları lazım. Şu kadronun çok çok daha iyi olacağından eminim.''

-''LİGDE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK''-
Nihat, çok güzel bir kadroya sahip olmalarına rağmen, ligde beklentileri karşılayamadıklarını ve bayağı geriye düştüklerini vurgulayarak, ''Ligde daha çok şeylerin değişeceğine inanıyorum. 14 hafta daha var ve bu çok uzun bir süre. Takımlar birbiriyle oynayacak, derbi maçlar yapılacak. Gönül isterdi ki mutlak galip gelmemiz gereken maçları kazanalım. İlk yarıda bu kayıpları yaşadık. Trabzonspor maçı dışında derbi kaybetmedik. Bizim problemimiz, bu maçı kazanırız dediğimiz maçlarda kaybettiğimiz puanlar oldu. Bu nedenle geride kaldık. Bu sezonki en önemli eksik, bir galibiyet serisi yakalayamamamız oldu. Takımı havaya sokacak, motivasyonu sağlayacak güzel bir seri yakalayamadık. Bu haftadan itibaren inşallah bunu başarırız'' diye konuştu.

Teknik direktör Bernd Schuster'in göze hoş gelen futbolun oynandığı, izleyen insanların keyif alacağı bir yapı oluşturmaya çalıştığını anlatan Nihat, ''Türkiye'de kötü oynayıp yenen başarılı, iyi oynayıp yenilen başarısız gözüküyor. Ancak bu bizim için mazeret değil. Biz hem iyi oynayıp, hem kazanmalıyız. Çünkü öyle bir kadromuz var. Hocamızın ilk senesi ve başarılı olmak istiyor'' dedi.

Nihat, Beşiktaş'ın 3 kulvarda birden yoluna devam ettiğine dikkati çekerek, ''Belki ligde geride kaldık ama yurt dışında Türkiye'yi temsil ediyoruz. Her şey çok kötü de gözükmüyor. Türkiye'de şampiyon olursunuz, olmazsınız ama yurt dışında iyi temsil etmek, şampiyonluğun verdiği hazdan çok daha önemlidir. Çünkü bu Türkiye için yapılan bir şeydir. Biz de bu yolda ilerliyoruz'' ifadesini kullandı.

Nihat, UEFA Avrupa Ligi'nde final yolunun yakın gözüktüğünü belirterek, ''Dinamo Kiev maçını geçtikten sonra kısa ama çok önemli adımlar gözüküyor. Ama ayaklarımız yere basacak, ciddi, konsantre ve motive olmuş bir şekilde, ülkemizi de temsil ettiğimizi bilinciyle o maçları oynayacağız'' diye konuştu.

-''İYİ OLDUĞUM ZAMAN HER TAKIMDA OYNADIM''-
Nihat, iyileşerek en kısa sürede sahalara dönmek istediğini vurgulayarak, ''İyi bir Nihat'ın bir takıma neler verebileceğini herkes biliyor. İyi olduğum takdirde bulunduğum takımlarda 11'de oynadım. Sonuçta üç kulvarda mücadele ediyoruz, bana da şans gelecektir. O zaman da oynarım diye düşünüyorum. Neden olmasın?'' dedi.

İyileştikten sonra forvette Bobo, Almeida veya Nobre ile birlikte oynama ihtimalinin olduğunu anlatan Nihat, ''Şu an oynayan Almeida gibi gözüküyor. Hocamız görev verirse neden olmasın. Sonuçta Almeida da İspanya'nın Real Sociedad takımında birlikte oynadığımız ve başarılı olduğumuz Kovacevic'e benzer bir futbolcu. İyi top tutuyor, indiriyor ve iyi şut atıyor. Son maçta da bunu gösterdi. Benim için önemli olan kendimi fizik ve mental olarak toparlamak. İnşallah ondan sonra da insanlar bizi birlikte izler'' diye konuştu.

Nihat Kahveci, Porto maçındaki golünden iki hafta sonra sakatlandığını anımsatarak, şöyle devam etti:
''Kariyerime baktığımda her zaman güzel işler yaptıktan sonra başıma talihsiz sakatlıklar geldi. Bu ilk defa olmadı. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da bu başıma geldi ama hep geri dönüşler oldu. Belli bir zamandan sonra geri dönüşler daha da zor oluyor. Sakatlıklar insanı ister istemez mental olarak yoruyor. Ben hep güçlü olup dönmeyi bildim. Takımın ligde kötü gitmesi de insanı üzüyor. Genç olduğunuzda belli şeyleri daha çabuk toparlıyorsunuz. İyi bir dönüş için uğraşıyorum. Dizimde 4 ameliyat var. Sakatlıklardan sonra hep döndüm ve oynadım. İnşallah şimdi de öyle olacak.''

-YENİ YILDIZLARI ANLATTI-
Takıma bu sezon katılan yıldız oyunculara övgüler yağdıran Nihat, bu futbolcuları şöyle anlattı:
''Simao, Atletico Madrid'in kaptanı. Çok köklü bir kulüpte kaptan olmuş, istikrarlı ve yetenekli bir takım oyuncusu. Bunu golleri ve asistleriyle kanıtladı. Çok çabuk uyum sağladı. En büyük şansı dillerini konuşan arkadaşları var. Bu arkadaşlarımız karakter olarak da düzgün olduğu için kısa sürede uyum sağlıyorlar.
Almeida kendini kanıtlamış, çok güçlü bir oyuncu. Kuvvetli, bence çok daha iyi olacak.
Fernandes'i Valencia 18 milyon avro verip aldı. Bu bile her şeyi anlatıyor.
Guti'yi 100 kişiye sorsanız 101'i tanır. Futbolculuğunun dışında karakter olarak, insan olarak herkesin sevdiği insan. Başka bir kültürden geliyor, saha dışında bazı olayları oldu, O da üzüldü. Herkesin saygı duyduğu bir insan, ağabey... Kaleye doğru direkt oynayan bir futbolcu. Quaresma taraftarın bir numaralı sevgilisi, kenarda ısındığı zaman bile stat inliyor.''

