Mayıs 11, 2024, 15:51:49 ös

Gönderen Konu: Pes 2012 Demo İncelemesi Güncellendi.(Oyun içi yeni görüntüler Full sürümden)  (Okunma sayısı 19669 defa)

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
                            PES 2012 ŞAŞIRTTI!

Gerçekten güzelleştirilmiş bir oyun. Söze girmeden önce size oyun giriş videosundan bir kaç kare göstermek istiyorum.







Video çok güzel ve çok etkileyici CR7'nin duran topu ile başlıyor. Ortaya çıkan isimler arasında Benzema ve Mesut var oyunda toplam 6 takım var. Man U, AC Milan  Porto ve napoli ayrıca copa libertadores'den 2 takım var.

                Menüde Görsel Değişiklikler!

Pes 11 de kullanılan yeşil ve ana menü Resmi olan Messi yerine mavi renk ve CR7 getirilmiş. Anamenü geçen yıla benzese de arkaplan resmi CR7 ve hareketli. Yani oyunun başında izlediğimiz video oyunun arkaplanına yansıtılmış. Göze hoşgelen bir menü teması yerleştirilmiş. İşte bir kaç resim daha.








          Oyunda bir ilk!

Oyunda daha öncekilirinin aksine "Profil" konulmuş. Yani artık "Player1" veya "Oyuncu1" değil de nickimiz veya adımız neyseo onu yazabiliceğiz. Ayrıca avatarımız ve oyun ayarlarımızı da burdan görebileceğiz.



          Demo ile ilgili bilgiler

Oyunumuz demo ama anamenüde 3 oynanabilir seçenek var.

1-Gösteri maçı:Bildiğimiz hazırlık maçı yani.
2-Copa libertadores:Diğer 2 takımın bulunduğu maç.
3-Antreman:Doyasıya çılgınlık ne yapabileceğinizi siz bilirsiniz. :D
 
Gösteri maçı yaptım ve hemen oyun ayarları menüsünü göstereyim. Gördüğünüz gibi bazı ayarlar kapalı.



       Oyun bilgimiz!

Oyunda hem takım hem taktik hem de oyuncu zekasına çok önem verilmiş taktiğinizi istediğiniz gibi ayrıntılarıyla ama basit bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Son transferlerde oyuna yansımış. Van der sar ve Scholes'un futbolu bırakması ve Ashley Young'un Man U'ya gelmesi gibi.



        Biraz da oyun içi ss!

Çok fazla ss aldım. Oyunu görebilmeniz için bunları hem ss olarak koyucağım hem de rar'a sıkıştırıp indirmeniz için koyacağım böylece oyunu daha iyi görebilirsiniz.


















        Oyuncu ne kadar iyi!





SS'lere baktığımızda BBBB ve 4 özellik görüyoruz. Oyuncu Özellikleri 4 anadala ayrılmış.

1-Teknik
2-Hız
3-Fizik
4-Dayanıklılık
Bu 4 anadalda kendi aralarında başka dallara ayrılıyor. Oyun sistemi bu dallara A-F arasında bir  değer vermiş.
En iyi A En kötü F olarak değerlendirilmiş. Rooney'nin puan ortalaması yani "Overall'i" 90 ama 4 özellik de B yani Rooney B sınıfı bir futbolcu ama B sınıfı olmak çok iyidir. :D Yine yıldızlı ve yıldızsız beceriler var. Mevkileri de görebiliyoruz.

       Hadi biraz maç konuşalım!!!

