Mart 29, 2024, 14:12:42 ös

Gönderen Konu: 25 Nisan 2008: Aslantepe İnşaat Alanı  (Okunma sayısı 2077 defa)

Çevrimdışı onurgsli

  • Daimi Üye
  • İleti: 707
  • Karma: -1
    • Profili Görüntüle
25 Nisan 2008: Aslantepe İnşaat Alanı
« : Mayıs 07, 2008, 23:33:04 ös »
Tüm Galatasaraylılar'ın merak ve heyecanla takip ettikleri Aslantepe inşaatından son fotoğraflar için: http://www.galatasaray.org/aslantepe/haberler/haber/1007.php

Stadımızın inşaat çalışmaları, geçtiğimiz ay proje değişikliklerinin bitirilmesiyle büyük hız kazandı. Son durumu, en yetkili ağızdan, Eren Talu’dan dinleyelim: "Proje arazinin konumuna uygun değildi. Otoparkları projedeki yere koyamıyorduk. Bunları değiştirmek için projenin telif sahibinden onay almak gerekiyordu. Uygulama projesi de eksikti, bu da tamamlandı. Statik planların gelmesiyle çalışma alanının arı kovanı gibi işleyecek. Kaba inşaatta 3 aylık bir gecikme var ama toplamda 12 ay sürmesi gereken kaba inşaatı 9 ayda bitireceğiz. Mayıs ayında iki tribünün temellerini atıyoruz.”

Gerçekten de inşaat alanına yakından baktığımızda da geçtiğimiz aya göre büyük farklar görüyoruz. Hafriyatla ilgili olarak son düzenlemeler ve traşlamalar yapılıyor. Tesviye çalışması biten yerler kalıplanarak grobaj betonu dökülüyor. Grobaj beton çalışmaları devam ederken radye temel demirler inşaat alanına gelmeye başladı, hatta bir kısmına beton döküldü. Mobil Beton Santrali kuruldu. Beton için gereken malzemeler, kum ve mıcırlar stok sahasında stoklanıyor. Yetkililerden şantiye içerisinde 2 adet santral olacağını ayrıca dışarıdan da destek alınacağını öğreniyoruz. Kısacası şantiyede temel betonu için üretim yakın zamanda başlıyor. Şantiye içerisinde beton santralinin kurulmasıyla gece çalışmaları da başlayacak. Vardiyalı çalışma ile önümüzdeki yaz boyunca Eren Talu’nun dediği gibi 3 aylık açık hızla kapatılacak.

Bitmedi, daha başka gelişmeler de var. Şantiyede elektrik düzeni için trafo kuruldu. Numaralı tribün arkasına yol çalışması için kazık çakma işlemi başladı. Bu arada inşaat alanında kule vinç de kuruldu. Kısa sürede tamamlanan kule vinç, kalıpların gelmesiyle çalışmaya başlayacak. Bu arada kalıplarla ilgili bir bilgi daha: Avrupa'da önemli sistem kalıp firmalarından biri seçildi. Böylece sistem kalıp kullanılacak ve inşaat süratli ilerleyecek Demir atölyesi için malzemeler getirildi. Temel demirlerinin montajı hızla yapılacağı için şu anda şantiyede sadece demir hazırlığı yapılıyor. Stok montajın hızına yetecek düzeye geldiğinde montajlar da başlayacak.

Bu arada ulaşıma ilişkin olarak da Yönetim Kurulu Üyemiz Işın Çelebi’den güzel bir haber geliyor: “Stada ulaşım çalışmaları da 2009 sonbaharında bitecek. Metro inşaatının ve Dolmabahçe tarafında yapılacak tünellerin de yapılmasıyla stada her yerden ulaşım çok kolay olacak”

(Kısacası gaza basıldı artık.  ;D ;D ;D) Stadın adım adım yükselişini her beraber göreceğiz..!
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2008, 23:34:36 ös Gönderen: onurgsli »

Çevrimdışı jesterone

  • Daimi Üye
  • İleti: 8844
  • Karma: 44
    • Profili Görüntüle
Ynt: 25 Nisan 2008: Aslantepe İnşaat Alanı
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2008, 12:37:29 ös »
Umarım harcanan paraya değer. ;D ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı onurgsli

  • Daimi Üye
  • İleti: 707
  • Karma: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 25 Nisan 2008: Aslantepe İnşaat Alanı
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2008, 21:50:42 ös »
Umarım harcanan paraya değer. ;D ;D ;D ;D ;D
inşallah ;D

devrim_deniz

  • Ziyaretçi
Ynt: 25 Nisan 2008: Aslantepe İnşaat Alanı
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2008, 08:18:43 öö »
inşallah ;D
ßence Güsel Olcak Seyrantepe