Mart 28, 2024, 18:10:53 ös

Gönderen Konu: GTA Vice City Oyun Çözümü  (Okunma sayısı 3216 defa)

Çevrimdışı ztcbaba

  • Daimi Üye
  • İleti: 1418
  • Karma: -33
  • zтcвαвα
    • Profili Görüntüle
GTA Vice City Oyun Çözümü
« : Temmuz 04, 2010, 18:46:51 ös »
Oldukça detaylı bir tam çözüm oldu bu. Sadece yapmanız gerekenlerden değil, oyundaki garip noktalardan, süprizlerden falan da bahsedeceğim. Bu nedenle içiniz rahat olsun. Bu yazıyı print-out ettiğiniz zaman, oyunu bir oturuşta bitirebilirsiniz. hadi bakalım, başlıyoruz...

Oyunda Tommy Vercetii rolündeyiz biliyorsunuz. Oldukça karizmatik ve iyi giyinen bir adamız. Konuyu burada anlatacak değilim, işin suyunu çıkartmamak lazım. Tam çözüme başlamadan önce size ufak tefek taktikler, kolay para kazanma yollarından bahsetmek istiyorum. Hadi bakalım, pamuk eller cebe yapmadan önce, ceplerin dolu olması lazım.

Örneğin, polisin biri başka birisini kovalıyorsa, kovalanan adamı yere sererseniz, cici bir vatandaş olduğunuz için para alıyorsunuz. 10 dakika önce polislerden kaçan siz, polise yardım ederek para kazanabiliyorsunuz. Polisler, yine oyunda başınızın belası. yıldız olaylarını biliyorsunuz. Ama isterseniz bir daha bahsedeyim sizlere.

- Tek yıldız ile pek birşey olmuyor. Polis size gördüğü yerde saldırıyor. Genelde yaya olarak copla girdiğinden size, gaza bastığınız zaman ve görünmediğiniz taktirde, kısa zamanda yıldızınızdan kurtuluyorsunuz.

- Çift yıldızlı iken, başınız biraz daha fazla belada oluyor. Saklanmanız veya üzerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Arabanızı değiştirmek de bir derece işe yarayabilir. Polisler ufak ufak peşinize düşmeye başlıyor çift yıldız ile.

- Bir general olsaydınız 3 yıldız acaip işinize yarardı. Ama burada çok bela olacak size. 3 yıldızda polis her köşeden çıkıyor. Yola barikat kuruyor, hem arabalarla hem de lastiklerinizi patlatan dikenlerle. Bundan kurtulmak için hemen arabanızı boyatmanız gerekiyor. Ama çok hızlı olmanız gerektiğinden, sağlam bir arabaya da ihtiyacınız var.

- 4 yıldız olduğunda, SWAT ekibi muteşem tüfekleriyle sahneye çıkıyor. Tek atışta sizi tahta kutu içinde eve yolluyorlar. Her köşeden zırhlı birlikler çıkıyor. Helikopterle bile biryerlerden indiriliyorlar. Yine boyama işine girerek paçanızı kurtarabilirsiniz, tabi oraya kadar dayanabilirseniz.

- 5 yıldız olduğu zaman, FBI devreye giriyor. Muhteşem hızlı ve sağlam arabalarıyla peşinize düşüyorlar. Böyle olunca, ne yapıp edip araba boyatmaya gitmeniz lazım. Load yapmak bence böyle bir durumda daha kolay bir kurtuluş yolu. FBI'dan ben çok zor kurtulabiliyorum. MP5 denen o deli tüfeklerle beni kevgire çeviriyorlar her zaman.

- "Sir Yes Sir!" denen görevi bitirdiğiniz zaman 6 yıldız alabiliyorsunuz. Çok iyi bir halt yemiş gibi, ordu devreye giriyor. Tanklar, askerler, zırhlı birlikler falan geliyor. Yapmanız gereken şey, dua etmek ve cennete gitmeyi dilemek. Ama onca yaptıklarınızdan sonra cennetin kapısının önünden bile geçeceğinizi sanmıyorum. En mantıklı şey koskoca orduyu bir punduna getirip tanklardan birini çalmak. Ondan sonra belki bir şansınız olabilir. Tanklar da patlıyor, haberiniz olsun.
Oyunda dikkat etmeniz gereken daha farkı şeyler de var. Mesela motorsikletle kaza yapmak, otomobille kaza yapmaktan daha tehlikeli. Yolda her gördüğünüz adama saldırmayın. Eğer garip görünüşlü birisiyse, kesinlikle bir mafya ailesine üyedir ve kısa zamanda sizi gördükleri yerde çivileyeceklerdir. Arkanız sağlam değilse, bulaşmayın bile. Gerçi oyunda ilerledikçe çok tanınmış birisi olacaksınız Zaman sınırlaması olan görevlerde her zaman hızlı arabalar kullanmak akıllıca olmayabilir. Hızlı araba demek güçsüz ve kolay patlayan araba demek olduğundan, aradaki dengeyi tutturmaya çalışın. Motorsiklet oldukça hızlı ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor sizlere. Ama kullanımı kolay değil, viraj dönmek için çıldırmanız gerekebiliyor. Kaza yaptığınız zaman da ölebiliyorsunuz hemen. Uzak noktalar arasında helikopter kullanmak çok mantıklı olabiliyor. Hem hızlı hem de sokak arasındaki mermi trafiğinden uzakta oluyorsunuz.