      Pes 11 geçen sene pas vermeyi çok daha kaliteli yapacağını söylemişti. Biraz iyileşme olsa da çok yoktu. Ama PES 12 de pas vermek gerçekten çok zevkli. Pas verirken o topu hissediyorsunuz. Pasın yönü şiddeti falsosu kısaca herşeyi sizin klavye veya gamepadinize kalmış. İsterseniz klas isterseniz uzun isterseniz kısa ama hızlı isterseniz Barca modunda paslar verebiliyorsunuz. Gerçekcilik üst düzey olmuş bu sayede hem hızlı hem güzel hem de gerçekci paslar görüyoruz. Rakibim orta seviye olmasına rağmen gayet akıllı iyi pas yapıyor. Daha önce gördüğümüz E+D yapınca sanki topu almaya değilde götürdüğünüz yöne koşarmış gibi dönemi de sonra erdirilmiş. E+D yapınca topu ve topa sahip olan oyuncuyu hafif derecede markaja alıyor. Tabi bazen aşırı kaçıp küçük omuz darbeleri hızlı vuruşları arkadan çekmeler oluşabiliyor. Ama bunlar futbolun doğasında var. :D Oyun beni gerçekten mest etti. Oynamınızı kesinlikle öneriyorum. Gelelim şuta gol atmak için şut çekmek gerekir. Pes Bu konuya da el atmış. Önceden sola doğru Çarpraz giderken yukarı tuşuna çok basarsınız top ya tarlaya yada taça gidiyordu. Bu düzeltilmiş bu tarz şutlarınız direkde patlıyor kaleci alıyor ya da dar köşeden vurulmuş mükemmel bir gol oluyor. Ayrıca yanlışlıkla D tuşuna fazla basıp tarlaya giden toplarda düzeltilmiş. Ama aşırı basmamaya dikkat etmeliyiz. PES 11 de ya 1 yada 2 kere penaltıyı gole çevirdim o da şansıma yani. Ama bu oyunda penaltıda düzeltilmiş. Falsoyu yönü istediğiniz gibi verip seçebiliyorsunuz. Şut içinde aynı yön tuşları ile dengesiz şutlar vurmuyorsunuz kaleye odaklısınız ve vurduğunuz şutları yön tuşları ile falsolaştırabiliyorsunuz. Önceden çok abartıya kaçan bu özellik de düzeltilmiş.
    Yeteri kadar çalışırsanız hava topların da müthiş olabilirsiniz. Hava topları eskisi gibi dengesiz gitmiyor hafif ama müthiş falsolar verebiliyorsonuz bu da hem atağı hemde oyuncu hareketlerini güzelleştiriyor. Oyunda abartılı hiç bir şey görmedim. Yüzler güzel fauller güzel hafif bir omuz da oluşan kapışmalar güzel. Ve en nefret ettiğim özelliklerden 2si düzeltilmiş.Geçen yıl fifaya benzettiğim PES sonunda özüne dönmüş. Oyunu oynayanlar anlayacaklardır. Ayrıca PES 11 de olan mesafe ne kadar olursa olsun arkadan gelen rakibin gelip topu kapmasına son verilmiş. Anca gelip çekip yatırıyorlar. Onun dışında istediğim gibi kaptırıp gidebiliyoruz. Tabi John Terry Milan Baros'u her halükarda yakalar ona sözüm yok. Oyun bence oynamaya değer. Fifa ne kadar Obama gibi büyük vaatlar verse de eski
PES Mİ-FİFA MI  kapışmalarına geri döndürebilecek kadar iyi.


    PES 11 İLE ARASINDAKİ FARKLAR

1-Özüne dönmeyi başarmış.
2-O müthiş paslar gönlümü kamaştırdı.
3-Hareketli menü ve Favori oyuncum CR7'nin başa gelmesi :D
4-Şutun yöne değil kaleye göre vurulması.
5-Yapay zekanın güzelleşmesi, Taktik yapımının rahatlaşması.
6-Bizi daha iyi yönlendiren basit A-F karnesi.
7-Temanın değişmesi.
8-İlk kez konami dışında Dolby digital reklamı ve lisans bildirgesi :D
9-Pes yapılan veya yarım bırakılan hataların düzeltilmesi.
10-Taraftarların manyakça tezahüratları olması :D
11-Orta ve hava toplarının zorlaştırılması ama çalışma ile müthiş hale getirilebilirliği.
12-Aradan 1 yıl geçmesi. :D :D

Ve söylediğim gibi aldığım diğer ss'ler burda:Tıkla indir.