-''YENİ OLUŞTURULAN EKİP, HOLLANDA'YA...''-
Nihat, (A) Milli Futbol Takımı'nda yeni bir yapılanma olduğunu belirterek, ''Yeni oluşturulan ekip, Hollanda'ya karşı iyi mücadele etti. Sonuçta Türk'üz, herkes gibi Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını isteriz. Sabırlı olup, seçimlere saygılı olmamız lazım'' dedi.

2012 Avrupa Şampiyonası'na gidip, orada bulunmak istediğini dile getiren Nihat, ''Bunun için önce iyi olmam gerekir. Daha sonra da seçicilerin davet etmesi lazım. Çağırmadığı takdirde de saygı duyarız. Yeri geldiğinde herkese teşekkür edip, bu formayı da asıp, 'Biz de zamanında oynadık başarılı olduk' deriz'' ifadesini kullandı.

Nihat, Türkiye'de çok sayıda yetenekli futbolcu yetişmemesinin sebeplerini aramanın gerektiğini anlatarak, ''Arayıp bulmak lazım. çok yetenekli futbolcular vardır. 80 milyonluk bir ülkeyiz. Önemli olan onların yetişmelerinde yardımcı olmak. Ama artık yabancı sayısı artıyor. Kimileri daha da çok yabancı oyuncu olsun diyor, o zaman da Türk oyuncusu daha az çıkar'' dedi.

Fenerbahçe ile iki hafta sonra oynayacakları derbi maça da değinen Nihat, ''Seyirci ve sahamızda oynayacağız. Seyircimiz galip gelmemizi istiyor. Ankaragücü'nü yenip, Dinamo Kiev maçını oynayıp, daha sonra da Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi istiyoruz. Amacımız kötü giden sezonu unutturmak değil, İnönü'de bir nebze olsun taraftarımızı sevindirmek'' diye konuştu.

Nihat kahveci, hakemler hakkında konuşmak istemediğini, çünkü konuşanların ceza aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:
''Ama yöneticilerimiz bu konularda gerekli mesajları verdi. Bence şunu söylediler; hakemler bize çalıyorlar, ama her yerde bunlar çalınsın. Sayılmayan gol mesela... Aynı pozisyon başka bir rakibimizin stadında olsaydı yine çalınmayabilir miydi? Önemli olan her yerde aynı düdüklerin çalınması, yapılan olayların gözükmesi.''

6
Futbol ve Diğer Sporlar / Bilen: "Belgeleri biz açıklayacağız.."
« : Şubat 11, 2011, 11:02:43 öö »
Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve eski yönetici Mehmet Bilen, "Belgelerle konuşacağım" diyen Adnan Polat'tan söz konusu belgeleri beklediklerini söylerken, çok konuşulacak iddialarda bulundu..



Mehmet Bilen, bu belgeleri çok merak ettiklerini belirterek, ''Sayın Polat, 'Galatasaray'ı kimseye arpalık olarak kullandırmam, artık belgelerle konuşacağım' dedi. Lütfen bu belgeler açıklansın. Galatasaray'ı kimler arpalık olarak kullanmış öğrenelim'' diye konuştu.

Galatasaray'ı arpalık olarak kullananlardan bir kısmını kendilerinin yakaladığını kaydeden Bilen, ''Borç, otel adisyonlarını fatura gibi doldurduktan sonra, seyahat gider dosyasının arasına koyup, kulüpten haksız para çekenleri belgelerle açıkladık. Divan'a sevk ettik. Bu kişiler süre aşımı nedeniyle ceza almaktan kurtuldular. Şimdi bu kişilere Sayın Polat, maaş bağlayıp makam verdi. Geçmişi vukuatlarla dolu bir kişiyi maaşlı sportif direktör yapan başkanın, bu konuda açıklayabileceği bir belge olduğuna inanamıyorum. Biz açıkladık, sayın Polat da elindeki bu belgeleri bir açıklasın görelim bakalım. Gelecek Divan Kurulu Toplantısı'nda esas belgeleri biz açıklayacağız'' ifadelerini kullandı.

7
Futbol ve Diğer Sporlar / ''Futbolda demokrasi yoktur !..''
« : Şubat 11, 2011, 11:00:51 öö »
Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, sonunda patladı. Kulüp başkanları ve yöneticilerinin hakem hataları ile ilgili yaptığı açıklamalara sert cevap veren Özgener, uyarılarda bulundu.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un, Spor Toto Süper Lig'de hakem kararlarının tartışılmasıyla ön plana çıkan Beşiktaş-Kardemir Karabükspor karşılaşması sonrasındaki tavrının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile birlikte Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de yapılan Beşiktaş-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının, ''talihsiz'' bir karşılaşma olduğunu belirtti.

