Nisan 19, 2024, 09:06:37 öö

Gönderen Konu: Google Yeni Özellikleri  (Okunma sayısı 1237 defa)

Çevrimdışı By.GereDeLy

  • Daimi Üye
  • İleti: 1126
  • Karma: 25
  • fDnet
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Google Yeni Özellikleri
« : Haziran 15, 2011, 15:20:20 ös »
Google, Inside Search adlı organizasyonda arama motoruna eklediği üç yeni özelliği anlattı. Artık resimleri aratabilir, bilgisayarda sesli arama yapabilir ve sonuçları daha hızlı alabilirsiniz.

Google'ın adı bir süredir sadece Android'le anılıyor gibi dursa da firma bu günlere gelmesinin ilk adımı olan arama motorunu da geliştirmeye devam ediyor. (Google Arama Motorunun Faydalı Özellikleri)

Inside Search adı verilen etkinlikte Google arama motoruna eklenen yeni özellikler tanıtıldı. Bunlar arasında özellikle iki tanesi dikkat çekiyor.

Üç Yeni Özellik

Yeni özellikler arasında belki de en faydalı olanı resim arama olabilir. Google'da artık sadece kelime gruplarını değil resimleri de aratabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli özellik ise sesle arama. Google, Android tabanlı cihazlarda olan bu özelliği masaüstüne getirecek.

Tanıtılan diğer özelliğin adı ise Instant Pages. Bu sistem de arama yaptıktan sonra çıkan sayfaların açılmasını hızlandırıyor.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu yeni özelliklerin nasıl çalıştığını anlattı.

Search by Image

Bir resmin binlerce kelimeye bedel olduğunu düşünen Google, aslında çoğu kişinin aklından geçen ve keşke olsa dediği resim arama özelliğini kullanıma sundu.

Bu yöntemi kullanmak çok kolay. Yapmanız gereken şey images.google.com adresine girmek ve arama çubuğuna resmi sürüklemek.


Arama çubuğunun yanında duran küçük kamera işaretine tıklarsanız, açılan bölüme resmin URL'sini yazarak da  arama yapabilirsiniz.

Search by Image adı verilen bu özellik için Firefox ve Chrome'da eklentiler de hazırlanmış durumda. Bunlar ile bu işlemi daha kolay yapabiliyorsunuz.

(ShiftDelete.Net)
21.10.2013