Mayıs 14, 2024, 13:14:36 ös

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - GeneraLSmokeR

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
31
Futbol ve Diğer Sporlar / Fener Rolando hayaline ulaşıyor
« : Temmuz 22, 2012, 08:23:31 öö »
Sarı-lacivetli ekibin 2.5 milyon avroluk teklifine sıcak bakan başarılı savunma oyuncusunun önümüzdeki günlerde kendisini Fenerbahçeli yapacak sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Forvet hattında Moussa Sow, Henri Bienvenue ve Semih Şentürk gibi isimlerin yanına bir alternatif daha düşünen sarı-lacivertli ekip forvet transferi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Fenerbahçe'nin transfer listesinde ise, Benfica'nın hücum oyuncusu Oscar Cardozo ve Lyon'un elden çıkarmaya hazırlandığı Bafétimbi Gomis gibi isimler yer alıyor.

32
Futbol ve Diğer Sporlar / Manchester United gözünü kararttı
« : Temmuz 22, 2012, 08:23:08 öö »
Goal.com'un edindiği bilgiye göre; Perşembe günü son teklifini yapan İngiliz ekibinin, bu transferi kısa süre içerisinde tamamlaması bekleniyor.

Eden Hazard'ı Chelsea'ye kaptıran Sir Alex Ferguson, bu transferle bizzat ilgileniyor ve bu sefer netice almadan pes edeceğe benzemiyor.

Sao Paulo yöneticilerinden Marco Aurelio Cunha konuyla ilgili TuttoMercatoWeb'e yaptığı açıklamada, "Manu çok önemli bir teklif yaptı. İstediğimiz ile arada çok az bir fark kaldı. Lucas, Neymar'dan sonra Brezilya'nın en önemli yıldızı." dedi.

33
Fakat yine de 25 yaşındaki yıldızını bırakmaya hiç niyeti olmayan De Laurentiis, Sky Sport Italia'ya yaptığı açıklamalarda konu hakkında "Cavani satılık değil ama 100 milyon avro karşılığında onu bırakabilirim. Bu onun gerçek değeri değil, benim gözümdeki değeri ve bundan aşağı bir miktara onu bırakmam." ifadelerini kullandı.

De Laurentiis ayrıca Palermo'dan transfer etmeye çalıştıkları Federico Balzaretti'nin transferi hakkında da "Palermo'nun dışında iki sorun daha var. Birincisi Balzaretti'nin menajeri, hiç açık konuşmuyor. Ama ondan da önemlisi Paris'te çalışan karısı ve çocuğu. Paris Saint-Germain'i ya da Palermo'yu istediğini söylemişti ve buna saygı duyuyorum. Eğer bize gelmek isterse ona kapımız açık. Eğer istemezse bir genç oyuncu alırız. PSG öyle her istediğini transfer edemez." şeklinde konuştu.

Fransız ekibi bu sezon öncesinde Napoli'den Ezequiel Lavezzi'nin yanı sıra AC Milan'dan Thiago Silva ve Zlatan Ibrahimovic'i kadrosuna katmışı.

34
Futbol ve Diğer Sporlar / Almanya'da ilk sıra Alonso'nun..
« : Temmuz 22, 2012, 08:21:01 öö »
Alonso, sezonun 10. yarışı olan ve Almanya'nın Hockenheim kentindeki Hockenheimring pistinde yarın yapılacak yarışın sıralama turlarında 1:40.621 ile en iyi dereceyi elde etti.

İkinci sırada Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, üçüncü sırada ise Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber yer aldı.

