Nisan 19, 2024, 03:41:30 öö

Gönderen Konu: Sahiden siz yıldız değil miydiniz?  (Okunma sayısı 823 defa)

Çevrimdışı GeneraLSmokeR

  • İleti: 88
  • Karma: 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Sahiden siz yıldız değil miydiniz?
« : Temmuz 22, 2012, 08:27:02 öö »
Garip bir ülkeyiz kabul edelim. Bir başarı yakaladığımız zaman abartır, ufak bir olayda ise gayet güzel kıvılcımı alev yapabiliriz. Belki bu yüzdendir ki gerçekleri hiçbir zaman göremeyiz. Bu yazı içerisinde ismi geçen futbolcular bir dönem üç buyuk forması giymiş ve çoğu kişiden zamanında "yıldız" sıfatı almış isimlerdir. Tarafımızdan zamanında yıldız oyuncu olarak görülen bu isimler, bir kaç yıl sonra ise gökyüzünde görebildiğimiz her yıldızın kayıp boşlukta kaybolduğu gibi, kendileri dahi hayal edemedikleri takımlarda ter dökecektir.

İlk akla gelen isimlerden biri Bülent Akın. Futbola Anderlecht alt yapısında başlayan orta saha oyuncusu sonrasında eğitimine Gençlerbirliği ile devam etmişti. Profesyönel olarak Denizlispor kulübüyle anlaşan Belçika doğumlu oyuncu, 2000 yılında Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi'nin tavsiyesi üzerine 8 milyon dolar karşılığında kadroya katılmıştı. Büyük bir oyuncu olacağı yıllarca dillendirilen Bülent Akın, ilk maçlarda iyi performans sergilese de 2 senin sonunda Galatasaray ile yollarını ayırıp Bolton ile anlaşmıştı. Şu anda bonservisi elinde olan Akın, Bolton sonrası, Akçabaat Sebatspor, Gençerbirliği, Malatyaspor, İstanbulspor, Kızılcıhamamspor ve Yeni Malatyaspor takımlarında yer almıştı.

İkinci "yıldızımız" ise şimdi nerede oynadığını bulamadığım futbolu bırakıp bırakmadığını bilmediğim Berkant Göktan. Hepimiz Berkant’ın futbol kariyerinin nasıl başladığını az çok biliyoruz. Bayern Münih alt yapısında eğitim gördükten sonra Alman devi tarafından farklı takımlara kiralanan Berkant, 2001 yılında soluğu Mecidiyeköy sakinlerinden Galatasaray'da alır. Pek çok basın mensubu ve futbol otoritesi onun büyük bir kariyere sahip olacağını dillendirir. Fakat böyle olmayacaktır. Sarı-Kırmızı formayla geçirdiği 3 yıl içerisinde atılan sadece 8 gol, büyük bir hayal kırıklığını anlatan istatistiklerdir. Yıldız damgasını hala taşıyan Berkant için bu sefer Beşiktaş devreye girer ve 2004 yılında sözleşmeler imzalanır. Sağ kanat ve forvet hattında görev yapan oyuncu Beşiktaş formasıyla çıktığı 4 maçta sadece 1 gol atmasının ardından Kaisserslautern'e, sonrasında ise 1860 Mühih'e transfer olur. 2008 yılından 2010 yılına kadar ne yaptığını bizim de bilmediğimiz Berkant, 2010 yılında Tayland ekiplerinden Muaggthon United ile sözleşme imzalar fakat sonrası meşhur... Berkant şimdi nerede bilen varsa bana ulaşsın lütfen.

