Mart 28, 2024, 21:11:21 ös

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - umutov84

Sayfa: [1]
1
Fifa 14 / Ynt: Top kapma ve defans pozisyon alma
« : Ocak 30, 2014, 03:12:05 öö »
Defansta ben de çok sıkıntı yaşadım.Rakip isterse en zayıf takım olsun ,kök söktürdü bana alışana kadar.2-3 tane püf nokta keşfettim.Şimdi world class seviyesinde rakip Barca da olsa hiç sıkıntım yok.Gerçi fifa oynayanların %90ı zaten biliyordur bunları ya - ben yine de paylaşayım kendi defans anlayışımı.
  1- Kesinlikle CDM iceren bir taktik seçmeli 4-1-2-1-2 oynuyorum ben.Rakibi ilk karşılayan ve en çok kovalayan CDM oluyor.CDM yi ekarte ettiklerinde CD leri devreye sokuyorum.Rakibi direkt CD ile karşılamak riskli.Messi,Neymar,Ronaldo gibi adamlar CD ile karşı karşıya kalınca bir anda dalabiliyor içeri.
 CDM candır - sisteminizde yer alsın
  2- Defansa yaptığınız transferlerin Acceleration ve Sprint speed özellikleri yüksek olursa - rakibe hızlı basıyorlar.Acceleration önemli.Bu özelliği düşük oyuncular hamlesinde çoğunlukla geç kalıyor.
  3- Fifanın en büyük hücum kozu kanat organizasyonları.Göbekte CDM yi de dahil edersek 3 kişi genelde başarılı olurken ,kanatlar hep sıkıntı.Kanatları çözdüğünüzde rakip boşluk bulamıyor ,Messi ayağında topu geveleyip pas atacak adam bulamıyor. (Barcaya karşı 4 şampiyonlar  ligi oynadım.Messi'nin maç sonu ratingi hiç 6 yı bulmadı)
         Kanatları kilitlemenin yolu basit.Birincisi kanat adamlarına ileri çıkmayı yasaklıycaz.Modern futbolda böyle değil ,ama bu fifa.Kendi bölgelerinde kalacaklar ,orası boş kalmayacak.Bunu nasıl yapıyoruz ? Taktiklerde player work rate diye bir şey vardı...Orada attacking'i -sağ ve sol bekler için LOW yapıyoruz...Bu onları defansa çakıyor...
        Ama bu da yeterli değil...Bu sefer defansta rastgele koşturup yine yerlerini kaybediyorlar...Bir bakıyorsunuz sağdan bir orta gelmiş , gol yemişsiniz.Sağ bek o sırada göbekte savunma yapmaya uğraşıyor...
        Sağ beke - rakibin sol kanat oyuncusunu ,sol beke rakibin sağ kanat oyuncusunu MARKAJ'a verin.Her maçtan önce man marking'e girip marke edilecek adamları seçin.(Markaj kanat beklerinizi iyice yerlerine çakıyor...Rakip,kanat oyuncularına pas atamadığında pozisyon bulamıyor.Göbeğe yüklenmek zorunda kalıyor,orada da iki üc top çevirip topu kaybediyor.)
       Fifa , kanat bekinizi kandırıp , ileri çekip - arkasına adam kaçırma taktiğini uyguluyor hep...Kanat bekinizle mümkünse rakibe basmayın ,onu sadece o bölgeyi kapatması için orada tutun.Bırakın sağa sola koşturup top kapma işini diğerleri yapsınlar...Sonuçta rakip kim olursa olsun kaleniz güvende.

2
Fifa 14 / Ynt: Fifa 14 şaçmaladı..!!
« : Ocak 30, 2014, 02:53:16 öö »
Dortmund'a kastın mı var be birader  c_heesy 6 kırmızı kart  c_heesy

3
Fifa 14 / Ynt: fifa 14 oyun inanılmaz yavaş lütfen yardım
« : Ocak 30, 2014, 02:50:43 öö »
aynı sıkıntı bende de oldu.Ram ,işlemci ,ekran kartı gibi unsurlardan birisi - ya da hepsi nedeni...Aynı oyunu iki farklı pc de oynadım.Nispeten eski model olan bilgisayarımda yürür gibi koşuyor adamlar.Yeni bilgisayarda normal hızında...
   Cheat engine diye bir program indirdim eski olan bilgisayarıma kurdum...Tarif edilen ayarları yaptım oyun hızlandı...
Bir de oyunun karşılama ekranında game settings var.Orada rendering quality'i low yaparsan ,görüntü kalitesi düşer ama oyun hızı artar...Umarım faydası dokunur tavsiyelerimin.