Sıralamada ilk 10 şöyle oluştu:
1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:40.621
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:41.026
3. Mark Webber (Red Bull-Renault) 1:41.496
4. Michael Schumacher (Mercedes-AMG) 1:42.459
5. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) 1:43.501
6. Pastor Maldonado (Williams-Renault) 1:43.950
7. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:44.113
8. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:44.186
9. Paul di Resta (Force India-Mercedes) 1:44.889
10. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) 1:45.811

35
Futbol ve Diğer Sporlar / Mervan Çizme'yi seçti!
« : Temmuz 22, 2012, 08:20:21 öö »
İsveç takımlarından GAIS için ter döken Türk asıllı futbolcu Mervan Çelik, İtalya ekiplerinden Pescara ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Türkiye'de pek çok kulübün transfer listesinde ve takibinde olan Mervan Çelik'in menajeri Hasan Çetinkaya transfer haberini doğrulayarak, "Mervan için pek çok teklif geldi fakat reddettik. Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Bursaspor bize tekliflerini sunmuştu. Bundesliga takımlarından bile teklifler geldi. Buna rağmen Pescara ile anlaştık." şeklinde konuştu.

Sezon başında Glasgow Rangers ile anlaşan Mervan Çelik, İskoç ekibinin maddi sorunlar yaşamasının ardından GAIS'e geri dönmüştü.

İsveç U19 VE U21 formaları giyen kanat oyuncunun Türkiye Milli Takımı forması giyme hakkı devam ediyor.

36
Futbol ve Diğer Sporlar / Alex'in veliahtı Diego mu olacak?
« : Temmuz 22, 2012, 08:19:42 öö »
El Mundo Deportivo'da yer alan habere göre Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu Atletico Madrid'de kiralık olarak geçiren Diego Ribas için girişimlere başladı. Bonservisi Wolfsburg'ta bulunan ve geçen sezon Arda Turan ile beraber Avrupa Ligi'ni kazanan Diego için Fenerbahçe'nin oldukça ısrarlı bir tavır içinde olduğu da yazıldı.

Aynı zamanda Fenerbahçe, Wolfsburg'un bu oyuncu için istediği 10 milyon avroluk bonservis bedelini de sekiz milyon avroya kadar indirmiş durumda.

Tüm bunların yanında Diego'nun, 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya forması giyebilmek adına Türkiye Ligi'nden daha üst düzey bir ligde oynamak istemesi, transferin önünü kapatan bir engel olarak görülüyor.

Diego Ribas, geçtiğimiz sezon forma giydiği Atletico Madrid'de 43 maçta altı gol atıp 14 de asist yapmıştı.

37
Futbol ve Diğer Sporlar / Trabzonspor'dan sessiz kapanış!
« : Temmuz 22, 2012, 08:18:54 öö »
Hollanda'da sürdürdüğü sezon hazırlıklarını bugün tamamlayan Trabzonspor, oynadığı son hazırlık maçında Belçika'nın güçlü ekiplerinden Standard Liege ile golsüz berabere kaldı.

Standard Liege'de forma giyen Sinan Bolat bu karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Trabzonspor, Hollanda'da oynadığı ilk hazırlık maçında Uerdingen ile 1-1 berabere kalmış, daha sonra Willem'i 4-1 ve Charleroi'yi de 1-0 yenmeyi başarmıştı.

Golsüz sona eren karşılaşmaya Trabzonspor; Onur, Celustka, Giray, Bamba, Ferhat, Volkan, Zokora, Soner, Yasin, Sapara, Halil 11'i ile başladı.
Bordo mavililer, ikinci yarıya Zokora-Colman, Volkan-Henrique, Ferhat-Cech, Sapara-Alanzinho değişiklikleriyle başladı. Daha sonra ise Soner-Vittek, Giray-Mustafa, Halil-Emre, Cech-Serkan, Alanzinho-Olcan değişiklikleri yapıldı.

38
Futbol ve Diğer Sporlar / Fener ''1-1'' gidiyor!
« : Temmuz 22, 2012, 08:18:16 öö »
Fenerbahçe: 1 - Newcastle United: 1

Stat: Ritzing-Sonnensee

Fenerbahçe: Mert, Orhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 82 Bienvenu), Cristian, Kuyt (Dk. 67 Semih), Alex (Dk. 67 Selçuk), Stoch, Sow (Dk. 46 M.Topuz)