Oyunda para kazanmanın birçok yolu var. Taksicilik yapmak, polislik falan yapmak bir derece para kazandırıyor sizlere. Biliyorsunuz bu oyunda silahlarınızı falan hep kendiniz almak zorundasınız. Hal böyle olunca, daha fazla para getiren işler yapmak durumunda kalıyorsunuz. En çok para getiren olay görevler tabi ki. Ama bu oyunda yeni olan birşey var, o da dükkanları soymak. 1000$ gibi bir para alıyorsunuz böyle olduğu zaman. Daha önceden soyduğunuz bir dükkanı bir daha soyabiliyorsunuz. Hiçbirşey değişmiyor. Bu da iyi bir para kaynağı olabilir sizin için. Genelde soygun işlerini araba boyacısının yakınında yapın. Kaçmanız, polisten kurtulmanız daha kolay olacaktır. Birkaç tane hideout aldığınız zaman da, kendinizi yol yarışlarına verin. En çok para getiren olay bu. Birkaç görev tamamladıktan sonra milyonlarca dolar kazanma şansınız oluyor.

Oyunda birbirinden değişik, çok harika silahlar var. Bunlardan bazılarını saymak gerekirse, ele takılan yumruk demiri (muşta), tornavida, çekiç, golf sopası, cop, bıçak, baseball sopası, bıçak, kasap bıçağı, osmanlı kılıcı, katana, zincir, bomba ve patlayıcılar, molotov kokteyli, göz yaşatrıcı bomba ve çeşitli bombalar, colt 45, colt python, tüfek, spas 12, çifteli tüfek, uzi, mp5, sniper rifle, mini gun, roket atar, alev silahı, M60... Bunlar silahlardan bazıları. Daha var ama şu anda aklımda yok. O yüzden onları da siz göreceksiniz.

Araçlardan da bahsedecektim ama bir an üşendim. Araba, bot, helikopter, özel araçlar ve motorsikletler olmak üzere, değişik türde araçlar var. Hepsinin kendine göre hızı, zırhı, çevikliği ve kullanımı gibi özellikleri var. Dediğim gibi, bir göreve başlamadan, göreve en uygun aracı seçin. Sadece aracı değil, gerekli ekipmanı da ayarlamayı unutmayın.

Mafya gruplarından da bahsetmezsek olmaz sanırım. En tehlikeli grup bisikletçiler. Bunlar sizi gördükleri yerde mıhlıyorlar. Şehir merkezinde dolanıyorlar. Little Havana denen yerde de Küba'lılar var. Bunlar da orta tehlikede olan adamlar. Golfçüler ise, pek tehlikeli değiller, ağaçlık alanlarda dolaşmaktalar. Saçma sapan hareketleriyle, bana biraz aptal gibi geldiler. Haiti'liler, Little Haiti denen mekanda yaşamaktalar. O bölgede dolaştığınız taktirde sağlam bir şekilde başınıza bela olabiliyorlar. Prawn adalarındaki Köpek Balıkları, hiçbir işe yaramayan, salak adamlar. Kendi hallerinde dolanıp durmaktalar. Sokak bebeleri gibi, free dolanan adamlar da var. Bunların silahları var. Ne oldukları belli değil. Zaten fazla göremiyorsunuz onları. Bazen kafaları kızarsa tehlikeli olabiliyorlar. Vercetti denen mafya ailesi ise, siz neredeyseniz orada oluyor. Çünkü bu sizin aileniz. Giyinmesini bilmeseler bile, vurmamakta fayda var


Evet gelelim en çok beklenen görevlere. Artık oyun hakkında yeterli bilgiye sahipsiniz diye sayıyorum. Kontrollerden de haberiniz olduğuna göre, Ken Rosenburg denen avukatın bize verdiği görevlere başlayabiliriz.

THE PARTY

Bu bölümde, haritadaki gösterilen yerlere gidiyorsunuz. ilk olarak kıyafet olayını hallediyorsunuz ve ardından da Cortez's Yacht'a giderek hatunu klübe götürüyoruz.