Karşılaşmanın hakeminin spor yaşamındaki en kötü performanslardan birini sergilediğini kaydeden Özgener, şöyle dedi:
''Çok değer verdiğimiz, kıymetli bir hakemimizin, belki de spor yaşantısındaki en kötü performanslarından birini göstermesi, futbol gündemimizin en öncelikli konusu haline geldi. Konu ciddi anlamda gündem oluştururken, bir yöneticimiz; kulübünün yaşamış olduğu olumsuz kararlara rağmen, hem de müsabaka boyunca en çok haksızlığa uğramış taraf olarak göstermiş olduğu örnek tavırla, hem camiasına hem de spor kamuoyuna mesaj verdi. Bir spor adamının spora ait yaşanmışlıklarda ne denli sağduyulu ve vakur bir duruş göstermesi gerektiğini tüm kamuoyuna göstererek herkese örnek oldu. Göstermiş olduğu bu sportmence ve sporun ruhuna hakim lider tavrıyla, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Sayın Hikmet Ferudun Tankut'a hepinizin huzurunda teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
İki haftadır oluşturulmak istenen kaos ortamı içinde, duruşunu hiç bozmayarak ortaya koyduğu spor adamı kimliğiyle, skor adamlarına örnek olan sayın Tankut'un bu haftaki davranışlarından, Türk sporunun alacağı çok ders bulunuyor. Oluşan hatalardan en büyük zararı görmesine rağmen, soğukkanlılığını koruyarak futbolun gereklerini yerine getiren tüm Kardemir Karabükspor camiasını da özel olarak tebrik ediyorum.

"HAKEM ABİTOĞLU'NA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçında hatalar yapan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'na sahip çıkacaklarını, hakemlerin hata yapabileceğini, burada art niyet olmadığını söyledi.

Mövenpick Otel'de TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ile Servet Yardımcı ile birlikte gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Özgener, Türk futbolunda yıllardır ikinci yarının başlamasıyla şampiyonluk yarışında geride kalmaya başlayan veya kadrolarının gücüne yeterince güvenmeyen takımların yöneticilerinin, ilk hakem hatasında sert bir üsluplar açıklama yapıp TFF'yi ve hakemleri suçlamaya başladığını kaydederek, bu yıl da ''açıklama mevsimi''nin geldiğini söyledi.

Kışın son aylarından bahara uzanan bu mevsimin, kara bulutlarla birlikte geldiğini kaydeden Mahmut Özgener, ''İklim bozuluyor, kavgalar, kırgınlıklar ve şiddet artıyor. Önceliklerini belirleyemeyen ve davranış biçimlerini düzeltemeyen yöneticiler yüzünden, futbolumuz sadece marka değerini değil, birçok başka değerini de kaybediyor'' dedi.

Türk futbol kamuoyunun bazı gerçekleri net bir şekilde bilmesi gerektiğini vurgulayan Özgener, bunları maddeler halinde sıralayarak, şöyle devam etti:
''1- Hakemler hata yapar. Dünyanın hemen her ülkesinde, her organizasyonda, her ligde bunları görüyoruz. 2010 Dünya Kupası'nda, dünyanın tartışmasız en iyi hakemlerinin yaptıkları hatalar ortada. FIFA ve diğer kurumlar bu hataları en aza indirebilmek için çözüm önerilerini tartışıyorlar. Hakem hataları tüm futbol dünyasının sorunu ve çözüm aranıyor. Örneğin topun çizgiyi geçip geçmediğiyle ilgili son 2-3 yılda hem Premier Lig'de, hem Dünya Kupası'nda, ciddi olaylar yaşandı.
2- TFF ve MHK olarak bu hataları en aza indirmek için çalışıyoruz. Dünyanın en iyi eğitilmiş, en dikkatli, en iyi hakemleri bile hata yapabilirler. Kaldı ki, bugün gündemi oluşturmaya çalışan değerli yöneticilerimizin hepsi, sezonun ikinci yarısının başlamasından hemen önce yapmış oldukları değerlendirmelerde, hakemlerimizin ilk yarıda ne denli başarılı oldukları yönünde açıklamalar yapıyor ve buna methiyeler düzüyorlardı.
3- TFF olarak biz de sözünü etmiş olduğumuz müsabakada performans anlamında sorun olduğunu kabul ediyoruz ama burada herhangi bir art niyet olması söz konusu olamaz. Bu her spor olgusunda olabileceği gibi tamamen bir dönem sorunudur ve performans konusudur. Ayrıca Mustafa Kamil Abitoğlu arkadaşımız, son derece deneyimli ve iyi bir hakemimizdir. Sadece futbol dünyasına mensup insanların değil, hepimizin yaşayabileceği gibi kötü bir gün yaşamıştır. Empati yapmadan, kendinizi onun yerine koymadan infaz etmek, iyi bir hakemi yaşadığı kötü bir maç yüzünden kaybetmemize yol açar. Her hakemimizi böyle cezalandırırsak, maçları yönetecek hakem bulamayız. TFF olarak kendisine sahip çıkacağız. İyi bir hakemin tek bir şanssız maç yüzünden yitirilmemesi için bütün gücümüzle çalışacağımızı, tüm kamuoyuna buradan duyurmak istiyoruz.
4- Bazı yöneticilerimizin ve kulüp başkanlarımızın davranışları, ligimizi normal bir futbol ortamından hızla uzaklaştırıyor. Bir kulübümüz, vermiş olduğu mesajlarda planlı bir harekete maruz kaldıklarının altını çizmeye çalışırken aynı sırada oynamakta olduğu bir başka platform olan Türkiye Kupası'nda almış olduğu sonuçlar iyi olduğu için, bundan bahsetmiyor. Soruyorum; kupayı başka bir futbol federasyonu mu yönetiyor, başka bir MHK mi görevde, yoksa farklı hakemler tarafından mı yönetiliyor? Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve insaflı olun.''