Okan Koç’u hatırlamayan? Belki bu listenin en çok parlayan “yıldız” ismiydi Okan Koç. Kanatlarda gösterdiği performans, hızı ve ortalarıyla genç yaşlarında herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Çanakkale alt yapısından yetişip sonrasında A takımda sergilediği futbolla sadece 3 büyüklerin değil Ajaxlı gözlemcilerin bile hedefi olmuştu. Türkiye’nin pazarlama açısından en iyisi olduğunu düşündüğüm Gençlerbirliği ile 2002 yılında anlaşan Okan Koç, İlhan Cavcav’ın yeni göz bebeğiydi. Ankara ekibiyle başarılı bir yıl geçiren Okan için yeni bir transfer kaçınılmaz olmuştu. O zamanlar Mondragon için “birbirine giren” Galatasaray ve Beşiktaş, bu sefer de Okan için “kapışmış” ve Mondragon transferinde olanın aksine Beşiktaş işi sonlandırmayı başarmıştı. Her güzel başlangıcın bir sonu vardı. Beşiktaş transferi “yıldız” ismin sonu olacaktı. Siyah-beyazlı takım ile başarısız geçen bir sezonun ardından Okan, Konyaspor ve Ankaragücü gibi kulüplere kiralandı. 2006 yılında adı bu sefer Galatasaray ile anılan kanat oyuncusunda işlemler tamamlanamayınca Okan Koç, Ankaragücü ile sözleşme imzladı. Sonrasında Konyaspor, Manisaspor, Sakaryaspor, Altay, Denizlispor, Adanspor forması giyen “yıldız” oyuncu son olarak Konya Torku Şekerspor için ter döktü.
Tam adı Niyazi Serhat Akın, kod adı Fenerli Serhat, bazıları ona “tiyatrocu Serhat” da der; kimisi ise ilk duyduğunda “Bülent Akın’ın neyi oluyor?” geyiğini kesinlikle yapmıştır. O da alt yapısını yurt dışında alıp sonrasında ülkemize gelenlerden. Fenerbahçe ile 2000 yılında anlaşan forvet oyuncusu, bu listede adı geçenler içerisinde belki en istikrarlısı. Sarı-lacivertli ekibin formasını giydiği 5 sezon boyunca özellikle Galatasaray’ın canını oldukça fazla yaktı. Hızı ve topla hareketleriyle dikkat çeken Serhat, 2007 yılına kadar milli takım forması da giydi. Sonrasında Tuncay Şanlı’nın gölgesinde kalan Almanya doğumlu “yıldız” bir anda kaybolmaya başladı. Fenerbahçe sonrası Anderlecht ile anlaşan 2008 yılında ülkemize geri dönüp Kocaelispor forması giyen Akın, kırmızı-yeşilli takımdan para alamadığı gerekçesiyle ayrıldı. 2009 yılında Konyaspor, sonrasında alt yapısında yetiştiği Karlsruhe ve en son Turgutluspor forması giyen futbolcunun şu anda hiçbir kulüple sözleşmesi bulunmuyor.

Gaziantepli Kemal Aslan, nereye giderse gitsin Gaziantep için gösterdiği performansla hatırlanacak. Güney temsilcisinde sergilediği futbol onu “gerçek bir yıldız” yaptı. Kemal Aslan, yaratıcılığı, pas yeteneği, hızı ve ortalarıyla tam bir orta saha oyuncuydu. Gaziantepspor ile gösterdiği performansın ardından, o zamanlar sisteme bakmaksızın ligin diğer takımlarında parlayan futbolcuların durak noktası olan Fenerbahçe’ye transfer oldu. Championship Manager oyununda bile oldukça yüksek bir potansiyele sahip olan oyuncu, 17 Mart 2004 tarihinde Gençlerbirliği maçında ayağının kırılması sonrası ciddi bir düşüş yaşamaya başladı. Sakatlıklardan bir türlü kafasını kaldıramayan Kemal, Fenerbahçe sonrası Kocaelispor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Adanaspor gibi kulüplerde forma giydi. Bir dönem Ümit Milli Takım kaptanlığı yapan Aslan, şu sıralar Denizlispor için ter döküyor.

Son sırayı o zamanlar için geleceğin Hakan Ünsal’ı veya Fatih Akyel’i olarak adlandırılan Fatih Sonkaya alıyor. Ailesiyle birlikte Hollanda’ya göç etmesinin ardından Roda alt yapısında eğitimini alan Sonkaya, aynı kulüpte gösterdiği performans ile 3 büyüklerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Özellikle Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerini transfer konusunda birbirine düşüren Sonkaya, 2004 yılında Beşiktaş ile sözleşme imzladı. O zamanlar Beşiktaş’ın başında bulunan “yetersiz” teknik adam Vicente del Bosque, hiçbir zaman Sonkaya’yı beğenmedi. Sonrasında Porto ile anlaşan “yıldız” oyuncu, oradan sonra Hazar Lankaran ve Kayseri Erciyesspor formaları giydi. Bek oyuncusu 2011 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekiplerinden Çetinkaya Spor Kulübü'nün bir parçası.