Nisan 27, 2024, 20:54:33 ös

Gönderen Konu: GTA Vice City Görev Anlatımları  (Okunma sayısı 3105 defa)

Çevrimdışı ztcbaba

  • Daimi Üye
  • İleti: 1418
  • Karma: -33
  • zтcвαвα
    • Profili Görüntüle
GTA Vice City Görev Anlatımları
« : Nisan 13, 2010, 19:05:37 ös »
THE PARTY
İlk önce Ocean Viewe giderek oyunu kaydedeceğimiz yeri görücez. Daha sonra Harrison Hotele gidip ilk görevimizi alıcaz. Görevimiz için Rafaels Clothe Shopa gidip üzerimize güzel bir şeyler almamız gerekiyor. Elbiseleri de yeniledikten sonra Pier2nin limanına doğru gidip kızı alıcaz. Kızı götürmemiz gereken yer haritada gösteriliyor zaten. Oraya giderken yol boyunca kızla muhabet etmeyi de ihmal etmiyoruz.



BACK ALLEY BRAWL
Malibu klübüne giderek Kent Paul ile konuşuyoruz. Bize öldürmemiz gereken Drive şefinin yerini söyleyecek. Hemen oraya giderek adamımızı buluyoruz. Adam bize saldırınca karşılık verin ve onu öldürün. Üstünden düşen cep telefonunu da almayı unutmayın. Daha sonra adamımızla birlikte infernusa binerek Ammu-Nationa (Silah satıcısı) gidiyoruz. Oradan da otele dönerek bölümü tamamlıyoruz.



JURY FURY
Bu bölümde elimize bir çekiç alıyoruz. Sırasıyla 2 jürinin arabasını parçalamız gerekiyor. İlk önce doğudakine gidin ve arabayı parçalayın daha sonra ötekine gidin. Adam arabaya binmeye kalkarsa engelleyin.



RIOT
İlk önce elbise değişikliği yapmamız gerekiyor. Daha sonra haritada belirtilen yere doğru gidip ayaklanan işçilerin arasına katılıyoruz. 4 işçi ile kavga ettiğimiz vakit ortalık cehennem alanına dönüyor ve önümüzdeki kapılar açılıyor. Kapıların arkasındaki 3 kamyonu patlatmamız gerek. Üçünüde patlatınca bölüm bitiyor.



TREACHEROUS SWINE
Bu bölümde gonzalesi öldürmemiz gerekiyor. Elimizde elektrikli testere var. Hemen harita da belirtilen otele gidelim. Üst kata çıktığımızda gonzales ve iki adamını görüyoruz. Adamları öldürdükten sonra gonzales kaçacak. Yavaş kaçtığı için yakalamanız sorun olmayacaktır. Onu öldürküten sonra aranma seviyeniz 2 yıldız olacak ve polisler peşinize düşecek. Hemen bir arabaya atlayıp Pay N Spraye gidelim ve arabamızı boyatalım....



MALL SHOUTOUT
Bize verilen görevle fransız bir adamla buluşmaya gidiyoruz. Alışveriş merkezine gittiğimizde adamımızı görüyoruz. Onunla konuşurken polisler basıyor ve adamımızda kaçıyor. Hemen polislerden kurtulup adamın peşine düşelim. Yakalayıp öldürmeniz o kadar da zor olmayacaktır. Adam ölünce patronumuzun mektuplarını alarak geri dönüyoruz...


GUARDIAN ANGELS
Araba parkına giderek Rugeri alıyoruz. Daha sonra Lance ve Diaz ile buluşmaya gidiyoruz. Adamlarla konuştuktan sonra yukarıda saklanıyoruz. Daha sonra kübalıların gelmesini bekliyoruz. Daha sonra gelen kübalıları teker teker öldürün. Tam o sırada 2 motorlu gelip Diazın para dolu çantasını alarak kaçıyor. Birisi o sırada ölüyor ve motoru yerde kalıyor. Hemen o motora binerek diğer adamı kovalayın. Motorunuzla çarparak etkisiz hale getirin ve çantayı alarak Diaza geri götürün. Bu görevle birlikte Diaz ile de çalışmaya başlıyoruz.



THE CHASE
Bu bölümde bir adamı bulmamız isteniyor. Hemen haritadaki yere gidiyoruz. Camdan içeri bakınca adamımız kaçıyor. Kovalayarak arkasından gidin ama sakın öldürmeyin. Çatıdaki kovalamaca sahnesinin sonunda adam aşağı atlıyor ve arabayla kaçmaya başlıyor. Sizde atlayın ve çöpün yanındaki motora binip adamımızı kovalayın. Kovalamaca esnasında adamı durdurmaya yada arabayı patlatmaya çalışmıyoruz. Sadece izlmememiz yeterli. Yalnız adamımız boş durmuyor ve sürekli ateş ediyor. Ateşlerin korunmak için motoru bir sağa bir sola (Aynı Formula 1deki pilotların lastiklerini ısıtma hareketleri gibi) doğru sürün. Kovalamaca Prawn adalarına gelindiğinde bitiyor ve bölümü de geçiyorsunuz.