-''PARANOYAYA VARAN İFADELER HAVADA UÇUŞUYOR''-
Konuşmasında yöneticilerin verdiği demeçleri de ağır bir şekilde eleştiren Özgener, şöyle devam etti:
''Bir bakıyoruz yöneticilerimiz sürekli gündemde. Hakem hatalarını bir kenara koyalım, birçoğunun konuşması için hata bile gerekmiyor. 'İnce, ince doğradılar', 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' gibi altı boş, hiç bir rasyoneli olmayan, paranoyaya varan ifadeler havada uçuşuyor.
Transferde yapılan yanlışlar, teknik direktörün, futbolcuların hataları ilk hakem yanlışında hemen hasıraltı ediliyor. Takımların şampiyonluk yarışında yer alması için hiç bir şartı yerine getiremeyen, teknik konularda durmadan hata yapan yöneticiler, hiç yüzleri kızarmadan bütün suçu hakemlere ve federasyona yükleyiveriyorlar.
Futbolumuzda şiddet ve birçok önemli konuda hiç konuşmayan yöneticilerimiz ilk hakem hatasında tepki gösteriyor. Kural dışı, yasa dışı işleri 'biz alasını yaparız' diye övüyorlar. Her gün gazetelere çıkıp, insanların kişiliklerine, rakip takımların yöneticilerinin kişiliklerine laf ediyorlar. Hakem odalarını baskı altına alıp, koridorlarda gerilim ortamı yaratıyor ve bunu kendilerinde hak olarak görüyorlar. Komplo teorileri ve mağdur görünme çabaları her şeyin önüne geçiyor. İnsaf ve sağduyu gibi kelimeler belirli dönemlerde yöneticilerimiz için anlamını bilmedikleri yabancı dilde sözcükler haline geliyor.
Bu yıl da aralarından sadece bir takım şampiyon olacak. Diğerleri sorumluluğu üzerlerinden atmak için, yine ülke futbolunu, ülke sporunu hiçe sayarak, kendilerini kurtarma çabalarına girecekler. Kaçan şampiyonluklara, başarılara 'Bizim de hatalarımız oldu ama hakemler şöyle yaptı, federasyon böyle yaptı' diyerek kılıf uydurmaya çalışacaklar. Kendi hatalarının üstünü örtmek için, dünyanın her ülkesinde olabilecek hakem hatalarını kullanmaya çalışacaklar.
Neyse ki futbol camiamız, medyamız, yorumcularımız ve taraftarların büyük bir çoğunluğu artık bu tuzağa düşmüyor. Son açıklamaların ardındaki gerçek niyetleri herkes anladı. Durmadan suçladıkları medya ve yorumcular, kendilerinden daha sağduyulu davrandı.''

-''BU KİŞİLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ''-
Mahmut Özgener, 5. ve en önemli madde olarak, kendilerini kurtarmak için futbolu hiçe sayan bu kişilerle sonuna kadar mücadele edeceklerini herkesin bilmesini istedi.

''Hakem odalarını ve koridorları etki ve baskı altına alanlara, hakem odası basmanın daha alasını yapmak isteyenlere, her gün gazetelere açıklama yapanlara verilen cezalar daha da ağırlaştırılacaktır'' diyen Özgener, şunları kaydetti:
''Bir yöneticimiz açıklama yapmış ve susmayacağını söyleyip demokrasinin olmadığından dem vurmuş. Kendisine buradan hatırlatmak isteriz; futbolda demokrasi yoktur, kurallar vardır. Yorum yoktur, kararlar vardır. Futbolun bir anayasası vardır ve orada yazan kurallara göre oynanır. Rakibinin ayağına tekme atan kırmızı kartı görür ve oyunun dışında kalır. Sonra yeniden tekme attığında kimse daha önce kırmızı kart görüp görmediğine bakmaz, yine kırmızı kartı görür ve yine oyun dışında kalır. Bu böyle; kırmızı kart görmemesi gerektiğini anlayana kadar sürer gider. Futbolun ruhunu ve yasalarını bilmeden, Türk futbolunda, spora ve sporun ruhuna zarar veren bu alışkanlıklar değişene kadar, önlemlerimiz daha da sertleşecek.
Yöneticilerimizi uyarıyoruz, Türk futbolunu kaos ortamına sürüklemenize izin vermeyeceğiz. İyi yöneticilik, her futbol ülkesinde yaşanabilecek olayları öne çıkarıp, bu hataların arkasına saklanmak, kolay yolu seçmek değildir. Başarısızlıklarda hakemleri işaret edip, kurtulmaya çalışmak kolay, zor olan takımlardaki sorunları çözmek, şampiyonluk yarışından erken kopmanın nedenlerini bulmak. Lütfen artık kolay yolu seçmeyin. Lütfen içinde bulunduğunuz ortamı ve yapmakta olduğunuz işi, almış olduğunuz görev ve sorumlulukların ne olduğunu bir kez daha anlamaya çalışalım.''

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, ''Geçmişte olduğu gibi, sesi çok çıkanın, gazetede sayfası çok olanın, taraftarı çok olanın, bu gücünü kullanarak futbolu baskı altına almasına izin vermeyeceğiz'' dedi.

Özgener, Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısında, futbolun dünyanın en güzel ve en keyifli oyunlarından biri olduğunu belirtti.

Futbolun, her yıl büyük kalabalıkları heyecanlandırdığını, zevk almalarını, zaman zaman üzülmelerini, zaman zaman sevinmelerini sağladığını kaydeden Özgener, ''Futbol, yaşamdaki her duygunun yaşanabildiği bir mikrokosmostur, ayrı bir dünyadır... Maalesef her yılın sonunda yalnız ve yalnız bir tek takım şampiyon olur. Herkesin şampiyon olması mümkün değildir. Şampiyon olmayanların bahane aramak için sağa sola saldırdığı, şiddeti körüklediği bir ortamdan ne futbola, ne spora, ne de toplumsal yaşamımıza bir fayda gelmez'' diye konuştu.