Yeni 6 resim alıntıdır.
« Son Düzenleme: Ağustos 26, 2011, 05:23:44 öö Gönderen: By VeNoM »

Çevrimdışı ziyaretci

  • Daimi Üye
  • İleti: 2461
  • Karma: 25
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2011, 01:55:59 öö »
   Çok güzel yazmışsın eline sağlık Venom. Yalnız Pes 11'den pek bi fark göremedim ben.Aldığın ss'lere göre oyuncuların ayaklarını palet gibi yapmışlar ve bi capste 2 Man Utd'li futbolcu iç içe girmiş durumda.Fark ettiyseniz geçen sene olan karton seyirciler hala düzeltilmemiş.Yazının sonunda Fifa ile yarışacak kadar iyi demişsin ama buna katılmıyorum.Fifa 12'yi daha oynamadık ve nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz.Belki de Fifa müthiş bi oyun yaparak Pesle olan farkını iyice açacak,belki de berbat bir oyun yaparak tekrar geriye düşecek.
   Bence artık Pes oynanamaz duruma geldi.Kabak tadı veriyor bir süre sonra.Geçen oyundan alışık olduğumuz balon şutlar,defansa ufak bir baskı uyguladığımızda topu hemen taça göndermeleri,master lig gibi saçma sapan transferlerin olduğu bir menajerlik sisteminin olması ve en önemlisi olarak pek çok ligin lisansının olmaması en büyük eksikliklerdendi.Umarım bunları düzeltmeyi başarabilmiştir Konami.Ama ne yalan söyleyeyim benim bir umudum kalmadı Pesten.
   Zaten yayınladıkları videoları izleyince pes 11'i pes 12'ye maklajlıyıp birazda kombinasyon katıp piyasaya sürecekler gibiydi.Senin çektiğin oyun içi görüntüleri görüncede zaten artık emin oldum bundan.Düşündükçe aklıma birçok eksiklik geliyor daha.Online denen bir şey yok mesela Peste.Yani varda oynanmaz halde.Oysaki Fifa'da böyle bir sorun yok.Fifa 07'de bile turnuva düzenliyoruz.
   Her neyse benim söyleyeceklerim bu kadar.Devamını oyunun full sürümüne saklıyorum.

Not=Roneey'in tek başına olduğu capste(altta ismi felan yazan)yüzünü Dani Alves'e çok benzettim.Sizde fark ettiniz mi yoksa benim uydurmam mı?
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2011, 01:59:37 öö Gönderen: ziyaretci »

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2011, 02:09:50 öö »
Teşekkür ederim. Öncelikle evet dediklerin doğru fakat fifayı görmediğim için onu ciddi anlamda yazmadım. Lisans olayından ümidini kessen iyi edersin. İngiltere liginden sadece 2 takım lisanslı onun dışında lisanslar alınmış ama Yeni portekiz ligi konuldu ve sadece FC Porto,SL Benfica,Sporting takımları lisanslı fifa daha iyi olabilir ama bu oyunu bilgisayarım kaldırıyor orta değerde rahatca oynuyorum fifayı PC kaldırmıyor fifada biraz parası az olan sistemi düşük olan alıcılarını düşünmeli bence. Son olarak nedense PES bana hep daha güzel gelmiştir. Belki hiç PS ye sahip olamadım pes o hissi veriyordu belki ondan belki gerçekciliğini beğendim belki legen bir sürü olabilir. :D yorumuna saygım sonsuz çoğu yerine de katılıyorum ama PES de FIFA kadar yeri hakediyor gibime geliyor.

Çevrimdışı ziyaretci

  • Daimi Üye
  • İleti: 2461
  • Karma: 25
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2011, 02:20:47 öö »
Pesinde kral olduğu yıllar vardı elbette Fifa kadar yeri hakediyor ama artık maziye gömüldü be.Lisans felan harbiden kabak tadı veriyor yani.Efsane olan İngiltere liginde sadece 2 tane lisanslı takım varmış.Bir de hacım eski sistemleri düşünürsek oyunlarda bence bir ilerleme olmaz.Yani ben bilgisayarımı 5 yıl önce aldım ve sistemi şu anda berbat.Piyasadan kalkan bir işlemcisi var.Ben yakınamam yani Fifa 2012'yi benim sistemime göre yapsın diye.Bilgisayar sistemini 2-3 yılda bir yenilemek gerek bence.He birde bir arkadaş bana bu yazıyı gönderdi biraz önce Pes 12 ile + ve - yorumlar olarak.Bunuda sizlerle paylaşayım.