PHNOM PEHN
Oyunda en çok zevk aldığım görevde bu oldu. Bu bölümde bir helikoptere biniyoruz ve pilotun bizi götürdüğü yerlerdeki adamları öldürmemiz gerekiyor. Helikopterden aşağı ateş ederek adamları öldürürken helikopterin fazla zarar almamasına da dikkat edin. Bütün adamlar ölünce aşağı inerek binaya giriyoruz. Ama içerisi yine adam kaynıyor.Onlarıda elimizdeki silahla kolaylıkla öldürebiliriz. Daha sonra delikten ilerleyerek bir kat daha çıkıyoruz ve çantayı alıyoruz. Çantayı aldıktan sonra helikopter gelerek bizi alıyor ve oradan uzaklaşıyoruz.



THE FASTEST BOAT
Bu bölümle birlikte artık şehrin öteki yakasına da geçebiliyoruz. Haritadaki marinaya giderek bir sürat motorunu kaçırmamız gerek. Yalnız orası adam kaynıyor bu yüzden biraz yüklü gitmemizde fayda var. Adamları temizledikten sonra hangara girin ve mekanizmayı çalıştırarak botu suya indirin. Daha sonra bota binerek (bu sırada polis botlarıda sizi kovalıyor) Diazın malikanesinin arkasına botu parkediyoruz.



SUPPLY & DEMAND
Bu bölümde yine bota atlıyoruz. Adamımızda turret görevini üstleniyor. 4 düşman botunu temizlemek üzere yola çıkıyoruz. Onları vurmak ilk başlarda sorun olsada zamanla alışıyorsunuz. Yalnız sizin için asıl sorun iskeledeki nişancı adamlar olacaktır. Onların kurşunlarına fazla hedef olmadan temizlemeye bakın.



SIR YES SIR !
Bu bölüm içinde yine yüklü bir şekilde gitmemiz gerekiyor. Sniper tüfeği ve el bombaları oldukça işimize yarayacaktır. Armorumuzda olursa işimiz dahada kolaylaşır. Köprüden karşıya geçerek askeri konvoyu bulalım. El bombası ile bir aracı patlatarak olay yerinden uzaklaşarak olisten kurtulalım. Geri dönerek kalan askerleride öldürelim (Sniper varsa iş kolaylaşır). Son olarak tankın tepesindeki adamıda öldürüp tanka binelim. Tankı haritadaki garaja götürerek bölümü bitirebilirsiniz ama tanka binmenizle polislerin peşinize düşmesi bir oluyor. Zaman bitmeden tankı graja koyup çıkarsanız tankı artık sürekli orada bulabileceksiniz. Daha sonra malibu klübüne giderek Paul Kentden görevlerimizi alıyoruz.


DEATH ROW
Bu bölümde Lancei kurtarmamız gerekiyor. Geciktiğimiz her saniye için Lancein canında azalma olacak. O yüzden acele bir şekilde yanına gitmeliyiz. Yanına en çabuk şekilde helikopterle gidebilirsiniz ama helikopteri daha keşfedememişseniz hızlı bir araba bulmanız da şart. Köprüden karşı adaya geçerek Lanceın tutulduğu yere gidelim. Yalnız etraf adam kaynıyor. Onları kolayca temizlemeniz için Sniper Rifle ve makineli tüfeklere ihtiyacınız olacak. Lance bir hangarın içinde yanına gittiğimizde kurtuluyor. Hemen dışarıda solda da bir Sentine SX var hemen binip Lanceı hastaneye yetiştirelim. Yalnız gene yalnız değiliz. Haitililer hızlı arabaları ile önümüze çıkıp bizi yoldan çıkarmaya çalışıyorlar. Usta manevralarla onlardan kaçabilirisiniz. Zaten Sentinel SX oldukça sağlam ve hızlı bir araba. Hastaneye gittiğinizde bölümde bitiyor.



RUB OUT
Bu bölümde Lance ve Tommy Diazı öldürerek malikanesini ele geçirmeyi planıyor. Bu iş için yine yüklü bir şekilde donanmanız lazım. Seri ateş edebilen makineli tüfek ve Sniper Rifle yine işimizi görecektir (zaten siz almasanızda Lance bu iş için M4 getirmiş sizede bir tane veriyor). Daha önce görevleri aldığımız Diazın malikanesine gittiğimizde onun adamları tarafından ateşle karşılanıyoruz. Unutmayın ki bu bölümde Lance ölmemeli. Aynı zamanda Lance da elindeki M4 ile oldukça işe yarıyor. Arka bahçeye gidip evin alt kısmına (salon gibi bir yer) girin. Oradan malikanenin içine gireceksiniz. Labirent gibi holden ilerleyerek Diazın olduğu yere gelin (yolda karşınıza bir kaç adam daha çıkacak). Diazı kaçmadan vurabilirseniz kolaylıkla ölüyor. Diaz da ölünce bölüm bitiyor ve artık malikane de bizim oluyor. Artık bu binadan Vercettinin görevlerini alıyoruz....