-''TÜRK FUTBOLUNUN ALTINA DİNAMİT KOYMAYIN''-
Kulüp yöneticilerine seslenen Mahmut Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Günü kurtarmak, kulüp içi dengelere mesaj vermek, bahane bulmak adına bu ülke sporunun, Türk futbolunun altına dinamit koymayın. Size açık bir çağrıda bulunuyorum. Kendinizi bir spor adamı olarak görüyorsanız bir spor adamı gibi, yok 'Ben sadece yöneticiyim' diyorsanız, o zaman bir lider gibi davranın. Yaşamı boyunca spor nedir bilmeyen, sahaya inip koşmamış, maça çıkıp terlememiş, soyunma odasının havasını, ısıtıcı merhemlerin kokusunu ciğerlerine çekmemiş, kazanmanın ne olduğunu bilmeyen, kaybetmeyi bir sporcu gibi kabullenemeyen, hakemlerin her maça çıkarken yaşadığı duyguların yüzde birini bile hissetmemiş insanların eline mikrofon verip konuşturmayın. O mikrofonlardan insanları gerilime, şiddete, toplumsal kavgalara ve kaosa sürükleyecek konuşmalar yaptırmayın.
Çağdaş ülkelerde olduğu gibi, futbolun tartışmasını da bu işin içinden gelmiş, işinin ehli, tansiyonun, stresin ne olduğunu bilen, kazanmanın-kaybetmenin sevincini ve hüznünü yaşamış insanlara bırakın. Yapılan hataların da, kazanılan başarıların da değerlendirmesini sporun değerlerini bilen, bu işin gerçek sahipleri yapsınlar. Sizler; kulüple ilgili işlerinize, takımınıza, oyuncularınıza, onların motivasyonuna, kulüp yöneticiliğinin gerçek sorumluluklarına odaklanın.''

-''HİÇ KİMSENİN EN UFAK BİR ENDİŞESİ OLMASIN''-
Kendilerinin, Türkiye'de adil bir oyun oynanabilmesi amacıyla gerekli tüm koşulların oluşması için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışacaklarını kaydeden Özgener, sözlerini şöyle tamamladı:
''Biz de bu şekilde konuşmalar yapmak yerine kendi işimize, adil ve tüm kulüplere eşit mesafede pırıl pırıl bir ligin oynanmasını tesis etmeye, hakemlerimizin motivasyonuna, eğitimine, gelişimine odaklanıp ana işlerimize konsantre olalım.
Buradan tüm futbol ailesine, hakemlerimize ve tüm kulüplerimize sesleniyorum: Lütfen hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın... Federasyonumuz bu ülkede adil ve her kulübümüze eşit mesafede, hakkı olanın kazanacağı, hak edenin ipi göğüsleyeceği bir ligin oynanması için mücadelesini sürdürecek. Lütfen kendinizi güvende ve rahat hissedin... Geçmişte olduğu gibi, sesi çok çıkanın, gazetede sayfası çok olanın, taraftarı çok olanın bu gücünü kullanarak futbolu baskı altına almasına izin vermeyeceğiz. Spor Toto Süper Lig, bu federasyon olduğu müddetçe 18 takımlı bir lig olarak oynanacaktır.''

-NOTLAR-
TFF Başkanı Mahmut Özgener'in basın toplantısına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Bazı televizyon kanalları toplanyı canlı yayınladı.

TFF başkanvekilleri ile birlikte toplantıya erken gelen ve yaklaşık 20 dakika önce yerine geçip oturan Özgener, toplantı saatinin gelmesini bekledi. Açıklamasını önündeki prompter'dan okuyan Özgener, konuşmasının bitiminde soru almadan masadan kalktı. Toplantıyı TFF'nin Milli Takımlardan Sorumlu Üyesi Levent Kızıl da takip etti.

8
Futbol ve Diğer Sporlar / Florya'da hapis kaldı !..
« : Şubat 11, 2011, 10:59:50 öö »
Sağlık merkezi, kondisyon çalışması, idman eksiği, düz koşu derken, bir türlü Florya'dan çıkamadı. Galatasaray'da yıllardır yaşanan sakatlık kabusu, sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzaladığı günden itibaren O'nun da peşini bırakmıyor.


Galatasaray, bu sezon şimdiye kadar 29 resmi maça çıktı. Ancak Çağlar Birinci, sadece 4 karşılaşmada toplam 235 dakika sahada yer aldı. Nedeni formsuzluk veya disiplinsizlik değil. Sarı-kırmızılılar, şanssızlığın bir türlü yakasını bırakmadığı genç oyuncuda adeta 'ikinci Linderoth vakası'nı yaşıyor.

Milli Takım forması altında Amerika kampında göz dolduran genç sol bek için Denizlispor'a 1.5 milyon euro bonservis ödeyen Galatasaray, 3 oyuncuyu da takasta kullandı. 21 Haziran'da imzayı atan Çağlar, sol arka adalesindeki problem nedeniyle Hollanda kampı boyunca yeni takımının formasını terletemedi.

Oysa yhetenekli isim, son 3 yılda 90'a yakın maça çıkmıştı. Önce otelde kurulan sağlık merkezinde, ardından kondisyoner nezaretinde çalışan futbolcu, 22 Temmuz'da ilk kez idmanın tamamında yer alırken, 29 Temmuz'daki OFK Belgrad mücadelesini kulübede geçirdi. Diğer Avrupa Ligi ön eleme maçlarında ise yine sakatlık engeline takıldı.