4
Fifa 12 / Ynt: Fifa 2012 deneyimleriniz
« : Ocak 30, 2014, 02:38:54 öö »
Fifada zaten çok fazla gol varyasyonu yapmak mümkün değil. Ya göbekten verkaçlarla defansın arkasına sarkacaksın, ya müsait bi pozisyon bulup uzaktan şansını deneyeceksin ki uzaktan gol atmak çok kolay iş değil. Ya da kanatlardan gidip orta kafa gol yapacaksın.

Kaleciyle karşı karşıya kaldığında düz vuruş yerine joypad in sağ üst veya sol alt tuşuna basarak vurursan gol olma şansı daha yüksek. Kaleci çok açılmışsa da aşırtma vuruş yapabilirsin ama onu ayarlamak çok zor.

Evet malesef gol varyasyonu çok fazla değil.Yanlardan orta yapıp güzel bir gol atayim diyorum.Çoğunlukla defansın kafasında eriyor ortalar.On verkaçtan belki bir tanesi kaleciyle karşı karşıya bırakıyor.CPU'yu bir şekilde daha avantajlı yapmış oyun...Saha da kücük sanki :) İki pas yapıyosun ,üçüncü pasa bir bakmışsın hemen adamın dibinde biri bitmiş.Rakip cezası çok fazla pas yaparsan tıklım tıklım oluyor.Halı saha gibi Fifa 12 sahası :)
   Long pass özelliği yüksek orta sahalar alıyorum takıma , bir de hızlı forvetler...Rakip hücumdayken topu kapıp ileri şişirdiğimde genelde başarılı oluyor.Kilitlenen her maçı öyle açtım.Hatta baktım rakip iyice kapanıyor , takım halinde ileride yakalansınlar diye topu bilerek kornere attığım bile oldu...Korner atmak için geldiklerinde kontra atak için şans buluyorum.Fazlaca gol attım korner vererek.

5
Fifa 12 / Ynt: Fifa 2012 deneyimleriniz
« : Ocak 24, 2014, 16:31:32 ös »
ofsayta yakalanmamak için pasın zamanlamasını çok iyi yapman gerekiyor. Tam zamanında vermeyi başarırsan kaleciyle başbaşa kalırsın, ama tüm pozisyonlarda olmaz bu tabi, yoksa her pozisyon gol olurdu

Dogru diyosun da , daha orta saha topu alır almaz forvet defansın arkasında saçma bir yere kaçmış oluyor  s_hocked pas atsan ya ofsayt ya da defansın ayagında top.biraz top süreyim o adam ofsayttan çıkana kadar diyorum.bazen oluyor,bazen de 1sn icinde hemen gelip biri topu ayagımdan alıyor...şu ana kadar attığım gollerin %90 ı rakip ataktayken kaptığım topları HAVADAN şişirerek ileride biriyle buluşturup kaleciyle karşı karşıya bırakarak attım.onda da kaleciler %90 kurtarıyo direkt şut çekersen.kaleciyle karşı karşıyayken bir forvet digerine pas atıp kaleciyi yanıltınca genelde % 100 gol oluyor.sıkıldım hep aynı golleri atmaktan.