ALL HANDS ON DECK
Bu da Cortezin son görevi. Cortezin yatının bağlı olduğu limana giyoruz. Cortez artık öteki adaya geçmek istiyor ama düşmanları onu yalnız bırakmıyor. Buradaki görevimiz onu sağ salim bir şekilde karşı adaya geçirmek. Bu bölüm için elinizde Sniper rifle dışında ağır bir makineli tüfekde olursa çok iyi olur. Eğer bazukada bulabilmişseniz işiniz dahada kolaylaşacaktır. Yatın hareket etmesi ile birlikte limanı basan mafyanın adamları orada buldukları yatlara ve motorlara binerek peşimize düşüyorlar. Bizde hemen onlara ateş ediyoruz. Bu arada unutmadan yattaki Cortezin adamlarından en az biri hayatta kalmalı. Arkadakileri halledince bu kez önümüzde çıkıyorlar. Buda yetmezmiş gibi iki helikopterde tepeden bizi rahatsız ediyor. Bunları makineli tüfekle halledebilirsini ama son olarak gelen Apache helikopterini halletmek biraz daha uğraştırabilir. Onuda halledince Cortez size bir motor veriyor ve bölümde bitiyor. Artık Vercettinin görevlerine geçebiliriz.



SHAKEDOWN
Adımızı iyice duyurmaya niyetliyiz anlaşılan. North Point Mall alışveriş merkezine gidiyoruz. Görevimiz de 5 dakika içerisinde tüm alışveriş merkezi camlarını kırmak. Toplam 25 cam bizi bekliyor. Tam vaktinde kırabilirsek (ister hammer gibi bir aletle isterseniz de uzaktan makineli tüfekle kırabilirsiniz) bölümüde bitiriyoruz yalnız camları kırdıkça peşimize polisler takıldığından işimizi seri yapabilirsek yararımıza olacaktır...



BAR BRAWL
Bu görevimiz için bir makinekli tüfek ve bir kaç tane de el bombası işimizi görecektir. İlk önce Lance ile birlikte Front Page Cafeye gidiyoruz. Kapıdaki iki güvenlik görevlisini öldürdükten sonra sıra diğerlerine geliyor. Onlarda 2 blok ötedeki bir bahçedeler. Yanlarına gidip içeri bombaları sallayın. Hepsi ölünce bölümde biticek...




COP LAND
Bu görevimizde ilk önce polis kılığına girmemiz gerekiyor. Çünkü tekrar North Point Mall alışveriş merkezine gideceğiz ve daha önceden camları aşağı indirdiğimiz için polis etrafı bayağı koruma altına almış durumda. Tanınmadan içeri girmek için de polis kıyafeti giymemiz gerekiyor haliyle. Lance ile birlikte haritada gösterilen garaja doğru gidin. Garaja 2 polis sokmamız gerekiyor ama canlı olarak. Bunun içinde birkaç adam öldürüp aranmaya başlayalım. Polisler içeri girince (sadece 2 tane olacak fazla abartmayın...) garajın kapısı kapanıyor ve elbiseleri giyiyorsunuz. Elbiseleri de çektikten sonra alışveriş merkezine doğru gidelim. İçeri girdiğimizde Tarbrush Cafeye giderek bir bomba yerleştiriyoruz. Yalnız bombanın patlamasıyla aranma seviyemiz birden 5 yıldız oluveriyor. Umarım üzerinizde yeterli cephane vardır. Dışarı çıkıncada arabankızı boyatarak (hemen arka sokakda Pay Spray var) polisten kurtulun ve mekanınıza geri dönün.



Bu sırada bir telefon alıyorsunuz. Earnest arıyor. Forellinin adamları dayak atmış ve haraca bağlamışlar. Hemen olaya el atıyoruz. Cop land görevini bitirmemiz ile birlikte artık Vencettinin görevleride bitiyor ve malikanenin önüne sürekli para birikiyor (haraç toplanmaya başlıyor mekan artık tamamiyle bizim)



CAP THE COLLECTORS
Oldukça kolay bir bölüm. Sanchez ve adamlarını kovalayarak onları öldürmemiz gerekiyor. Adamları hızlı bir arabayla takip ederseniz bölümü kolayklıkla geçebilirsiniz. Sanchez ölünce Lance arıyor ve oyunun en zor bölümüne doğru geçiyoruz.