Yeni sezona sakat giren milli futbolcu, 4 Ekim'de takımla birlikte çalışmalara başlayabildi. Sivasspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Belediye, Karabükspor, Ankaragücü, Fenerbahçe ve Antalyaspor'a karşı takımını yalnız bırakan milli oyuncu, idman eksiği nedeniyle Trabzon, Kayseri ve Beşiktaş maçlarında da kadroya giremedi.

Teknik direktör Hagi, Manisa ve Denizli mücadelelerinde yanında tuttuğu Çağlar'a, Kasımpaşa'ya karşı son 10 dakika, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında ve Konyaspor mücadelesinin tamamında forma verdi. Son olarak 22 Aralık'ta Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında 90 dakika sahada kalan sol bek, devre arası hazırlık kampında bir şok daha yaşadı.

Hollanda kambının ilk gününde sakatlanan, sol arka adalesinde kısmi yırtık olduğu tespit edildi. İkinci yarıda Sivas, Bursa ve Eskişehir karşılaşmalarını es geçen, kupada Beypazarı, Antalya ve Gaziantep'e karşı forma giyemeyen Çağlar, bir ay kondiyoner eşliğinde çalıştıktan sonra Salı günü takımla birlikte idmanlara çıktı.

9
Futbol ve Diğer Sporlar / ''Hakem polis, futbolcu hırsız !..''
« : Şubat 11, 2011, 10:58:53 öö »
FIFA kokartlı eski hakemlerden İsmet Arzuman, çarpıcı açıklamar yaptı, Türk hakemliğinin kurtuluş reçetesini açıkladı..


FIFA kokartlı eski hakemlerden İsmet Arzuman, Radyospor'da "Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor" programına katıldı. İşte Arzuman’ın çarpıcı açıklamalar:

-MHK BAŞKANI SUSTUKÇA TÜRK HAKEMLİĞİNDE KAZAN KAYNAYACAKTIR-
"Sözlerime programında ismine uygun bir dille başlamak istiyorum Türk hakemliğinde kazan kaynıyor. Futbolda kabul edilir hatalar vardır kabul edilmeyen hatalar vardır çünkü hepimiz yaptık bu hataları. Ama kaoslar güçlü Merkez Hakem Komiteleri ile çözülür ama hatalar git gide fazlalaşıyor. Her defasında aynı şeyleri söylüyorum 30 yıl sonrada konuşsak yine söyleyeceğim hakemlerin korunması adına MHK Başkanı suskun kalmamalı, hafta başlarında raporları açıklamalı hatalar kabullenilmeli yada hakeme konuşma hakkı tanınmalı. Yoksa televizyonlarda boy gösteren şovmen hakem hocaları sayesinde yazılan senaryolar ile işler daha da sarpa saracak bu durumdan da ülke futbolu zarar görecek ondan korkuyorum."

-ÜLKEMİZDE HAKEM POLİS, FUTBOLCU HIRSIZ GİBİ-
"Birbirimizden kaçarak çözüm bulamayız ortak görüşlerle hareket edip sorulara yanıtlar bulmalıyız. Ama maalesef MHK tecrübelerimizden ve bilgilerimizden faydalanmak yerine çareyi yurtdışından getireceği eğitimcilerde arıyor.. Halbuki çözümleri içimizde halledebiliriz. Çünkü son zamanlarda durum kötüye gidiyor hakem polis futbolcu hırsız gibi gösteriliyor. Hakemlerin sahipsiz kaldığına yeterli desteği görmediklerine inanıyorum. Merkez Hakem Komitesi Başkanı hakemlerin mutlu olmadıklarını görmeli yeniden gözden geçirmeli yoksa bugün Kamil yarın Ahmet diğer gün Mehmet asılıp kesilmeye devam edilir."

-HAKEMLER FUTBOL TAKIMI GİBİ ÇALIŞABİLMELİ-
"Bence her şey boşa hep uyarı yapıyoruz dikkate alınmıyor ama yine yapacağım. Bence hakemler artık çağımızın futboluna ayak uydurabilmek Avrupa’ya açılabilmek adına antrenmanlarını futbol takımı gibi yapmalıdır. Öyle Salı günü saha etrafından 20 tur koşmak ile perşembe günü depar atmak ile maçlara hazırlanılmaz. Oluşum yaratılmalı destek verilmeli. Maçı yönetecek hakemler futbolcular gibi çimde çalışabiliyorlar mı? İmkanlar yeterli mi? sorular yıllardır yanıt bekliyor artık susmak yersiz konuşulmalı ve sorunlar çözümlenmeli."

10
Futbol ve Diğer Sporlar / 'Önce kendi hakemlerini düzeltsin''
« : Şubat 11, 2011, 10:58:01 öö »
Ve beklenen açıklama geldi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar" şeklindeki sert sözlerle Beşiktaş'a yanıt verdi. Peki siyah-beyazlı camia, Özgener'in açıklamasını nasıl değerlendiriyor. İşte yanıtı...


AZİZ ÇANKIRI (BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ESKİ YÖNETİCİSİ)
Oğuz Sarvan, Almeida'nın sayılmayan golü için "İnsanın gürmesi mümkün değil" demiş. Kale çizgisini 35 santimetre geçmiş, 30 bin kişi görmüş. Penaltı görülemeyebilir, çizgiyi geçmiş bir topun gol sayılmaması ise insanın canını acıtır. Neden bu hatalar hep bize denk geliyor? Galatasaray ve Fenerbahçeliler, bu tarz açıklamaları çok iyi yapıyor. Ligde 20 hafta geride kaldı, Beşiktaş şimdiye kadar hep sustu.