6
Menejerlik Kariyerleriniz / Fifa 12 Liverpool kariyerim
« : Ocak 23, 2014, 14:26:37 ös »


Daha önce 5 sezon Bristol Rovers'u çalıştıran , Premier lige kadar yükseltip şampiyonlar ligi seviyesine getiren Umutov , bilgisayara format atmak zorunda kalmasından dolayı Bristol kariyerini noktalamak zorunda kalır.  c_heesy Tekrar bir alt lig takımını çalıştırmayı göze alamaz ve şampiyonluğa hasret Liverpool'a başarı sözüyle yeni görevine başlar.
   İlk sezonda şampiyonluk yarışı eldeki hazır kadroyla kıyasıya geçer.Sonunda sadece 4 puan farkla şampiyon olur Liverpool.
   İkinci sezona flaş transferlerle girer Umutov.Veteran oyuncuların bazılarının yanısıra Acceleration ve Sprint Speed özellikleri düşük ,oyunu yavaşlatan oyuncuları elden çıkarır ,yerine hızlı ve çevik teknik oyuncular katar kadroya.Ancak yine de istenen kadroya budget yetersizliginden ulaşamadığını hissetmektedir.Yine de şampiyon olur Liverpool.Bu sefer 11 puan farkla.Kazanılan şampiyonlar ligi ise ,birçoklarının ilkidir.
   Sezon sonunda 6 önemli futbolcusunu satar Liverpool.Amaç Messi'yi renkerine katmaktır.Pazarlıklar sonrası 225 milyon karşılığında Messi'yi renklerine katar Liverpool.Bir sezonda 36 gol atan Messi - bildiğiniz Messi'dir.Ama ikinci sezonun ortasında "mutsuzum - gitmek istiyorum" diye tutturur...Board "SAT" emri verir.Umutov eli kolu bağlı bir şekilde Real Madrid'e 185 milyona satmak zorunda kalır.Messi'nin boşluğunu doldurmak için 60 milyona alınan Welliton ,sezon başı 30 civarı gol atarak doğru bir seçim olduğunu kanıtlar...Ama o da 3. sezonun ortasında "İngiltere beni açmıyor" diyerek ayrılmaya karar verir.Onu da Barca kapar 30 milyona.Aynı sezon diğer flaş golcu Leandro'ya Real Madrid 80 milyon teklif edince ,Umutov dayanamaz onu da satar  e_vil Bonservis bedeli 20 milyon olan Leandro 5 sezon önce 9 milyona mal olmuştur.80 milyon sanal para da olsa güzel rakam arkadaş  c_heesy
   Welliton ve Leandro'dan boşalan forvet ihtiyacı Doumbia ve Goodwillie transferleriyle giderilmiş ,Liverpool yeni sezona Antalya kampındaki çalışmalarıyla merhaba demiştir   t_ongue
   
 

     

      Kulübün finansının yükselmesi de maç kazanmak kadar haz veriyo nedense.



      kadro 1


 
      kadro 2

iki ayrı maç kadrom var...Sırayla bir maç bir kadro bir maç digeri oynuyor.Faydası nedir derseniz,rakipler hafta içi hafta sonu hep aynı kadroyla oynarken ,siz bir kadroyu dinlendirip ,diğer kadroyla oynuyorsunuz.Sonucunda 60.dakikadan itibaren karşınızda tükenmiş bir Chelsea ,Arsenal...Genelde ikinci yarılar benim oluyor...Arada mırın kırın eden futbolcular olsa da ,onları 1-2 önemsiz maçta ekstra oynatarak moral durumlarını dengeliyorum.Thanks for giving me chance diyerek mutlu hallerine geri dönüyorlar.Sonuçta her daim zımba gibi bir Liverpool kadrosu ,her kupaya saldırıyor.


7
Fifa 12 / Ynt: Fifa 2012 deneyimleriniz
« : Ocak 22, 2014, 22:38:45 ös »
Ben daha bir aydır oynamaya basladım Fifa 12 yi.Önceki Fifa serileriyle de işim olmamıştı nedense.Oyunda en çok karşılaştığım problem sağ ve sol beklerin ileride kalıp yanlardan bol bol pozisyon vermemdi...Kurcaladım.Taktiklerde
Formations / Edit / Player work rate 'e girip...oradan sağ ve sol beklerin attacking work rate'ini low yaptım...İleri çıkmaz oldular.Defansa çakılı oynuyorlar.Ben topla ileri çıkmalarına izin vermedikçe yerlerini terketmiyorlar.Dolayısıyla yanlardan adam kaçıramaz oldu rakipler.Bu bilginin aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaslara faydası olacagını düşünüyorum.
   İki tane ciddi sıkıntım var Fifa 12 ile ilgili.Birincisi hakemler çok adaletsiz.Rakip benimkileri biçiyor hakemin gıkı çıkmıyor.Benim adam rakibe hafif dokunuyor ,hemen faul veriyor.İllet oldum hakemlere.
   Bir de orta saham topu kaptı ,forvete pas atacak.Ama forvet uçmuş çoktan ofsayte bile girmiş.Normalde topu atacak adamın pas atabilecegi bir pozisyona gelmeleri gerekir ama adam ileri kaçıyor - ofsayt falan da umrunda degil...Forvet ne kadar kaliteli olursa olsun aynı sıkıntı..Lukaku ,Messi ,Welliton farketmiyor.Bu problemle ilgili bir ayar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayfa: [1]