BACK ALLEY BRAWL

Klübe gidin ve Kent Paul ile görüşün. O size öldürmeniz gereken birisinden bahsedecek ve gitmeniz gereken yer haritanızda gösterecek. Gidip adamı halledin, ardından cep telefonunu alın. Arkadan gelen 2 adamı da isterseniz temizleyebilirsiniz. İşiniz bittikten sonra silahçıya gidip birşeyler alabilirsiniz. Ardından otele gidip dinlenin.

JURY FURY

Bu bölümde çekicimizle jüri üyelerini duvara çivileyeceğiz. Önce güneydekine gidin. Arabasını çekiçlediğimiz zaman dışarı çıkacak. Birşeyler söyledikten sonra kuzeye gidin ve diğer jüri üyesinin arabasını çekiçleyin. Arabadan çıkana kadar çekiçle vurmaya devam edin.

RIOT

Ufak bir ayaklanma olmuş ve biz bunu cehenneme çevirmek için yola koyuluyoruz. Önce kıyafet işini halledelim ve ardından işçilerin oraya gidelim. Birkaçına ateş ettiğimiz zaman bizi kovalayacaklar. Kuytu bir köşede hepsini halledip olay mahaline geri dönelim. Araçların yakınındaki varillere ateş ederek patlamalarını sağlayalım ve görevi tamamlayalım.

Bu görevden sonra telefon çalıyor. Bu oyunda zaten zırt pırt telefon çalıyor ve birileri birşeylerden bahsediyor. Bunlar genelde kaale alınmayacak konuşmalar ama bu bahsettiğim görevden sonra arayan kişi bir albay. O yüzden fazla laubali olmayalım Telefonda, onun için çalışabileceğimizden bahsediyor. Biz de "C" yazılı yere gidiyoruz

TREACHEROUS SWINE

Silahı alıp albayın arabasına biniyoruz. Haritada gösterilen yere giderek, oradaki Rodriguez denen adamı halletmemiz gerekiyor. Adam evindeyken öldürmeye çalışın. Eğer öldüremezseniz, adamın önüne geçip de ateş etmeyi deneyin. İşiniz bittiğinde bir boyacıya uğramak zorunda kalıyorsunuz. 2 yıldız alıyorsunuz çünkü cinayetin ardından.

MALL SHOUTOUT

Yine görevi aldıktan sonra arabaya atlıyoruz ve alışveriş merkezine gidiyoruz. İçerideki Fransız adamı öldürmemiz gerekiyor. Eğer öldüremezsek, hızlı bir arabayla kovalamaca sahnesine hazırlıklı olun. Ama içeri bir silahla girerek, direk adamı görür görmez vurabiliriz. İşiniz bittiğinde albaya geri dönün.

GUARDIAN ANGELS

Bu zor bir bölüm. Araba parkına gidip Ruger'i alın. Lance ile Diaz'ı görmeye gidiyoruz. Orada saklanıp kübalıların gelmesini bekleyin. Ardından saldırın. İşler bittiğinde 2 motorlu gelip parayı alıyorlar. Hemen bisikletlileri takibe koyulun ve sağdakini indirip paranızı geri alın. Diaz'a getirin tabi parayı, harcamayın

Bu işin ardından Diaz için çalışmaya başlıyoruz. Diaz kıl bir adam, ben pek sevmedim. Siz severmisiniz bilmiyorum. Starfish adasında oturuyor adam.

THE CHASE

Bu biraz uzun bir bölüm ama zorlanacağınızı pek sanmıyorum. Bu bölümde koşmanız gerekebilir. Oyunun en iyi özelliklerinden biri, ne kadar fazla koşarsanız, o kadar fazla yorulmadan koşma yeteneğiniz artıyor. Aynen gerçek hayattaki gibi, ciğerleri açıyoruz. Kuzeye ilerleyip, haritada gösterilen noktaya gidin. Burası bir otel. Pusuya yatıp gelecekleri bekleyin. Hedefimiz sahneye çıkıp kaçmaya başladığında hemen peşine düşün. Bir süre sonra arabasına binip kaçıyor. Arkadaşı da üzerinde turret oluyor. Tehlikeli. Siz de hemen bir arabayla peşine düşün. Düşmanı takip ederken ateşinden sakının. Gayet seri şekilde ateş ediyorlar. Patlatma olayı olmasa bile lastiklerinize ateş ederse, lastikler patlıyor ve araba değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu kovalamaca sahnesi Prawn adalarına kadar sürüyor.