+İlk golüm frikikten geldi. Frikiklerin çok daha gerçekçi ve zevkli olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde penaltılar da maç hissi vermeye başlamış.
+Seyircilerin verdiği tepkiler daha iyi hale getirilmiş ama skor ve durum ne olursa olsun o 5 tezahüratı söyleyip durması kulak tırmalayıcı. Gözle görülür bir gelişme var ama çalışılması gerek.
+Oynanış geliştirilmiş. Tek pas ve gelişine şut oyunu daha da gerçekçi kılmış.
+Saha büyümüş, kale küçülmüş. Bu da bir artı bence.
+Teammate Control sistemi pas sistemini de anlamlı kılmış. 360 pas sistemi, adam kaçmadan çok kötü duruyordu.
+Şut animasyonları ve şutlarda bariz gelişme var. Fileler de eskisi gibi değil. Daha gerçekçi.
+Yeni kamera oynanışla çok iyi uyum sağlamış. Teknik direktörlerin animasyonları da çok olmasa da iyi seviyede.
+Menü her zamanki gibi muhteşem.
+Yüzler diğer serilere göre daha gerçekçi. Ter efektini göremedim, birşey söyleyemiyorum.
+Maç seramonileri ve kameramanlar oyuna ayrı bir hava katmış çok beğendim.

-Top fiziği berbat ötesi. Top sanki ayağa ve sahaya yapışmış gibi ve oyunun en büyük eksiği bu bence. Şutlarda top fiziği de çok kötü, balon gibi süzülüyor resmen.
-Grafiklerdeki bulanık efekt çok gereksiz ve itici olmuş.
-Kale ağları çok fazla gergin olmuş. Sert şutlarda bu gerginliğe rağmen 1 metre geri gitmesi de fizik kurallarını altüst etmiş.
-Oyuncu animasyonları pas ve orta animasyonları dışında geliştirilmemiş, sadece değişmiş. 2 gün oynadıktan sonra gözümüzü tırmalamaya başlayacak.
-Pas sistemi 11'in kaldığı yerden devam ediyor. Tek pas yapabilmekten başka bir değişiklik yok, geçen sene en çok şikayet aldığı unsur olmasına rağmen. Ayrıca pasın 5-6 defans oyuncusunun arasından hedefe gitme sorunu da aynen devam.
-Teammate Control sistemi çok gereksiz bir uygulama. Seçtiğiniz oyuncuyu kendiniz yönlendiremiyorsunuz, sadece dümdüz koşuyor. Sadece duran toplarda çok yararlı bir seçenek.
-Dönüşler çok hantal. Bunu bari değiştirmelerini beklerdim.
Bunları okuduktan sonrada oyun daha da bir kötü geldi bana.Konami Pes 11'deki eksiklikleri kapatmak yerine aynılarını ısrarla Pes 12'ye koymuş gibi.Ama ben bu yorumları oyunu daha oynamadan yapıyorum,oyunu oynayınca oyun hakkındaki görüşlerim değişebilirde :)

Çevrimdışı WatCheR

  • FifaDelisi
  • Daimi Üye
  • İleti: 2148
  • Karma: 77
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2011, 07:07:15 öö »
Bazı oyuncu yüzleri hakkaten berbat. Onun dışında pes pek ilgi alanıma girmediği için yorum yapmıycam

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2011, 18:28:07 ös »
Yorumlarınız için teşekkür ederim :) Her sözde haklılık payı vardır.

Çevrimdışı Insect

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2942
  • Karma: 44
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2011, 18:47:30 ös »
Konuya bakıyorum ve "Bu gerçekten Pes 2012 demosu mu ?" demekten kendimi alamıyorum.Menüler,taktik ekranları,maç görüntüleri..Pes 2011'den tek bir farkı bile yok ! Bu oyunu satın alacak insanların paralarına yazık bunu söyleyebilirim sadece.
İnceleme için teşekkürler Utkan,konu sabit :)

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2011, 19:05:51 ös »
Eywallah kardeşim :) zaten bu oyun korsanı alınıp zevk için oynanabilecek bir oyun. Ama şu da var fifa da bir dönem böyle sıkıntılar yaşamışdı. Fifa 07-08 sadece tema değişmişti. Fifa 09-10 Bunlar aynılardı sadece 09 da menü değişmişti. Fifa 11 devrim niteliğinde oldu. Fifa 12'yi büyük merakla bekliyoruz. Bunları fifa yaşadı belki pes de devrim niteliğinde değişiklerler önümüzdeki yıllarda geri dönüş çabasına girebilir. Zaten pes PS2-PS3 de istediğini alıyor ama böyle devam ederse o sektörü de fifaya kaptıracak diyorum.

