Mayıs 14, 2024, 07:53:07 öö

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - GeneraLSmokeR

Sayfa: 1 ... 4 5 [6]
76
1 yıl önce 315 milyon dolarlık borcu yüzünden önünü görmekte zorlanan sarı-kırmızılılar, mali açıdan doğru hamleler yaptı, bu girişimlere sportif başarılar eklenince borçlar eridi. Galatasaray’ın, 2014’te yürürlüğe girecek olan ve bir kulübe en fazla 45 milyon dolar borç sınırı koyan UEFA’nın mali kriterlerine uygun hale geleceği belirtildi.

12 ayda borçları 315.2 milyon dolardan 251.9 milyon dolara indiren Galatasaray’da, Sportif A.Ş.’deki sermaye artırımı süreci bitme noktasına geldi. İMKB’de işlem gören şirketin sermayesini bedelli olarak 2 milyon 788 bin liradan 278 milyon 808 bin liraya yükselten sarı-kırmızılı kulübün önümüzdeki günlerdeki nakit girdisiyle borçlarını çok düşük bir seviyeye indireceği vurgulandı.

5 Haziran bekleniyor
Başkan Ünal Aysal’ın da kulübün profesyonellerine talimat vererek, mali yönden kriterlere bir an önce uygun hale gelinmesini istediği belirtildi. Sezonu şampiyonlukla tamamlayarak yaklaşık 100 milyon liralık gelir sağlayan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanan Galatasaray’da gözler UEFA’nın kura çekimine çevrildi.

Sarı-kırmızılılar 15 Haziran’daki kura çekiminde bir sorun çıkmaması durumunda, şike-teşvik primi soruşturmasıyla ilgili UEFA’dan toplu ceza gelmeyeceğini düşünüyor.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden bu sezon en az 20 milyon euro kazanmayı planlayan Cim-Bom’un, şike ve teşvik primi yüzünden Türkiye’ye genel ceza uygulanmaması durumunda transferde hareket alanı genişleyecek.

77
Futbol ve Diğer Sporlar / Her şey Alex için
« : Haziran 03, 2012, 13:13:59 ös »
FENERBAHÇE’de Alex’in saha içi liderliği yeni sezonda da devam edecek. Sarı lacivertli kulüpte sözleşmesinin son yılına giren Brezilyalı futbolcuya, Aykut Kocaman’ın son sezonunda da sahip çıkacağı ve sistemini yıldız futbolcu üzerine kuracağı belirtiliyor. Kocaman’ın yeni sezon için kadro düzenlemesini yaparken tüm planlamasını ve transferleri Alex’in liderliğindeki takım için kurgulamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Topal ve Costa’yı çok istiyor
Kocaman bu doğrultuda, yeni sezonda da Alex’in en verimli olduğu 4-4-1-1 sistemi ile yola devam edecek. Sarı lacivertliler orta alanda daha sert ve güçlü isimlerle Brezilyalı’yı rahatlatacak.

Yeni sezonun kadrosunu oluştururken özellikle Mehmet Topal ve Tino Costa isimlerinin üzerinde çok duran Kocaman’ın, Valencia’nın bu ikilisini Alex için transfer etmeyi çok istediği belirtiliyor.

Alex F.Bahçe’de ne yaptı?
Sezon Maç Gol
2004-05 44 28
2005-06 43 20
2006-07 45 20
2007-08 43 18
2008-09 40 17
2009-10 41 20
2010-11 38 28
2011-12 36 17

78
Futbol ve Diğer Sporlar / Takım ruhuyla doğru şeyler yaptık
« : Haziran 03, 2012, 13:13:22 ös »
Avcı'nın açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"5. maçımızı oynuyoruz. İlk defa böyle bir rakiple oynadık. Böyle bir ortamda maç oynamak tatmin edici oluyor. İlk 20 dakika basit top kaybı yaptık, fiziki mücadelelere uzak kaldık. Buna rağmen karşı karşıya kaldığımız pozisyon var. Bir bölümü iyi oynarken, öne geçtik. İyi oynarken 2-0’ı bulduk. 2-0 dan sonra basit bir gol yedik. Parça parça iyi oynadık. Çok yetenekli ve enteresan bir takımla oynadık. Takım ruhuyla sahaya doğru şeyler yansıttık. Özgüven adına bizim açımızdan çok iyi bir galibiyet. Kazanırken de özeleştiri yapacağız.

Bu takımda 6-7 tane yeni oyuncu böyle bir ortamda, 60 bin kişi önünde oynadı. Tunay olsun, Ömer olsun, Sercan olsun, Hasan Ali olsun. Ömer’in 2. veya 3. maçı. Böyle birkaç arkadaşımız da var.

Böyle bir maçı kazanmak iyi takım olma yolunda iyi adımlar attığımızı gösteriyor. Biz bir hedef koyduk. Dünya Kupası Elemeleri’nde başarılı olmak. İleride daha iyi olacağız. Portekiz’e de başarılar.

Oyunu oynamaya çalışan, fiziki mücadelelere giren, doğru koşular yapan, iyi bir takım olacak. Oyunun her anını yaşayan, her anını isteyen beraber hareket eden bir takım yaratmaya çalışıyoruz.”