Newcastle United: Elliot, Simpson (Dk. 83 Santon), Coloccini, Tavernier, Taylor, Obertan, Tiote (Dk. 59 Bigirimana), Gosling (Dk. 72 Abeid), Marveaux (Dk. 59 Gutierrez), Vuckic (Dk. 46 Ameobi), Ba (Dk. 68 Cisse)

Goller: Dk. 77 Abeid (Newcastle United), Dk. 90 Cristian (Fenerbahçe)

Sezon hazırlık çalışmalarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçe, kamp programı kapsamında oynadığı ikinci hazırlık maçında İngiltere Preimier Lig takımlarından Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin gol arayışlarıyla başladı. Kaptan Alex'in ilk dakikalardaki gol denemesinde meşin yuvarlak auta gitti.

Newcastle United 40. dakikada geliştirdiği tehlikeli akında Simpson'un yaklaşık 40 metreden yaptığı ortaya Goling kafayla vurdu, ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

İki takımın da gol arayışları sonuçsuz kalınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

75. dakikada Stoch'un kornerinde ön direkte yükselen Selçuk'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Newcastle United'da oyuna sonradan giren Abeid, 77. dakikada uzaktan attığı şutla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe 90. dakikada aradığı golü buldu ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

39


Takımla özdeşleşen çubuklu formanın sol göğsünde ışık saçan bir Türkiye haritası, üstünde de kulübün amblemi bulunacak. Böylelikle Türkiye'nin bağrından çıkan F.Bahçe sembolize edilecek.

Fenerbahçe Futbol Takımı yeni sezon hazırlıklarını tüm hızılya sürdürüyor. Bir yanda transferler, diğer yanda ise hazırlık maçları, kamplar... Ama hazırlanan sadece futbolcular ve futbol takımı değil. Stadyum, soyunma odaları, ant-renman tesisleri de yenileniyor.

Yenilenen ürünlerden biri de artık her yıl merakla beklenen formalar. Hürriyet'in haberine göre; sarı lacivertiler, 2012-2013 sezonu için sürpriz bir forma tasarımına imza atmaya hazırlanıyor. Sarı lacivertli yönetim kurulunun ve Başkan Aziz Yıldırım'ın onay vermesi halinde hazırlanacak olan çubuklu formanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Fenerbahçe, yeni sezonda giyeceği formalarla Türkiye'ye bir mesaj vermeye hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak

Çubuklu formanın sol göğsünde Fenerbahçe arması bulunuyordu. O arma yine aynı yerinde kalacak. Ama bir farkla. Sol göğüste ışık saçan bir Türkiye haritası yer alacak. Türkiye haritasının üstünde de F.Bahçe amblemi yer alacak. Bu formanın Türkiye'nin bağrından çıkan Fenerbahçe'yi sembolize ettiği ifade ediliyor.

Verilen bir başka mesaj ise şu:
- Türkiye Fenerbahçe'dir, Fenerbahçe Türkiye'dir. Sarı lacivertililerin tasarladığı bu formanın önümüzdeki günlerde tanıtımının yapılacağı ve satışa sunulacağı bilertiliyor.

Yıldızlarla TFF'yi protesto etmişlerdi

Fenerbahçe daha önce de 2001-2002 sezonunda yıldızlarla dolu bir forma giyerek mesaj vermişti. Sarı lacivertliler o sezona kadar 9 şampiyonluğu bulunan Beşiktaş'a, dönemin federasyonunun profesyonel liglerin başladığı 1959 sezonundan önceki iki şampiyonluğunu (1957 ve 1958) da ekleyerek şampiyonluk sayısını 11'e çıkarmasını ve formasına ikinci yıldızı takmasını protesto etmişti. Bu gelişme üzerine her tarafı yıldızlarla dolu olan bir forma giyen Fenerbahçe, “Biz de eski şampiyonluklarımızı sayarsak yıldızlarımızın yanına yaklaşamazsınız” mesajı vermiş

40
Futbol ve Diğer Sporlar / Galatasaray'a dünya yıldızı
« : Temmuz 17, 2012, 14:56:25 ös »
Galatasaray, Brezilyalı golcüsü Pato'yu satıp, onun yerine Tevez'i almak isteyen İtalyan kulübüyle pazarlığa başladı