KEEP YOUR FRIENDS CLOSE
Diazdan ele geçirdiğimiz malikaneye geri dönüyoruz. Yalnız üzerimize bolca makineli tüfekde almayı unutmuyoruz. Salona geldiğimizde görevimizde başlıyor Koridora çıkıp Lance hariç herkesi öldürün. Son olarak Lanceı öldürün. Bu arada öğreniyorsunuz ki paranız çalınmış. Kasanın oraya gittiğinizde ortalığı kan gölüne çevirin (ne demek paramızı çalmak gösterin onlara) Daha sonra Sonny içeri giriyor. Yalnız Sonny oldukça iyi bir nişancı ve tehlikeli kurşunlarından kaçarak merdivenlerden inin arkadan dolaşın ve ön bahçeye çıkın. Yine karşımıza mafyanın adamları çıakcak ve çatışma yaşayacağız. Oradaki limuzini de patlatıp siper olarak kullanabilirsiniz. Sniperı alarak Sonnyi bir kaç atışla öldürün. Sonny ölünce oyunun hikaye bölümüde bitiyor. Eğer yapmamışsanız telefon görevleri dahil daha onlarca görev sizi bekliyor. Onlarıda bitirmek size kalmış....



Bu görevlerin dışında şehrin diğer yakasından da alabildiğiniz görevler var. Bunlar haritada kuru kafa ve maça işaretleri ile bekliyorlar.



The Crazy Cooperdan aldığımız görevler



Burası motorsiklet tutkunlarının takıldığı bir bar. Yaşlı bir motorsiklet sürücüsünden görevler alacağız.



Alloy Whells of Steell
Görevimiz oldukça basit. Hemen yandaki bir motorsiklete atlayarak önümüzdeki 3 çılgın yarışçı ile kapışmak. Yanlarındaki yerini almamızla birlikte yarışta başlıyor. Bu yarıştan sakın adamlara ateş etmeyin. Efendi bir şekilde motorunuzu sürüp birinci olmaya çalışın.



Messing With the Man
Bu görevde de dostumuz sizden şehirde bir kaos yaratmanızı istiyor. Bunun için bolca adam öldürmeniz gerekli çünkü 2 dakikanız var. Eğer polis helikopteri gelirse sürekli ateş edin kaos barı çok daha hızlı yükselecektir.



Hog Tied
Son görevimiz biraz zor. Yalnız hiç ateş etmeden de bu zor bölümü bitirebilirsiniz. İlk önce bir motor alıyoruz ve Ammu Nationun oraya doğru hızla sürüyoruz. Tam karşısındaki apartmanın merdivenlerinden motorumuzla hızla giderek Ammu Nationun çatısına atlıyoruz. Hemen motordan inerek aşağıdaki garajda bulunan motoru alıp kaçmanız gerekiyor. Eğer acele etmezseniz bir sürü adamla uğraşmak zorunda kalırsınız. O yüzden koşa koşa motora gidip binin ve sağ taraftan uzaklaşın en sağda ise bir rampa var oradan da caddeye atlayın yalnız hemen sağdan hızlıca ilerleyin çünkü mafya minibüsleri ile geliyor ve size çarpmaya çalışıyor. Eğer çarparlarsa savaşmak zorunda kalırsınız ki işiniz neredeyse imkansızlaşır. Siz en iyisi hızlıca kaçmaya bakın. The Crazzy Cooperun önüne motoru getirince bu amcamızın görevleri de bitiyor.



Rock Cafeden aldığımız görevler:



Ammu Nationun hemen solundaki bu Rock Cafede çılgın bir dam bize görevler veriyor.



Love Price
Bu görevimizdei lk önce motorlu adamı durdurup çantasını çalmamız gerekiyor. Sıkı bir takipten sonra damı öldürün ve çantayı alın. Daha sonra Bir apartmanın çatısında bulunan dostumuzun kız arkadaşını alarak 1:30 dakika içinde tekrar Rock Cafeye gitmemiz gerekiyor.



Pyscho Killer
Bu bölümde gayet basıt. Bir sapığı durdurarak öldüreceğiz



Pullicity Tour
Zor gibi görünse de aslında olukça kolay bir bölüm. Tek yapmanız gereken arabayı durdurmamak ve belli bir hızda sürmek. Araba hiç durmayacak çünkü bomba araba yavaşlayınca patlıyor aynı Speed filmindeki gibi. Arabayı ilk olarak sola doğru sonra sağa doğru kırarak geniş bir yola çıkartın ama fazla hızlı gitmenize gerek yok orta hızda işinizi görür. Sonra biraz dolaşın bomba imha olacak. Yol boyunca dostumuzun telaşı da sizi güldürecektir sanırım.

kolay gelsin...


                               ғeɴerвαнçe ѕĸ мeɴejerι