-Basın toplantısı-
Avcı, basın toplantısında ise ''temel amaçlarının istikralı bir takım haline gelebilmek'' olduğunu kaydetti.

''Futbolcularımı takım olma yolunda attıkları adımlar için kutluyorum'' diyen Avcı, eksikler olduğunu ancak iyi adımlar attıklarını bildirdi.

Milli futbolcuları, ''karakter yapıları birbirlerine çok uygun, geri dönüşümü çok iyi oyuncu grubu'' diye tanımlayan Avcı, ''Kazanmak son derece sevindirici. Kazanmak oyuncuların geri dönüşümünü hızlandırıyor. Şimdiye kadar ortaya konulan performanstan memnunum'' ifadelerini kullandı.

Avcı, 2 gol atan ve sahanın en iyisi olarak görünen Umut Bulut'a ilişkin de ''Çok yönlü bir futbolcu. Her türlü kullanma şansımız var. Rakibi rahatsız eden bir oyunu var. Bu zamana kadar her maçımızda ortalama sürelerde görev alıyor. Bir takım ve bir aile için sahanın içinde ve dışında en önemli oyunculardan biri'' diye konuştu.

A Milli Takım'ın 5. hazırlık maçını oynadığı Portekiz'in diğer rakiplere göre, Avrupa'da çok daha kaliteli olduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi:
''Portekiz, Avrupa Şampiyonları'nda 1996'den bu yana yer alan, enteresan ve her an her şeyi değiştirecek bir takım. İlk dakikalarda baskı olacağını biliyorduk. Çok basit top kayıpları, bireysel hatalar ve ikili mücadelelerdeki eksikliklerle 20 dakikalık bir baskı vardı. İkinci yarı biraz daha dengeli başladık ama çok daha iyi oynamaya başlarken gol yedik. Daha sonra iyi mücadele eden, geniş alan yakalayan biz olduk.''

79
Futbol ve Diğer Sporlar / Gün; Beşiktaş'ı kurtarma günüdür!
« : Haziran 03, 2012, 13:12:46 ös »
Mutsuzluklar ve sıkıntılar Beşiktaşlılar'ın adeta içine işlemiş durumda...
Futbolda gereken başarı yakalanamadı. Bunun yanında ekonomik sıkıntı, saha kapatmalar ve en önemlisi üstüne üstlük bir de Avrupa kupalarına alınmama haberi camiayı büyük ölçüde yaraladı. Geçmişe bir bakacak olursak Beşiktaş temiz ve imrenilecek camia olarak daima Türk sporunda ön sıralarda yer almıştır. Şampiyon olmak bir yana, "şerefli ikincilik" felsefesiyle dürüstlüğe yeni bir boyut getirmiştir.

Tabii ki Beşiktaş'ın her yıl Avrupa'ya katılmadığını biliyoruz, ama UEFA tarafından cezalandırılarak alınmaması çok acı.

Sebebi ise bilinçsizce harcanan paralar yüzünden ödenmeyen borçlar. Ekonomik darboğaz.

ADIM ADIM KARANLIĞA
Süleyman Seba'dan sonra Beşiktaş adım adım karanlığa doğru sürükleniyor. Yılların asırlık takımını yöneten başkan ve yöneticiler keyfi bir yönetimle ve güçlü bir kadro kuramadıklarından bu duruma düşüldü. Hedefler küçülüyor.

Bunun yanında zengin işadamları kaçtı. Ben, buradan bir gerçeği haykırmak istiyorum. Beşiktaşlı olanlara, bu renkleri sevenleri sesleniyorum...

Fenerbahçe Başkanı ve kulübüne yapılan bir olay sonrası Türkiye'nin ve dünyanın tüm Fenerbahçelileri camia olarak ayağa kalktı ve sonuna kadar başkanı ve kulübü savundu.
Beşiktaşlılar... Sizlere sesleniyorum. Kulüp battı batıyor.
Avrupa yolunu kapattılar, takımda başarı yok, maddi durum felaket.
2004 yılında kulübün vergi borcu sıfırdı. Ama, şu anki tabloda Beşiktaş adeta uçurumda.

80
Futbol ve Diğer Sporlar / Samsun bıraktı, İtalyan devi kaptı!
« : Haziran 03, 2012, 13:12:05 ös »
Lazio kulübünün internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, takımın yeni sezonda Vladimir Petkovic'e emanet edildiği bildirildi. Açıklamada, Petkovic'in sözleşmesine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Boşnak asıllı Hırvatistan ve İsviçre vatandaşlığı bulunan Petkovic, geçen sezon bir dönem Samsunspor'u çalıştırmıştı.

81
Futbol ve Diğer Sporlar / Voleybol : Milliler'den ilk zafer!
« : Haziran 03, 2012, 13:11:23 ös »
ROMANYA: 0 - TÜRKİYE: 3

SALON: Burhan Felek

HAKEMLER: Penkov Ilia (BUL )- Makshanov Evgeny (RUS)

ROMANYA: Laza 7, Moısa 3, Borota 14, Gheorghıta 3, Matel 11, Balhaceanu 4, Marıes (L), Muresan 3, Tofan, Tofan, Suson, Georgescu.