Şampiyonlar Ligi'nde başarı için adeta "rüya takım" kuran Galatasaray dünyanın konuşacağı bir transfer için tüm hızıyla çalışıyor. Sarı-kırmızılı ekibin peşinde olduğu bu yıldız, Milan'ın süper sambacısı Alexandre Pato... Galatasaray'ın en yetkili ağızlarından biri olan teknik direktör Fatih Terim müthiş transfer harekatıyla ilgili olarak çok önemli mesajlar verdi. Bu konuda açık ve net konuşan başarılı hoca, "Pato için fiyat sorduğumuz doğru. Transferi çok zor ama imkansız değil" ifadesini kullandı.

Fatih Terim'in isteği her oyuncuyu almak isteyen başkan Ünal Aysal'ın, kurmaylarına Pato için de talimat verdiği ve pazarlık sürecinin başladığı bildirildi. Öte yandan bu transferde Terim de bizzat devrede. Tecrübeli çalıştırıcının, eski takımı Milan'dan yakın dostu Braida ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Milan kulübünün, iki yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen Pato'yu elden çıkarmak istediği biliniyor. İtalyan ekibi, 23 yaşındaki Pato'yu satıp yerine Arjantinli Tevez'i almayı planlıyor.

41
Futbol ve Diğer Sporlar / Engin Atsür Aslan oldu
« : Temmuz 17, 2012, 14:55:39 ös »
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Medical Park, daha önce 2 yıllık anlaşmaya varılan milli oyuncu Engin Atsür’le sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena’da bulunan GS Store mağazasında gerçekleştirilen imza töreninde Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ile birlikte medya mensuplarının karşısına çıkan Engin Atsür, resmi mukaveleye imza attı.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özer, imza töreninde yaptığı açıklamada, Engit Atsür’ün Türkiye’nin yetiştirdiği önemli oyunculardan biri olduğunu belirterek, ”Kendisi 1984 doğumlu Anadolu Efes alt yapısında yetişti ve yetişme döneminin önemli bölümünü de ABD’de North Carolina State takımında geçirdi. Milli takım formasını da giyiyor. Artık Galatasaray Medical Park’ta, bizi şampiyonluğa götüren önemli oyuncularımızdan biri olacak” diye konuştu.

Engin: ”Şampiyonluğa yürüyeceğiz”

Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi Engin Atsür, Galatasaray Medical Park’ta geçireceği ilk sezon için iddialı konuştu.

Son iki sezonunu Fenerbahçe Ülker kadrosunda geçiren Engin Atsür, Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ”Bana güvenen insanlara teşekkür ediyorum. Hep beraber, kurulacak kuvvetli takımla şampiyonluğa yürüyeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

İmza töreninin sonunda Murat Özyer’le birlikte basın mensuplarına poz veren Engin Atsür, daha sonra ise taraftarların yönelttiği soruları yanıtladı.

Özellikle Fenerbahçe Ülker’de forma giydiği dönemde Galatasaray deplasmanlarının kendileri için çok zor geçtiğini aktaran oyuncu, ”Geçen sene Abdi İpekçi Spor Salonu’nda atmosfer çok zorluydu. Bazılarımız ısınmaya bile çıkmak istemedik. Sezon boyuca böyle bir atmosfer görmemiştik. Galibiyetle çıkmanın çok zor olduğu bir deplasman ve zaten çıkamadık da” dedi.

Engin Atsür, Galatasaray Medical Park’ı neden tercih ettiği yönündeki bir soru üzerine, sarı-kırmızılı taraftarların basketbola olan ilgisine dikkati çekerek, ”Taraftarların basketbola olan ilgisi çok üst düzeyde. Oynadığımız maçlarda salonda boş yer dahi yoktu. Ayrıca, kulübün yatırımları, basketbola verdiği önem ve son olarak da bu seneki yapılanma, benim Galatasaray Medical Park’ı seçmemde etkili oldu” yanıtını verdi.