Zaten Serdal Adalı, "Biz alasını yaparız" sözleriyle "Herkesin onu yapabilecek güzü var" demek istedi. Sayın Özgener, "Başarısızlıkları örtmek için" dedi, ama bence Beşiktaş başarısız değil. UEFA Kupası'nı alacak güçte. Hakem hatası olduğunda, ne kadar iyi oynarsanız oynayın gol atamazsınız. Zaten herkes Beşiktaş'a karşı kapanıyor. Biz ayağa basmıyoruz, oda basmıyoruz, ısırmıyoruz. Mahmut Özgener, önce kendi hakemlerini düzeltsin. Bazı kulüpler, bir lafla düdük bıraktırıyorlar. Önce iğneyi kendine batırsın. Federasyon başkanı, son derece yanlış bir açıklama yaptı.

YEMEN EKŞİOĞLU (BEŞİKTAŞ KULÜBÜ KONGRE ÜYESİ)
Sayın Mahmut Özgener, yerden göğe kadar haklı. Sadece Beşiktaş değil, bütün kulüp başkanlarının bu ortamdan kendilerine avanta sağlamak için bu şekilde çıkışlarını yadırgıyorum. Beşiktaş kongre üyesi olmama rağmen Beşiktaş'ın bile bu çıkışını hoş karşılamadım. Keşke siyah-beyazlı yönetim, bu açıklamayı devre arasında yapsaydı. Çünkü o dönemde hakem hatalarından en çok muzdarip olan kulüptü.

Leyhte ya da aleyhte çalınan düdüklerin yüzde 80'i doğru. Yüzde 20 hata da her zaman olur. Serdar Adalı'nın sözleri yanlış, Özgener'in açıklamaları ise sağlıklı ve sağduyulu. Beşiktaş, Özgener'den sonra resmi siteden açıklama yayınladı. Cevabı Başkan Yıldırım Demirören verecekmiş. Demirören, genel kurulun gazını almak için açıklama yapacak. Ama genel kurul üyeleri koyun değil.

11
Futbol ve Diğer Sporlar / Polat ve Adalı'ya ceza geldi..
« : Şubat 11, 2011, 10:57:17 öö »
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Murat Yalçındağ'a; Beşiktaş yöneticileri Serdar Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu'na ceza verdi..


Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 6 Şubat Pazar ve 7 Şubat Pazartesi günlerinde basında yer alan sportmenliğe aykırı beyanları nedeniyle takdiren 7 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, cezanın, infazının devam eden cezasının bitiminden itibaren başlatılacağını duyurdu. Kurul, Galatasaray yöneticisi Murat Yalçındağ'a da 5 Şubat Cumartesi günü basında yer alan sportmenliğe aykırı beyanları nedeniyle takdiren 21 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

PFDK, Beşiktaş Kulübü Futbol Şubesi sorumlularından Serdal Adalı'ya, 6 Şubat Pazar günü düzenlediği basın toplantısında sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı takdiren 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, Beşiktaş yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu'nu da 8 Şubat Salı günü basında yer alan sportmenliğe aykırı beyanları nedeniyle takdiren 15 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

Kurul, Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar'ı ise 6 Şubat Pazar günü oynanan Konyaspor-Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig futbol müsabakasında, maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle takdiren 7 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırdı.

-GALATASARAY'A 60 BİN, BEŞİKTAŞ'A 5 BİN LİRA PARA CEZASI-
Kurul, bugün yaptığı toplantıda Galatasaray'a 60 bin, Beşiktaş'a da 5 bin lira para cezası verdi.

PFDK'nın toplantıda verdiği cezalar şöyle:
1 Maç tarafsız sahada seyircisiz oynama: İskenderunspor
1 Maç kendi sahasında seyircisiz oynama: Hatayspor
60 Gün hak mahrumiyeti cezası: Erkan Suğurtin, Hasan Berkyürek, Mehmet Sevik (İskenderunspor görevlileri)
35 Gün hak mahrumiyeti cezası: Mehmet Reşat Çağlar (İskenderunspor görevlisi)
21 Gün hak mahrumiyeti cezası: Abdulkadir İçli (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor görevlisi)
15 gün hak mahrumiyeti cezası: Alpaslan Ünlü (Bursa Nilüferspor yöneticisi), Kenan Yılmaz (Karsspor yöneticisi), Turan Duran (Zeytinburnuspor görevlisi)
6 Maç men: Erhan Aydın (Gölcükspor futbolcusu)
5 Maç men: Sertaç Eren (Hataysporlu futbolcu)
3 Maç men: İlhan Şahin, Mehmet Yılmaz (Göztepe futbolcuları)
2 Maç men: Uğur Uçar (Ankaragücü futbolcusu), Savaş Tağa (Kartalspor), Erhan Kartal (Denizlispor-Cezası çift sarı kart cezasını takiben başlayacak), Ümit Kurt (Ankaragücü)
3 Resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı: Recep Çetin (Bucaspor antrenörü), Özcan Kızıltan (Göztepe Teknik Direktörü), Ümit Görtay (Yalovaspor antrenörü.
1 Resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı: Ziya Doğan (Konyaspor Teknik Direktörü)
60 bin lira: Galatasaray
10 bin lira: Ankaragücü, Altay, Göztepe
8 bin lira: Menemen Belediyespor
6 bin lira: İskenderunspor, Hatayspor
5 bin lira: Beşiktaş, Manisaspor, Orduspor, Akhisar Belediyespor
4 bin lira: Kartalspor, Yeni Malatyaspor
3 bin lira: Çaykur Rizespor
2 bin 500 lira: Boluspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdman Yurdu
2 bin lira: 72 Batmanspor
Bin 500 lira: Mardinspor
Bin 50 lira: Karsspor
900 lira: Diyarbakır Kayapınar Belediyespor, Belediye Bingölspor

12
Futbol ve Diğer Sporlar / Ve Teofilo gitti..
« : Şubat 11, 2011, 10:56:23 öö »
Trabzonspor, sorunlu futbolcusu Teofilo Gutierrez'den sonunda kurtuldu.. Kolombiyalı golcü, transferin son gününde Arjantin'e transfer oldu..


Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneş’in izin vermemesine rağmen ekim ayında ailevi sorunlarını gerekçe göstererek ülkesine dönen Kolombiyalı golcü Teofilo Gutierrez'den kurtuldu.
Bordo mavililer, Kolombiyalı golcüyü Arjantin'de transferin son gününde Racing kulübüyle anlaşmaya vardı.

Lig TV Trabzonspor muhabiri Can Karyağdı'ğın transfer detayları ilgili verdiği bilgiye göre; Teofilo'nun bonservisi karşılığında 1.8 milyon dolar alacak. Bu paranın 1 milyon doları peşin ödenirken, kalanı ise 400 bin dolarlık iki çekle yapıldı. Ayrıca bordo mavililer, Teofilo'nun başka bir takıma transferi halinde yüzde 20 pay alacak.

13
Futbol ve Diğer Sporlar / Bir efsane sona erdi !..
« : Şubat 11, 2011, 10:55:33 öö »
NBA'de şok bir gelişme yaşandı, Utah Jazz'ın 23 yıldır antrenörlüğünü yapan 68 yaşındaki Jerry Sloan, görevinden istifa etti.


NBA takımlarından Utah Jazz'ın 23 yıldır antrenörlüğünü yapan 68 yaşındaki Jerry Sloan, görevinden istifa etti. İstifasını Utah Jazz'ın antrenman tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Sloan, görevinden ayrılmaya kendisinin karar verdiğini belirterek, "23 yıl, bir kuruluşun parçası olmak için uzun bir süre. Zamanım doldu, artık yolumu değiştirme vakti" dedi.

Basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olmakta bir hayli zorluk çektiği gözlenen Sloan, istifa kararının gerekçesi olarak, enerjisinin azalmasını gösterdi.

Basketbolu bırakmanın tahmin ettiğinden çok daha zor olduğunu söyleyen Sloan, başka bir takımı çalıştırmaya niyetinin olmadığını da belirterek, "Eve döndüğümde eşimin bana vereceği iş var" ifadesini kullandı.

Efsane antrenörün istifası, Amerikan basketbol çevrelerinde büyük şaşkınlıkla karşılandı. Sloan, Jazz ile olan sözleşmesini daha geçen günlerde 1 yıl uzatmıştı.

Sloan'ın Utah Jazz takımında geçirdiği 23 yıl boyunca yardımcılığını yapan Phil Johnson da görevini bıraktı. Jazz'da Sloan'dan boşalan antrenörlük görevine, şu anki yardımcı antrenörlerden Ty Cordin'in getirildiği bildirildi. Kuzey Amerika'daki 4 büyük profesyonel spor dalında, bir takımda en uzun süre boyunca antrenörlük yapma unvanını elinde bulunduran Sloan, 1988 yılından bu yana çalıştırdığı Utah Jazz'da elde ettiği 1127 galibiyetle NBA tarihinde bir takımda 1000'in üzerinde galibiyet almayı başaran tek antrenör unvanına da sahip.

Basketbol oynadığı yıllarda formasını giydiği Chicago Bulls takımında da 1979-1982 yılları arasında antrenörlük yapan Sloan, NBA'deki antrenörlük kariyerinde elde ettiği toplam 1221 galibiyetle de 1335 galibiyetli Don Nelson ve 1332 galibiyetli Lenny Wilkens'in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Sloan'ın, Jazz'ı çalıştırdığı sürede diğer NBA takımları arasında 245 antrenör değişikliği olurken, şu anki NBA takımlarından Charlotte Bobcats, Memphis Grizzlies, Toronto Raptors, Orlando Magic ve Minnesota Timberwolves, Sloan'ın Utah'da göreve başladığı dönemde henüz kurulmamışlardı.

14
Futbol ve Diğer Sporlar / Demirören, Özgener'e cevap verecek!
« : Şubat 10, 2011, 19:56:41 ös »
Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada, TFF Başkanı Mahmut Özgener'in siyah-beyazlı kulübü hedef alan açıklamalarına başkanYıldırım Demirören'in cevap vereceğini duyurdu.


Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener'in bugün düzenlenen basın toplantısındaki açıklamalarına pazar günkü mali kongrede yanıt verileceğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten, yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener'in bugün kulübümüzü, asbaşkanımız Sayın Serdal Adalı'yı ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Cengiz Zülfikaroğlu'nu hedef alan ithamları ile samimi olmadığına inandığımız açıklamalarına gerekli cevabı, başkanımız, 13 Şubat 2011 Pazar günü yapılacak Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda verecektir.''

15
Tanışma Alanı / Ynt: Slm...Fifa_delisiyiz
« : Şubat 10, 2011, 17:53:46 ös »
bir çok hesabın banlanmış ilginç :D

Sayfa: [1] 2 3 ... 10