TÜRKİYE: Burutay 11, Ahmet 5, Serhat 21, Emre 21, Emin 1, Ulaş 2, Serkan (L), Berkan, Gökhan,

SETLER: 26- 28, 17- 25, 20- 25
SÜRE: 78 Dk. (29- 23- 26 )

İSTATİSTİK:
SAYI:63- 78   
RAKİP HATADAN SAYI: 18- 17
SERVİS: 64- 76
SERVİSTEN SAYI: 1- 6   
HATALI SERVİS: 13- 10
HÜCUM: 79- 82
HÜCUMDAN SAYI: 41- 51   
BLOKTAN SAYI: 3- 4
MANŞET: 65- 51
HATALI MANŞET: 5- 1   

Voleybol Erkekler Avrupa Ligi karşılaşmalarının ikinci etap ikinci karşılaşmasında Milli Takımımız harika bir maç sonrası Romanya’yı 3- 0 mağlup etti. Böylece Romanya’da oynanan ilk maçta 3- 1kaybettiğimiz maçın da rövanşını almış oldu. Millilerimiz 3 Haziran Pazar günü) Burhan Felek Salonu’nda saat 20.00’de Hollanda ile karşılaşacak.

Avrupa Ligi karşılaşmalarının 2. etabının ilk maçında Avusturya’ya 3-1 mağlup olan Filenin Efeleri, ikinci maçında Romanya’ya nefes aldırmadı, sahadan galip çıkmasını bildi. Maça çok iyi başlayan millilerimiz maçın ilk teknik molasını da 8-6 önde geçti.. Sonraki sürelerde de üstünlüğünü sürdürdüyse de rakip skor 14- 14’de beraberliği sağladı. İkinci teknik molayı da 16-14 önde tamamladı. 24-22’de öne geçti. Maçı bırakmayan aslanlar 24- 24’de beraberliği sağladı. Seti de 28-26 aldı.

İlk seti almanın avantajı ile sahaya çıkan millilerimiz ikinci sete de iyi başlayan takım oldu. Emre, Serhat ve Burutay’ın etkili servisleri rakibi adeta dağıttı. Smaçlarıyla da rakibe nefes aldırmayan efeler teknik molaları da 8- 4 ve 16- 11 önde geçti. Sonraki sürelerde ise zorlanmayan milliler bu seti de 25-17 alıp skoru 2-0 lehimize çevirdi.

Maçın üçüncü setine hatalarla başlayan ay- yıldızlı takımız karşısında Romanya üst üste sayılar kazandı. İlk teknik molayı da 8-6 önde bitirdi. Millilerimiz geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadılar. Skor 11-11’de beraberliği sağladılar. İkinci teknik molayı da 16-13 önde geçtiler. Seti de 25-20 alıp sahadan 3-0 galip ayrıldılar.

82
Emre'nin açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"Aldığımız skor ve oyun disiplini önemli şeyler tabii. Bizim gibi genç takımlar için önemli şeyler. İlk yarıda iyi futbol oynadığımızı düşünmüyorum. İkinci yarıda daha iyi pozisyon aldık. Güzel de bir gol bulduk. Oyun gitti geldi. Penaltı yaptırdığım için özür diliyorum tüm arkadaşlarımdan. Bence penaltı değildi ama Volkan sağolsun oyun yine bize döndü. Bu Portekiz gidiyorsa Euro 2012'ye biz niye gitmiyoruz diye düşünmeliyiz.

Bu skor umut verici. Abdullah Avcı ile beraber çok büyük başarılara ilerleriz. Hocaya teşekkür ediyorum 2-3 tecrübeli oyuncuyu tutmaya çalışıyor. Çok genç ve yetenekli arkadaşlarımız var. Buranın kulüpler üzeri olduğunu söylüyoruz. Kamp adına önemli şeyler elde ettik. Volkan, Fenerbahçe'deki takım arkadaşlarım, Can Bartu Tesisleri'nde çalışanlar hepsi benim ailem gibiydi. Ben ailemden ayrılmış gibi hissediyorum. Hepsiyle vedalaşacağım. Volkan ile kader birliği yaptık. Beraber güldük, beraber ağladık... Umarım Fenerbahçe çok başarılı olur.

Güzeldi Madrid. Önemli olan havaalanında karşılanmak değil oralardan ayrılırken sizi aynı şekilde yolcu etmeleridir. Ben de 2 sene boyunda elimden geleni yapıp havaalanından basın ordusuyla ayrılırım. Futbol bıraktıktan sora aileme vakit ayırmak istiyorum. Benim dost bildiğim çok insan yok. İşin gerçeğinde futbolcular yalnız adamlardır, özel hayatlarında... Çok fazla dostu olmaz insanın

83
Futbol ve Diğer Sporlar / Bu ne yaman çelişki
« : Haziran 03, 2012, 13:09:43 ös »
Etik Kurulu, "Türk futbolunda şike ve teşvik yoktur, sahaya yansımamıştır" diye rapor hazırlarken Savcı ise tam tersi bir mütalaa vererek başta Aziz Yıldırım olmak üzere Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun gibi futbol adamlarının hapsini istedi.