İki sezon önce yaşadığı sakatlığın tamamen geçtiğini ve geride kalan sezonu da sorunsuz tamamladığını anlatan Engin, yüzde 100 sağlıklı olduğunu anlatırken, milli takım kadrosunda yer almamasının bununla ilgili olmadığını dile getirdi.

Tüm Galatasaray taraftarları gibi kendisinin de şampiyonluk yaşamak istediğini aktaran Engin Atsür, şunları söyledi: ”Bu seneki yapılanma, teknik anlamda ve oyuncu anlamında tamamen şampiyonluk odaklı. Avrupa’da da hedefimiz başarılı olmak. Bize inanın. Tüm çalışmalarımızı şampiyon olmak adına yapacağız. Ben inanıyorum ki çok iddialı bir takım olacağız. Büyük kulüpler önemli kadrolar kuruyorlar. Geçen sene de gördük, çok çekişmeli bir lig oluyor. Galatasaray Medical Park’ı da bu yarışın zirvesine görüyorum açıkçası. Bunu yapabilmek için her türlü kapasitemiz var. Tüm yapılan planlar, sene sonunda zirvede olmak için. Diğer takımlar ne kadar güçlü olursa olsun, amacımız sezonu sonunda zirvede olmak.” Engin Atsür, organizasyonun ardından taraftarlarla tek tek fotoğraf çektirdi

42
Futbol ve Diğer Sporlar / Ronaldo'dan Demirören'e davet
« : Temmuz 17, 2012, 14:55:09 ös »
Dünyanın en pahalı ve en popüler futbolcusu olan Cristiano Ronaldo'dan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e davet var.
 
Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldızı, geçen yıl konuğu olduğu Yıldırım Demirören'i İspanya Ligi Şampiyonu'nun ABD kampına davet etti. TFF Başkanı'nın R.Madrid'in ABD kampına Cristiano Ronaldo'nun özel davetlisi olarak katılacağı belirtildi.
 
AÇIK HAVA DİSKOSU DA AÇACAK
REAL Madrid'in ağustos ayı başında bu sezonun en büyük açılışını yapmayı planladığı ve pekçok ünlü isme de davetiye gönderdiği bildirildi. Cristiano Ronaldo, bu ay sonunda Portekiz'in tatil beldesi Algarve'de Avrupa'nın en büyük açık hava diskosunu açacak. Davete birçok ünlü isim katılacak.
 
İZDİHAM YAŞANMIŞTI
YILDIRIM Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı'yken 18 Haziran 2011'de Cristiano Ronaldo ile sevgilisi Irina Shayk'ı özel uçakla İstanbul'a getirtmişti. Beyoğlu'ndaki Demirören İstiklal Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan organizasyon, yaşanan izdiham nedeniyle iptal olmuştu. İstanbul'dan Bodrum'a geçen Portekizli yıldız ve sevgilisi, burada özel yatta 3 gün süreyle tatil yapmıştı.

43
Futbol ve Diğer Sporlar / Kuyt'tan Galatasaray ve van Persie yorumu
« : Temmuz 17, 2012, 14:54:28 ös »
Fenerbahçe'nin Liverpool'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, antrenman sonrası basın karşısına geçti.
 
"LIVERPOOL NE KADAR BÜYÜKSE FENERBAHÇE DE O KADAR BÜYÜK"
Hollandalı yıldız, "İngiltere'de Liverpool ne derece büyük bir takımsa Fenerbahçe de burada o kadar büyük. Olimpiyatlara bir çok sporcu göndermemiz ne kadar büyük bir kulüp olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.
 
"AYKUT HOCA BENİ İSTEDİĞİ YERDE OYNATABİLİR"
Sadece 2 antrenmana katıldığını ama üst seviyede oynayacak güçlerinin olduğunun belli olduğunu belirten Kuyt, "Aykut hoca beni istediği yerde oynatabilir, ben bir takım oyuncusuyum. Sağ tarafta oynayacağım gibi görünüyor ancak diğer pozisyonlarda da oynayabilirim" dedi.
 