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2011, 19:44:36 ös »
Ben oyunu tekrar oynadım ve düşüncemin arkasındayım gerçekciliği bence üst düzey ve ne olursa olsun oynadıktan sonra anlayacaksınız. Ayrıca oyuna girişten çıkan yazıda bu oyundan alınan bir bölümdür fakat bunu oynayarak oyunla ilgili yorum yapılması yanlış olur. Ben buna dayanarak kötü yönlerinden bahsetmedim.

Çevrimdışı ziyaretci

  • Daimi Üye
  • İleti: 2461
  • Karma: 25
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2011, 19:49:06 ös »
Bu demoyu oyun yapım aşamasındayken yapılmış zaten.Her şeyin tam oturduğu demo 15 eylülde mi ne çıkacak.

Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2011, 20:04:53 ös »
Bu demoyu oyun yapım aşamasındayken yapılmış zaten.Her şeyin tam oturduğu demo 15 eylülde mi ne çıkacak.
Bu demo bile oynamaya değer :D

Çevrimdışı api_duman

  • Daimi Üye
  • İleti: 2450
  • Karma: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2011, 21:32:50 ös »
Eywallah kardeşim :) zaten bu oyun korsanı alınıp zevk için oynanabilecek bir oyun. Ama şu da var fifa da bir dönem böyle sıkıntılar yaşamışdı. Fifa 07-08 sadece tema değişmişti. Fifa 09-10 Bunlar aynılardı sadece 09 da menü değişmişti. Fifa 11 devrim niteliğinde oldu. Fifa 12'yi büyük merakla bekliyoruz. Bunları fifa yaşadı belki pes de devrim niteliğinde değişiklerler önümüzdeki yıllarda geri dönüş çabasına girebilir. Zaten pes PS2-PS3 de istediğini alıyor ama böyle devam ederse o sektörü de fifaya kaptıracak diyorum.
şimdi yanlış bilgiler vermeyelim sen orj. Almadın diye adamlar niye yenilesinler ki
ea ps de bu nextgen futbolu başlatan kurum bilmessin belki 09 ile deyim yerindeyse koydu çocuğu sonra her sene yeniledi oyunu sonra tepkiler üzerine 11 de nextgeni bilgisayara getirdi önceki versiyonu getirdi ama olsun bu da yeter (mesajdaki sen hitabı kişiye değil geneldir alınmayın)
unutmadan inceleme fena olmamış tebrikler



Çevrimdışı By VeNoM

  • Daimi Üye
  • İleti: 2200
  • Karma: 43
  • Bilişim Öğrencisi
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2011, 21:56:28 ös »
şimdi yanlış bilgiler vermeyelim sen orj. Almadın diye adamlar niye yenilesinler ki
ea ps de bu nextgen futbolu başlatan kurum bilmessin belki 09 ile deyim yerindeyse koydu çocuğu sonra her sene yeniledi oyunu sonra tepkiler üzerine 11 de nextgeni bilgisayara getirdi önceki versiyonu getirdi ama olsun bu da yeter (mesajdaki sen hitabı kişiye değil geneldir alınmayın)
unutmadan inceleme fena olmamış tebrikler
her görüşe saygım sonsuzdur senin söylemlerinden bir görüştür teşekkürler.

Çevrimdışı api_duman

  • Daimi Üye
  • İleti: 2450
  • Karma: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2011, 17:39:20 ös »
resimleri şimdi görebildim çok dikkatimi çekti oyun hala motion-blur(görüntünün kayması) dan geberiyor aslında iyi fikir ama çok abartıyorlar olmuyor



Çevrimdışı ziyaretci

  • Daimi Üye
  • İleti: 2461
  • Karma: 25
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pes 2012 Demo İncelemesi
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2011, 21:09:56 ös »
Oyunun ps3 versiyonunu hiç sevmedim ben.Adamlar bi kale yapmış tuğladan örülmüş gibi.Fizik kuralları alt üst olmuş.Penaltı noktasından bi zıbandım gol oldu kale ağları 50 cm ya gitti ya gitmedi c_heesy