ETİK KURULU YOK DEMİŞTİ AMA...
3 Mayıs 2012'de açıklanan Etik Kurulu raporunda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili herhangi bir şüphe ve suç unsuru bulunmadığı tespit edilmiş ve buna göre de TFF değişen 58. madde çerçevesinde Fenerbahçe'ye herhangi bir puan silme ve küme düşme cezası vermemişti.

SAVCI, PFDK'YI DİNLEMEDİ
Şike olayının mahkeme ayağında ise işler tam tersine döndü.. Savcı Ufuk Ermertcan, PFDK'nın verdiği kararlardan etkilenmedi ve Başta Aziz Yıldırım olmak üzere 11 kişi hakkında ağır hapis cezaları istedi.

29 HAZİRAN'DA KARAR VERİLECEK
Etik Kurulu'nun saha temiz, şike ve teşvik sahaya yansımamış raporuna rağmen 29 Haziran'daki duruşmadan nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. .

BAŞKANLIKLARI DÜŞECEK
Savcı, Aziz Yıldırım ve yöneticilerin ceza alması durumunda başkanlıklarının düşmesini de istedi.

84
Futbol ve Diğer Sporlar / Özlem biter, ''Umut'' başlar!
« : Haziran 03, 2012, 13:08:49 ös »
Portekiz: 1 Türkiye: 3

Stat: Estadio da Luz

Hakemler: Stephan Studer, Manuel Navarro, Sandro Pozzi (İsviçre)

Türkiye: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Ömer Toprak, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu (Dk. 72 Nuri Şahin), Mehmet Topal, Sercan Sararer (Dk. 72 Selçuk İnan), Arda Turan (Dk. 81 Caner Erkin), Umut Bulut, Burak Yılmaz (Dk. 61 Tunay Torun)

Portekiz: Patricio (Dk. 73 Eduardo), Alves (Dk. 69 Costa), Pepe, Veloso (Dk. 69 Custodio), Coentrao, Ronaldo, Moutinho, Almedia (Dk. 73 Oliveira), Meireles, Nani, Lopes

Goller: Dk. 35 ve 51 Umut Bulut, Dk. 89 Pepe (kendi kalesine) (Türkiye), Dk. 57 Nani (Portekiz)

Sarı kartlar: Dk. 39 Burak Yılmaz, Dk. 64 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Arda (Türkiye), Dk. 49 Almedia, Dk. 66 Moutinho (Portekiz)

::Maçtan dakikalar::
Maça hızlı başlayan Portekiz, maçtaki ilk atağı geliştiren taraf oldu. Ev sahibi takım arka arkaya ataklar gerçekleştirse de Nani ve Hugo Almeida savunmayı aşmayı başaramadı.

Kontratakla gol arayan Türkiye, ilk tehlikeli atağında Umut Bulut'un golüyle öne geçti. Portekiz ilk yarının sonlarına doğru teke tek mutlak bir gol pozisyonu yakalasa da kaleci Volkan, gol olmasını engelledi.

1. dakikada Ronaldo'nun sol kanattan kale önüne ortaladığı topa Almeida yükseldi, kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

7. dakikada Portekiz'in kazandığı serbest atışta Ronaldo, ceza yayının gerisinden topa sert vurdu, auta çıktı.

9. dakikada sol kanattan Portekiz'in atağında Coentrao'nun ortasında Almeida yatarak kafa vurdu, pozisyon ofsayt olarak iptal edildi.

13. dakikada Arda'nın pasıyla topla buluşan Burak, gole çok yaklaştı. Ancak Burak kaleciyle karşı karşıya geldiği pozisyonda topa istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak kalecide kaldı.

16. dakikada Moutinho'nun ceza alanı dışından şutunu Volkan çizgi üzerinde kontrol etti.

20. dakikada Meireles'in penaltı noktasına yakın yerden vuruşunda top Volkan'da kaldı.

23. dakikada Arda'nın kullandığı köşe atışını, Portekiz defansı kafayla Ömer'den önce uzaklaştırdı.

30. dakikada Portekiz'in sağ köşeden kullandığı kornerde Almeida kafa vurdu ve top üst direkten dışarı çıktı.

33. dakikada serbest vuruştan kaleye şut gönderen Hamit Altıntop'un topu direkten döndü.

35. dakikada soldan ceza sahası içine doğru giren Sercan'ın yerden pasında Umut Bulut topu ağlara gönderdi ve Türkiye 1-0 öne geçti.

37. dakikada ceza alanı dışından sert vuran Ronaldo'nun topunu, Volkan rahat bir biçimde kontrol etti.

45. dakikada Portekiz'in kontratağında Ronaldo'nun ceza yayından yaptığı sert vuruş Volkan'ın ayağına çarparak, kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

A Milli Takım, ilk yarıdaki 1-0'lık üstünlüğün verdiği avantajla ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaptı. Maçın en iyi oyuncusu ve kader adamı olarak ortaya çıkan Umut Bulut, attığı iki golle yıldızlaştı. Bu zamana kadar Portekiz ile 8 kez oynayan ve 1955'ten bu yana maç kazanamayan Türkiye, 57 yıl aradan sonra yeniden galip gelmeyi başardı.

Stadı dolduran 60 bin Portekizli, yenilgi üzerine milli takımlarını ıslıklarla protesto ederek 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2012) uğurladı.