"ÇOK ÇALIŞIRIM, ÖNEMLİ ANLARDA GOLLER ATARIM"
Kendisi için oynadığı takımların taraftarlarının tutkulu olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Kuyt, "Bana çok sıcak bir karşılama yapıldı. Bu güzel ortamın karşılığını vermeye çalışacağım. Çok üst seviyede bir oyuncu değilim ama çok çalışırım ve önemli anlarda goller atarım" şeklinde konuştu.

Forma numarası konusunda henüz kararını vermediğini belirten Kuyt, "Oynadığım takımlarda derbilerde hep gol attım, umarım Galatasaray'a da atacağım" dedi.

VAN PERSIE VE FENERBAHÇE...

Tatildeyken Robin van Persie ile birlikte transferini konuştuğunu söyleyen Dirk Kuyt, "Taraftar ve takım hakkında fikir alışverişi yaptık. Bir gün Fenerbahçe'de forma giymek istediğini söyledi. Doğru bu, fakat şu anda böyle bir durum söz konusu değil. İçinde yaşadığı duyguları paylaştı benimle" dedi.

44
İngiliz futbol kulübü Manchester United 2,24 milyar dolarla dünyanın en zengin futbol kulübü unvanını sürdürdü.
Fenerbahçe de 2009 yılında 111.3 milyon dolarlık değeri ile bu listede 19. sırada yer almıştı. Bu sene ise ilk 20'de hiçbir Türk kulübü yer almadı



Forbes dergisinin gelir, karlılık ve borç seviyelerini dikkate alarak hazırladığı ”Dünyanın En Değerli Futbol Kulüpleri” listesine göre, 2010-2011 sezonunda Manchester United değerini yüzde 20 artışla 2,24 milyar dolara çıkardı.

Böylece sekiz yıl üst üste dünyanın en değerli futbol kulübü unvanına sahip Manchester United’ın, 2010-2011 sezonunda yayın gelirleri önceki sezona göre yüzde 22’den fazla artarak 192 milyon doları buldu.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol futbol kulübü Barcelona ile finalde karşılaşan Manchester United, UEFA’dan 80 milyon dolar aldı.

Malcolm Glazer ve ailesinin sahibi olduğu Manchester United’ın bütün dünyada 330 milyon taraftarı olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en değerli futbol kulüpleri sıralamasında Manchester United’ı İspanyol Real Madrid izledi.

Real Madrid’in 2010-2011 sezonunda değeri bir önceki sezona göre yüzde 29’dan fazla artarak 1,88 milyar dolara çıktı. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkan Real Madrid, UEFA’dan 59 milyon dolar aldı. Real Madrid, 214 milyon dolarla en yüksek faaliyet karına sahip kulüp oldu.

İspanyol kulübün ticari gelirleri ise Adidas, Emirates Airlines ve Bwin gibi şirketlerinin sponsorluğuyla 250 milyon dolara ulaştı.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanan İspanyol Barcelona ise Manchester United ve Real Madrid’in ardından dünyanın en değerli üçüncü futbol kulübü unvanına hak kazandı.

Barcelona geçen sezonda değerini yüzde 34 artışla 1,31 milyar dolara çıkardı. UEFA’dan 77 milyon dolar alan Barcelona’nın, 2011 yılında yayın geliri 266 milyon doları buldu.

İlk beşte yer alan İngiliz futbol kulübü Arsenal’ın gelirleri yüzde 8 artışla 1,29 milyar dolar, Alman Bayern Munich’in ise yüzde 18 yükselişle 1,24 milyar dolara ulaştı. Bayern Munich, 258 milyon dolar ticari gelirle ilk sırada yer almaya devam etti.

Fenerbahçe 2009'da 19. sıradaydı

Deloitte'nin araştırmasında Fenerbahçe de 2009 yılında 111.3 milyon dolarlık değeri ile bu listede 19. sırada yer almıştı. Bu sene ise ilk 20'de hiçbir Türk kulübü yer almadı.

