Mart 28, 2024, 13:22:12 ös

Gönderen Konu: Robin van Persie hikayesi  (Okunma sayısı 981 defa)

Çevrimdışı GeneraLSmokeR

  • İleti: 88
  • Karma: 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Robin van Persie hikayesi
« : Temmuz 22, 2012, 08:29:45 öö »
Yaklaşık bir yıldır devam eden Robin van Persie'nin geleceği konusundaki belirsizlik, bir süre daha spor basınını meşgul edecek gibi görünüyor.



Robin van Persie transferi hakkında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Arsenal yönetimi mali bir kayıp yaşama pahasına Hollandalı yıldızı takımda tutma kararı almıştı. Van Persei'nin Asya'daki hazırlık kampına katılmayacağını açıklaması ise gündeme bomba gibi düştü.

İngiltere'de kalmak isteyen yıldız oyuncunun ilk tercihi Manchester City olacak gibi görünüyor. Ancak Juventus ve Manchester United'ın da vazgeçmeye niyeti yok.

Yaklaşık bir yıldır süren Van Persie transferi hikayesini beraber hatırlayalım...

EYLÜL 2011


Robin van Persie hakkındaki ilk ayrılık haberleri 2011'in Eylül ayına denk geliyor. Yönetimin sözleşme yenileme görüşmelerine isteksiz yaklaşan Hollandalı oyuncu, ilk sinyalleri vermişti.

Bolton maçında attığı iki golle Arsenal'de 'yüzler' kulübüne giren Van Persie, "2013'e neredeyse iki yıl var. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Gelecekte ne olacağını göreceğiz. Mevcut sözleşmemden memnunum. Ancak gelecekle ilgili daha fazla tahmin yürütmek mümkün değil" demişti.

Sözleşme yenileme görüşmelerindeki sıkıntının takım üzerine etkisinin olmayacağını belirten Wenger ise, "Bizim niyetimiz belli. Bu konu sadece bana bağlı olmadığı için fazla yorum yapmaya gerek yok. Ancak takım içinde olumsuz bir hava yok. Futbolda iki yıl çok uzun bir süre" sözleriyle tepkileri azaltmaya çalışmıştı

KASIM 2011


Bu açıklamadan iki hafta sonra Hollandalı oyuncu sözleşmesinin yenilenmesi konusunda sezon sonuna kadar görüşmelere katılmayacağını belirtti. Van Persie'yi Nasri gibi kaybetmek istemeyen Arsenal'in haftalık 100.000 avroluk ilk teklifi reddedilmişti.

Saha dışındaki bu anlaşmazlıklar, Robin'in saha içindeki performansını etkilemedi. Chelsea maçında yaptığı hat-trick ile Premier Lig'de ayın oyuncusu seçildi.

ŞUBAT 2012


Şampiyonlar Ligi eşleşmesi sonrasına Van Persie'nin Londra'dan ayrılması gerektiğini söyleyen ilk kişilerden birisi Zlatan Ibrahimovic oldu. Arsenal'in transfer politikasını eleştiren İsveçli yıldız, meslektaşının daha yarışmacı bir takıma gitmesinin faydalı olacağına inandığını belirtmişti.

Van Persie'nin hayranları arasına Milan Asbaşkanı Adriano Galliani de katılmış, Galliani'nin, "Van Persie gittiği her takımdan başarılı olabilecek bir oyuncu. İngiliz futbolunu ve Van Persie'yi takip ediyorum. Mükemmel bir oyuncu" sözleri transfer dedikodularının artmasına neden olmuştu.

Goal.com, Hollandalı oyuncunun sezon sonuna kadar sözleşmesini yenilememesi halinde takımdan ayrılacağını öne sürmüştü.

MART 2012


Bouchra van Persie, eşi Robin'in Arsenal'den ayrılacağı yönündeki haberlerin artmasını twitter aracılığıyla eleştirmişti.

Yenge Van Persei, "Dedikodu, dedikodu, dedikodu... Bunlar canımı sıkıyor. Robin dışında kimsenin söylediklerine inanmayın" sözleriyle Arsenal taraftarının gönlüne su serpmişti.

NİSAN 2012


Goal.com, Juventus yönetiminin Hollandalı golcüyü kadrosuna katmak istediği özel bir haberler duyurmuştu. Torino devinin transferdeki en büyük hedefi Robin van Persie olacaktı.

MAYIS 2012


Sezonun bitimiyle sözleşme yenilememe konusu ciddi anlamda konuşulur oldu. Euro 2012'ye gitmeye hazırlanan Van Persie'ye Juventus Sportif Direktörü Giuseppe Marotta'dan gelen övgüler kafaları karıştırdı.