52. dakikada orta sahada baskıyla kapılan topla sağ çaprazda buluşan Umut, kişisel becerisini göstererek, mükemmel vurduğu topu ağlara gönderdi ve skor farkını ikiye çıkardı: 2-0

57. dakikada Portekiz'in atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Nani'nin yerden şutunda top ağlara gitti ve skor 2-1 oldu. 60. dakikada Portekiz'in sağ köşeden kullandığı kornerde Alves'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

64. dakikada Emre'nin müdahalesiyle Raul Meireles ceza sahasında yere düştü ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada penaltı atışını Ronaldo kullandı. Ancak Volkan sol tarafına atılan topa harika uzanarak gole izin vermedi.

67. dakikada Lopes'in ortasından kale önüne gelen topu Volkan rahat bir şekilde kontrol etti.

74. dakikada Ronaldo'nun ceza sahasının sol çaprazında yerden vuruşunda top Volkan'da kaldı.

79. dakikada Nani'nin ceza alanı içine kullandığı serbest vuruşu Volkan çift yumrukla uzaklaştırdı.

89. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Selçuk'un yaptığı sert ortada, Portekiz savunması kale önünden topu uzaklaştırmayı başaramadı ve Pepe topu kendi ağlarına gönderdi. Türkiye yeniden farkı ikiye çıkardı: 3-1

Karşılaşma, 3-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

85
Futbol ve Diğer Sporlar / UEFA kime inanacak ?
« : Haziran 03, 2012, 13:08:07 ös »
Kulüpleri aklayıp Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Trabzonspor ve Beşiktaş'tan kimseyi cezalandırmadı. Ancak işler Çağlayan'da değişti. UEFA, TFF'ye değil savcının çarpıcı mütalaasına göre hareket ederse cezalar çok can yakabilir.

YEREL MAHKEMEYİ ÖNEMSİYOR
1-) Çağlayan Adliyesi'nde görülen davada savcının verdiği mütalaa, UEFA tarafından dikkate alınabilir. Spor hukuku konusunda zaman zaman açıklamalarda bulunan Avukat Alpay Köse bu durumun altını çizdi.

UEFA Disiplin Talimatı'ndaki birmaddede 'yerel mahkemelerin kararlarının' dikkate alınabileceği yönünde ifade olduğunu belirtti. Ancak mahkemenin kararı en erken 26 Haziran'da çıkacak. UEFA ise 8 Haziran'da başlayacak Euro 2012'ye kadar kararlarını açıklamayı planlıyor.

Mahkeme kararını bekleyemeyecek olan UEFA, bumadde üzerinden savcının mütalaasını yine de önemseyebilir. Burada insiyatif UEFA Disiplin Komitesi'nin..

"HANİ YANSIMAMIŞTI" DİYEBİLİR
2-) Federasyon bir süre önce 58. Maddeyi değiştirdi. Teşebbüse küme düşme cezası verilmesinin önüne geçildi. PFDK da kararlarını bu doğrultuda aldı. Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'na 'teşebbüsten' ceza verilirken, değişenmadde sayesinde kulübe ceza yansıtılmadı.

Ancak savcının mütalaasında direkt suçlayıcı ifade olduğundan, UEFA'nın, artık eylemin sahaya da yansıdığı fikrinden şüphe duymayabileceği belirtiliyor. Kaldı ki UEFA'da bu tip olaylara verilecek cezalarda, sahaya yansıyıp yansımaması ayrımı yok.

AVRUPA'YA GİDENLERİN İŞİ ZOR
3-) Savcının mütalaasında dikkat çeken unsurlardan birisi de hem Trabzonspor Başkanı Sadri Şener hem de Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı için ceza istenmesi. UEFA, Trabzonspor'u aklayan TFF'nin yolladığı gerekçeli PFDK kararları ve Etik Kurul örneklerini değil de savcının görüşünden hareket ederse, iki takımımızın da işi zor. Bu takımlar geçen sezon Avrupa kupalarında oynadığından, daha ağır cezalar alabilir.

TRABZONSPOR'U 'ERTELEME' KURTARIR
4-) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu eski üyesi Avukat Remzi Kazmaz işte bu ihtimale farklı bir yorum getirdi. UEFA'nın, bu iki takıma da ceza vermesi durumunda tek umudun erteleme maddesine kayacağını söyledi.

Kazmaz "Bizde de yürürlüğe konulan 105. maddenin aynısı UEFA'da var. Bumadde devreye girer ve örneğin Trabzonspor geçen sezon kazandığı yaklaşık 25 milyon euro'dan olmaz. Sonuçta Fenerbahçe ile Trabzonspor'un durumları pek aynı değil. Birisi Şampiyonlar Ligi'nden çıkarıldı, diğeri çağrıldı ve oynamak için masraflar yaptı" dedi.

BURSASPOR'DA DURUMLAR GARİP!
5-) Hatırlanacağı üzere Beşiktaş ve Gaziantepspor ile birlikte mali kriterler nedeniyle 1 yıl Avrupa'dan men cezası alan Bursaspor, CAS'a gidecek. Şansının çok yüksek olduğu belirtilen Bursaspor cezasını kaldırabilirse, kendisini bir anda Şampiyonlar Ligi'nde bulabilir. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın ceza alması ihtimalinde, ligi bu takımların hemen ardında bitiren Timsahlar'a Devler Ligi için gün doğacak. Tabii UEFA tüm bu olaylara daha sert bir tepki verip, Galatasaray ve milli takım dahil olmak üzere tüm takımlarımızı men etmezse. Bu arada o dönem Bursaspor'da oynayan Sercan için de ceza istendi. Fakat UEFA, şike ve teşvik eyleminde futbolcudan ötürü kulübü sorumlu tutmuyor. Yönetici sıfatı arıyor.