19. sırada yer alan Fenerbahçe bu başarıyı gösteren ilk Türk futbol kulübü unvanını kazanmıştı. Bunun yanı sıra Fenerbahçe, Avrupa’nın “beş büyük” futbol ligi (İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa) dışında yer alan bir ligden Futbol Para Ligi sıralamasına giren ilk kulüp olarak da etkileyici bir başarı göstermişti.

Beş kulübün değeri 1 milyar doların üzerinde

Forbes’in listesine göre, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Arsenal ve Bayern Munich’in değeri 1 milyar doları geçiyor.

Bu kulüpler gelirlerini sadece kendi liglerindeki ve turnuvalardaki başarılarından değil, aynı zamanda zengin şirketlerin sponsorluğundan ve güçlü markalarla yaptıkları ticari anlaşmalardan elde ediyorlar.

Derginin listesinde yer alan ilk 20 kulübün 2010-2011 sezonunda ortalama işletme değeri yüzde 20 artışla 770 milyon doları bulurken, futbolcu transferleri hariç gelirleri de yüzde 23 yükselişle ortalama her takımın 319 milyon dolara ulaştı. İşletme karı ise yüzde 13 yükselişle ortalama 45 milyon dolar oldu.

UEFA’nın geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 32 takıma dağıttığı para önceki sezona göre yüzde 23’ü aşarak toplam 1,14 milyar doları buldu. UEFA’nın yayın gelirleri yüzde 25 yükselişle 1,28 milyar dolara çıktı.

 20 kulübün değeri 15,4 milyar dolar

Listede ilk 20’de yer alan futbol kulüplerinin toplam değeri 15,4 milyar doları buluyor.

İlk 20’de İngiltere’den 6, İtalya’dan 5, İspanya’dan 3, Almanya’dan 4 ve Fransa’dan 2 kulüp bulunuyor.

İtalyan futbol kulübü Juventus’un geçen sezon değeri yüzde 8 düşerken, 38 milyon dolar zarar etti. Geçen sezon ayrıca İnter Milan’ın zararı 84 milyon dolar, Manchester City’nin 123 milyon dolar ve Lyon’un 3 milyon dolar oldu.

45
Futbol ve Diğer Sporlar / Pektemek Bayern'in takibinde!
« : Haziran 21, 2012, 14:29:30 ös »
HABER1903'e çarpıcı açıklamalarda bulunan Gençcan yaptığı açıklamada; "Beşiktaş çok büyük bir camiadır. Mustafa Pektemek de bu camianın önemli bir parçasıdır. Bizler de hem Beşiktaş'a hem de Mustafa Pektemek'e yakışır bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Eğer Mustafa Pektemek'in bir transferi olacaksa hem Beşiktaş Kulübü'nün vizyonuna hem de Pektemek'in vizyonuna yakışır bir şekilde olur. Transfer dönemi başladığından bu yana bazı kişiler bizim haberimiz olmadan Mustafa'yı tavsiye ettiklerini söylüyorlar. Öncelikle Beşiktaş'ın daha sonra bizim bilgimiz olmadan herhangi bir girişimin olma şansı yok. İnsanlar oturduğu yerden haberler yapıyorlar. Çıkan haberler tamamen hayal ürünüdür. Bu insanlar Beşiktaş'ı ve bizi rahat bıraksınlar" dedi.

"B. MÜNİH, PEKTEMEK'İ TAKİP EDİYOR"
Gençcan, "Beşiktaş Kulübü yöneticileri ile her gün görüşüyoruz. Mustafa Pektemek, Beşiktaş'ta resmi teklif alan tek oyuncudur. Avrupa'dan Bayern Münih, Mustafa Pektemek'i takip ediyor. Kendileri ile temaslarımız sürüyor. Ancak biz bu sene de Beşiktaş'ta kalmak istiyoruz. Ondan sonra Beşiktaş Kulübü yöneticilerinin bizlere vereceği bilgiler doğrultusunda Mustafa önümüzdeki sene takımdan ayrılabilir. Beşiktaş Kulübü'nün bilgisi olmadan hiç bir kulüp ile görüşemeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6