Marotta, Van Persie için 'dünyanın en iyi oyuncularından birisi' yakıştırmasını yaptı ve transfer haberlerinin sayısı ciddi anlamda arttı.

Birkaç gün sözler Van Persie'den gelen, "Arsenal çok büyük bir kulüp. Ancak gelecekte ne olacağını bilemezsiniz. 8 yıldır buradayım. Arsenal'i her zaman seveceğim. Gelecekte ne olursa olsun, bu gerçek asla değişmeyecek" sözleriyle ayrılık iddialarını güçlendirdi.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra Hollandalı oyuncunun menajeri Kees Vos'un Manchester City yönetimiyle masaya oturduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü.

Juventus ve Barcelona gibi kulüplerin transferde geri adım attığı ve Manchester City'nin tek kaldığı haberleri gazete sayfalarını süsledi. Arsenal yönetiminin Van Persie'ye Euro 2012 boyunca transfer konusunda konuşma yasağı getirdiği konuşuldu.

Robin 2011-2012 sezonun 30 golle kral olarak tamamlamış ancak Arsenal kupasız 7. yılını geçirmişti.

HAZİRAN 2012


Manchester City Menajeri Roberto Mancini, Tuttosport'a yaptığı açıklamada, "Van Persie dünyaca ünlü bir oyuncu. Ancak bu transfer Clichy ve Nasri gibi olmaz. Ancak Wenger Robin'i Londra'da tutma konusunda çok zorlanacak" sözleriyle meslektaşına göndermede bulunmuştu.

6 Haziran'da Arsenal CEO'su Ivan Gazidis sözleşme yenileme görüşmelerinin Euro 2012 sonrasına bırakıldığını açıkladı. Baba Van Persie, oğlu Robin'in Manchester City'ye gidişinin zor olduğunu belirtmiş ve Arsenal cephesine umut vermişti.

Ancak bu sözlere rağmen girişimlerini sürdüren Manchester City'nin, Van Persie için maksimum 17 milyon avro ödeyeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Wenger'in "Robin gibi dünyaca ünlü bir golcünün İtalya'da kariyerine devam etmesi için hiçbir sebep yok" sözleri Juventus cephesinin tepkisini çekmişti.

Hollanda, Euro 2012'de büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak turnuvaya erken veda etti. Van Persie ise turnuvayı 1 golle kapattı.

TEMMUZ 2012


Arsenal yönetimi ve Arsene Wenger, Hollandalı yıldızı kadrosunda tutmak için elinden geleni yapıyordu. Fransız teknik adam, "Ne pahasına olursa olsun, Robin'i takımı tutmalıyız" açıklamasıyla niyetini bir kez daha açıkladı.

Ancak bu açıklamanın üstünden bir gün bile geçmeden Robin van Persie'den gelen yazılı açıklama iplerin koptuğunu gösteriyordu.

Kişisel internet sitesinden yayınladığı açıklamayla 2013 bitecek sözleşmesini yenilemeyeceğini duyuran yıldız oyuncunun astronomik bir yıllık ücretle Manchester City'ye gideceği iddia edildi.

Arsenal yönetiminin ikna turları devam etse de, eski asbaşkan David Dein ve oyuncu izleme komitesi üyesi Giles Grimandi gibi isimlerden ayrılığın kaçınılmaz olduğu yönünde açıklamalar geldi. Grimandi, Olivier Giroud'un Van Persie'nin yerine transfer edildiğini açıklaması da ayrılığın önüne geçilmesinin zor olduğunu gösteriyordu.

Hollandalı yıldızı 'güzellikle' ikna edemeyen Arsenal, oyuncunun transferine izin vermeyerek olası bir satış gelirinden vazgeçme pahasına Van Persie'yi takımda tutma kararı aldı.

Bu arada Juventus Sportif Direktörü Giuseppe Marotta, taraftarın Van Persie'yi takımda görmeyi hayal ettiğini belirterek, transferdeki ısrarlarının sürdüğünü dile getirdi.

Arsenal yönetiminin kendisini 'zorla' takımda tutma niyeti karşısında sert bir hamle yapan Van Persie, takımının Asya'daki hazırlık kampına katılmayı reddetti.

Bu noktada devreye sürpriz bir şekilde Alex Ferguson girdi ve Manchester United'ın transfer konusundaki isteğini dile getirdi.

Yaklaşık bir yıldır spor medyasını meşgul eden Robin van Persie hikayesinin ana hatları bunlar. Yeni talipler, Arsenal'in ısrarı, Robin'in kararlılığı gibi faktörler bu hikayenin daha uzayacağına işaret ediyor.