86
Futbol ve Diğer Sporlar / Cimbom, Fener'in bir adım önünde
« : Haziran 03, 2012, 13:07:37 ös »
G.SARAY: Şampiyonlar Ligi için orta sahada kanadı ve forvet bölgesi genişletilmeli. Kadro derinliği yaratmak şart.

F.BAHÇE: En büyük zaafı savunmada yaşıyorlar. Artık kaptan Alex’e de mutlaka alternatif bulmaları gerekiyor.

BEŞİKTAŞ: Portekizliler sorun gibi gözüküyor. Ancak, Simao dışında Almeida, Quaresma ve Fernandes takımda kalmalı.

TRABZONSPOR: Burak üzerine kurulu sistem ortadan kaldırılmalı. Kadroda daha kaliteli yabancı oyuncular yer almalı.

4 büyüklerin kadro yapıları yeni sezon öncesi size göre nasıl. Transferde nasıl bir rota izlemeliler?
- Galatasaray şampiyon oldu ama Türkiye için kısıtlı bir kadroları vardı. İdeal 11’i dışında 3-4 önemli oyuncuya sahiplerdi. Çok iyi organize oldular. Ancak, konu Şampiyonlar Ligi olunca kadronun orta saha kanadı ve forvet kısımlarının genişlenmesi şart. Kadro derinliği yaratmak gerekiyor.

Savunmayı güçlendirmeliler
Fenerbahçe bu sene bir çok oyuncusunu kaybetti. Savunma organizasyonunda zaaf yaşıyorlar. Daha çok hücum gücüyle bir yere gelen bir takım görüntüsünde sarı lacivertliler. Fenerbahçe’nin çok daha kaliteli bir forvete ihtiyacı var. Emre Belözoğlu da gittikten sonra çok yüksek standartlı bir orta saha oyuncusu transfer etmeliler.

Stoch tamam ama Dia konusunda da bir sıkıntı var. Yeterli başarıyı yakalayamadı. Bir de kanat oyuncusu gerek. Alex de artık yaşlandı. Yeni sezon öncesi mutlaka kaptana ciddi bir alternatif yaratmaları gerekiyor.

Kadroyu verimli kullanamadılar
- Beşiktaş’ın mevcut kadrosunun verimli kullanılmadığını düşünüyorum. Takım olarak oynayamadılar. Çok yetenekli oyuncuları var. Genellikle bireysel anlamda başarılıydılar. Yeni teknik adam oyun anlayışını iyi yerleştirip bu yetenekli oyuncuları iyi kullanırsa başarılı olabilirler. Kadro derinliği açısından forvete, orta alana ve defansa takviye yapılabilir.
Portekizliler sorunmuş gibi gözüküyor ancak oyuncuların sözleşme durumlarını bilmiyorum. Almeida, Quaresma, Fernandes ve Hilbert takımda mutlaka kalması gereken oyuncular. Ernst artık yaşlandı. Onun yerine orta alana daha dinamik biri alınabilir. Simao da fayda sağlamıyor. Takım oyununu becerememeleri en önemli sorunları. Beşiktaş’ın en önemli transferi, oyuncuları birlikte oynamaya alıştırmak olacaktır.

Trabzonspor kalite sorunu yaşıyor
Trabzonspor’un oyuncu kalitesi konusunda sıkıntıları bulunuyor. Bordo mavililerin defans dörtlüsünü gözden geçirmeleri gerekiyor. Daha kaliteli oyuncular getirmeliler. Orta alandan Alanzinho ve Adrian gibi oyunculara rağmen önemli bir orta saha oyuncusu almalılar. Olcan ve Volkan Şen kanatlarda tam manasıyla yeterli değiller. Olcan nispeten iyi ancak Volkan Şen başarılı olamadı. Bu oyunculara alternatif bir kanat oyuncusu ve bir forvet lazım.

Tino Costa, Emre’nin boşluğunu doldurabilir
F.Bahçe, Salih’i aldı. Mehmet Topal ve Tino Costa ile görüşüyorlar. Üç oyuncu F.Bahçe’ye ne verir?
- Selçuk ve Cristian varken Mehmet Topal bazılarına lüks gelebilir. Bu ileriki yılları da düşünerek yapılmak istenen bir transfer. Salih’in büyük futbolcuların yanında gelişimi olur. Tino Costa ise Emre’nin boşluğunu doldurabilir.

Cimbom, F.Bahçe’nin bir adım önünde
Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde bu kadrolarıyla ne yaparlar? - Şampiyonlar Ligi’nde oyunun iki yönünü oynayan takımlar başarılı oluyor. Galatasaray bu konuda önde. Fenerbahçe’nin iki yönlü oynama zaafını çözmesi gerek. Bunu en iyi şekilde yerine getirirlerse başarı onlar için kaçınılmaz olur ve ses getirirler.

Beşiktaş yerli hocayla çalışmalı
Beşiktaş’a nasıl bir hoca gerekiyor?
- Yabancı hocalar için ön yargılı değilim ancak camiayı iyi tanıyan, oyuncuları bilen yerli bir teknik adamın, Beşiktaş’ın başında olmasında büyük fayda var.Yerli bir teknik adamla bu zorlu süreci rahatlıkla aşabilirler.

Melo’yu tutamazlarsa çok şey kaybederler
G.Saray ve F.Bahçe’nin yabancıları Devler Ligi kalitesinde mi?
- Galatasaray’da Ebuoe, Ufjalusi ve her ne kadar kişilik sorunları olsa da Melo üst düzey oyuncular. Esasında Melo ile çalışan Fatih Terim’in oyuncusu hakkında ne düşündüğü daha önemli. Elmander ve kalecileri Muslera da kalite.

Önemli olan konu Melo’yu kaybetmemeleri. Bu ilk şart. Galatasaray’da oyunun işlerliği için Melo kilit roldeki bir isim. Melo mutlaka takımda kalmalı. Fenerbahçe’de Yobo çok dengeli bir oyuncu. Ziegler ortalama bir isim. Ancak, görevini çok iyi yapıyor. Kalmalı. Alex var olan bir değer. Cristian konsantre olursa çok yetenekli. Çok daha yararlı olabilir. Ancak, Dia ve Bienvenu gibi oyuncuların yerine daha iyileri getirilmeli.

Burak’a alternatif bulmak zorundalar
Oyun planı tamamen Burak’ın üzerine kurulu olan Trabzonspor, bu şekilde Avrupa’da zorlanmaz mı? - Trabzonspor’un bir kişiye endeksli olması nedeniyle sadece Avrupa’da değil Türkiye’de işi zor. Burak dışında gole yakın oyuncuları yok. Bu onlar için ciddi bir handikap. Yabancı tercihinde bu faktör dikkate alınmalı. Trabzonspor’un mevcut yabancıları yeterli kalitede değil.

87
Futbol ve Diğer Sporlar / Nereden nereye...
« : Haziran 03, 2012, 13:06:51 ös »
Geçtiğimiz hafta UEFA’nın, eski futbolcular ve teknik direktörlere ödenmeyen borçlar nedeniyle Beşiktaş’ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etmesi, yönetimi, camiayı ve taraftarları şok etmişti.

Ekonomik açıdan oldukça zor bir dönemden geçen Beşiktaş için bu son ceza büyük bir darbe oldu. Peki Kara Kartal nasıl oldu da bu kadar kötü duruma düştü? Kulübü barakalardan plazalara taşıyan isim olan ve 16 sene başkanlık koltuğunda oturan Süleyman Seba, görevini 6 milyon Dolar borçla Serdar Bilgili’ye devretmişti ve gelirlerin üzerinde ipotek de yoktu!

2000-2004 yılları arasında başkanlık yapan ve 100. yılda takımı şampiyonluğa ulaştıran Serdar Bilgili ise görevini 34 milyon Dolar borçla bırakmıştı. Üstelik Bilgili döneminde de gelirlerin üzerine ipotek konulmamıştı.

Demirören’le çöküş başladı
Kulübü 34 milyon Dolar borçla devralan Yıldırım Demirören, 27 Şubat’ta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olana kadar, Siyah-Beyazlılar’ın başında 8 sene görev yaptı. 26 Mayıs’taki olağan divan kurulu toplantısında, Demirören döneminde borcun 260 milyon Dolar’a (482 milyon TL) yükseldiği açıklandı. Ekonomik durumun 8 senede felakete sürüklenmesi sonucunda da UEFA’nın verdiği ceza kaçınılmaz oldu.

Serdar Bilgili dönemi transferleri (Toplam 46 oyuncu)
2000-2001
Dmitry Klestov
Erman Güraçar
Miroslav Karhan
İbrahim Üzülmez
Pascal Nouma
Ümit Bozkurt
Fazlı Ulusal
Ali Cansun Begeçaslan (Profesyonel sözleşme)

2001-2002
Peter Kjaer
Necat Aygün
Ahmet Yıldırım
Ronaldo Guiaro
Sixten Veit
Zoubaier Baya
Arilo Stavrum
Tümer Metin
İlhan Mansız
Thomas Myhre
Tamer Tuna
Mattias Asper
Mario Nazare
Mehmet Aksu

2002-2003
Oscar Cordoba
Tolga Doğantez
Niyazi Güney
Sergen Yalçın
Mariano Amaral
Daniel Pancu
Carlos Zago
Pascal Nouma
Serdar Topraktepe
Göksel Gencer
Kaan Dobra
Eser Yağmur
Marius Maldarasanu
Federico Giunti
Zafer Demiray

2003-2004
Ahmed Hassan
Sinan Kaloğlu
Okan Koç
Emre Aşık
Ümit Aydın
Ramazan Kurşunlu
Gökhan Zan
Adrian İlie
Ümit Atalay (Profesyonel sözleşme)

Yıldırım Demirören dönemi transferleri (Toplam 100 oyuncu)
2004-2005
Murat Şahin
Ali Güneş
İbrahim Akın
Okan Buruk
İbrahim Toraman
John Carew
Veysel Cihan
Tayfun Korkut
Berkant Göktan
Juanfran Garcia
Mustafa Doğan
Çağdaş Atan
Fatih Sonkaya
Koray Avcı
Sezer Sezgin (Profesyonel sözleşme)
İbrahim Kaş (Profesyonel sözleşme)
Mehmet Sedef (Profesyonel sözleşme)

2005-2006
Kürşat Duymuş
Ali Tandoğan
Youla
Kleberson
Adem Dursun
Ailton
Güven Kocabal
Nail Tilbaç (Profesyonel sözleşme)
Aydın Karabulut (Profesyonel sözleşme)
Rıza Şen (Profesyonel sözleşme)
Tomas Jun
Gökhan Güleç
Bobo
Kenan Özer (Profesyonel sözleşme)
Emre Özkan (Profesyonel sözleşme)

2006-2007
Vedran Runje
Baki Mercimek
Fahri Tatan
Serdar Kurtuluş
Burak Yılmaz
Marcio Nobre
Matias Delgado
Ricardinho
Can Erdem (Profesyonel sözleşme)
Erdem Köse (Profesyonel sözleşme)

2007-2008
Hakan Arıkan
Rodrigo Tello
Eduard Cisse
Rüştü Reçber
Batuhan Karadeniz (Profesyonel sözleşme)
Mehmet Yozgatlı
Federico Higuain
Lamine Diatta
Filip Holosko
Bülent Uzun (Profesyonel sözleşme)
Emir Gökçe (Profesyonel sözleşme)
G, Schildenfeld

2008-2009
Tomas Sivok
Uğur İnceman
Tomas Zapotocny
Ekrem Dağ
Anthony Seriç
Yusuf Şimşek
Fabian Ernst
Erkan Zengin

2009-2010
Erhan Güven
Matteo Ferrari
İsmail Köybaşı
Michael Fink
Nihat Kahveci
Rıdvan Şimşek
İbrahim Kaş
Rodrigo Tabata
Necip Uysal (Profesyonel sözleşme)
Korcan Çelikay (Profesyonel sözleşme)
Atınç Nukan (Profesyonel sözleşme)
Cumali Bişi (Profesyonel sözleşme)
Onur Bayramoğlu (Profesyonel sözleşme)

2010-2011
Fatih Tekke
Quaresma
Guti Hernandez
Cenk Gönen
Ersan Gülüm (Kiralık)
Roberto Hilbert
Mehmet Aurelio
Ali Kuçik (Profesyonel sözleşme)
Simao Sabrosa
Fernandes
Hugo Almeida
Doğukan Pala (Profesyonel sözleşme)
Mertcan Demirer (Profesyonel sözleşme)
Volkan Ekici (Profesyonel sözleşme)

2011-2012
Egemen Korkmaz
Edu
Veli Kavlak
Mustafa Pektemek
Sidnei
Tanju Kayhan
Mehmet Akyüz
Julio Alves
Burak Kaplan
Bebe
M. Demirci (Profesyonel sözleşme)

88
Futbol ve Diğer Sporlar / Avrupa suçsuza ceza vermez
« : Haziran 03, 2012, 13:05:43 ös »
Geleneksel olarak yapılan Galatasaray Lisesi'ndeki pilav gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Aysal, UEFA'nın vereceği kararların kendileri için çok önem arz ettiğini ifade etti.

''Avrupa'daki kurallar masumları cezalandırmak yönünde değil'' diyen Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Orada kurallar, kim suç işlediyse onu cezalandırmak üzerine. Burada taraf da değiliz. Kimin suç işlediğini, işlemediğini beyan etmek durumunda da değiliz. Burada adli otoriteler ve bağlı disiplin kurulları bunların gereğini yerine getirecektir. Ama biz bunları zamanında, lazım olduğu gibi yapmazsak bundan dolayı müeyyideler Türkiye üzerine çalışmaya başlar. Bundan gayet tabi Galatasaray da diğer takımlar gibi etkilenir. Bunu katiyetle istemiyoruz. Bütün çalışmalarımız zaten bunu önlemeye dönük.''

-''Transfer programımız hazır''-
Yeni sezon için yaptıkları transfer çalışmalarıyla ilgili olarak ise Aysal, ''Programımız hazır, kimleri alabileceğimiz, kimleri alamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Teknik ekiple yapacağımız çalışmalar sonucu, önümüzdeki günlerde bu daha da netleşecek. UEFA'nın alacağı ya da almayacağı kararlar bizim için çok önemli'' şeklinde konuştu.

Erkek basketbol takımında Oktay Mahmuti ile başantrenör olarak devam etmek istediklerini belirten Ünal Aysal, bazı kulüplerin mali konular nedeniyle futbolda Avrupa Kupaları'na katılmama cezası aldığının hatırlatılması üzerine, ''Gelecek 3 sezonun mali planlamasını yaptık. Bizim sıkıntımızın olacağını sanmıyorum'' dedi.

Bu arada başkan Aysal, Galatasaray'ın tek bir camia olduğunu vurgulayarak, liseli-lisesiz ayırımının yapılmasının da yanlış olduğunu dile getirdi.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6]