PHNOM PEHN

Bu bölüm en eğlenceli ve öğretici bölümlerden biri. Helikopterden aşağıya ateş edeceksiniz. Gayet yavaş bir şekilde ada üzerinde uçarken, aşağıda size ateş edenlere günlerini göstermeniz gerekiyor. Birkaç adam öldürdükten sonfa ufak bir sinematik göreceksiniz. Bunun ardından gelen adamların silahları müthiş güçlü. Bu nedenle bunları zaman kaybetmeden öldürmeniz gerekiyor. Eğer direk adamları vuramıyorsanız yanlarındaki benzin bidonlarını vurmayı deneyin. Kısa sürede vuramazsanız, helikopterinizi düşürebilirler. Çatışma bittiğinde helikopterden iniyorsunuz ve ilerliyorsunuz. Birkaç adam öldürüp merdivenlerden çıkın. Sola dönerek duvardaki delikten geçin. Bu olayı birkaç kez tekrarlayıp bir kat daha yukarı çıkarak çantaya ulaşıyorsunuz. Büyük bir iş başardınız.

Bu görevden sonra albay yeniden arıyor ve görev verebiliyor size ama ben yine Diaz'dan devam ediyorum. Nasıl olsa sırası değişmiyor hangisini isterseniz seçin.

THE FASTEST BOAT

Bu bölümde botların olduğu yere gidip herkesi temizlemeniz lazım. Helikopterle gidip binanın çatısına inebilirsiniz. Tepeden adamları öldürmek daha mantıklı. Bu bölüm için Diaz'ın evinin arkasındaki sniper tüfeğini alabilirsiniz. Daha kolay avlanmanızı sağlar. Limandaki çatışmanın ardından duvarda bir düğmeye basıyorsunuz. Bu durumda kendinize bir siper bulup gelenleri halledin. Ardından size gösterilen bota binerek, polis botlarından da yakayı sıyırıp gitmeniz gereken yere gidin.

SUPPLY & DEMAND

Bu bölümde bota atlıyoruz. Adamlardan birisi de turret görevini üstleniyor. Bölüm hafif zor gibi. Etraftaki botlardaki adamları öldürmemiz gerekiyor. Nişan alması zor ama alıştıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. Size saldıranları vurmakta zorluk çekiyorsanız botlarını da havaya uçurabilirsiniz. Size fazla yakın olsalar bile, patlama pek zarar vermiyor. Bu bölümdeki asıl sorun, iskelede yatmış nişancı adamlar. Bunları vurmak zor ve eğer vuramazsanız iyi hasar veriyorlar. Dikkatli olmakta fayda var. Burada iş sizin nişancılık yeteneğinize kalıyor. Görev bittiğinde, Albay Cortez için çalışma vakti geldi.

SIR, YES SIR!

Bölüme başlamadan önce malzemelerimizi kontrol edelim. Yemek tarifi verir gibi oldu ama bahsettiğim şeyler sizde olmazsa, başınız belada demektir. Birkaç tane el bombası, sniper tüfek, araba parçalamak için sopa veya çekiç, hızlı bir araba, işler bittiğinde boya işine girmek için para. Herşey hazırsa, köprüden ilerleyerek hedefimize gidebiliriz. Diğer uçta beklerseniz, bir askeri arabanın geldiğini göreceksiniz. El bombası ile havaya uçurup hemen oradan toz olun. Kuzeydeki boyacıya giderek polis olayından kurtulun. Ardından askeri araçların oraya giderek herkesin öldüğünden emin olun, ölmeyen varsa uzak mesafeden sniper ile temizleyin. Tankın üzerindeki askeri de öldürdükten sonra, gidip yanınızdaki kısa mesafe silahıyla tankın kapısını kırın. İçeri girin. Tankı haritada gösterilen garaja koyup uzaklaşın, kısa süre sonra patlayacaktır. Bu işin sonunda, eğer tankı kendi garajına süre bitmeden ulaştırabilirseniz, patlamanın ardından yine garajda tank çıkıyor. Denemekte yarar var ama 1 saniye bile gecikme olmadan garajınıza gitmeniz gerekmekte.

Şimdi Malibu klübüne giderek Paul Kent adlı kişiden görevlerimizi alıyoruz. Hadi bakalım, bu adamı sevdim ben..

DEATH ROW

Bu görevde helikopter kullanabiliyorsunuz. Helikopterle Lance'in olduğu yere gelin, yukarıdan herkesi sniper ile temizleyin ve aşağı inip Lance'i alın ve yine helikopterle onu hastaneye götürün. Bundan sonra oldukça zor bir görev bizi bekliyor. Lance'in ölmemesi için, uzun menzilli hızlı ateş eden bir silaha, yine hızlı bir arabaya ve sniper rifle'a ihtiyacımız olacak. Köprüyü geçtikten sonra, etrafta biraz dolaşın. Ardından arabadan inerek etraftaki adamları temizleyin. Arabaya binin, yol bloğunu parçalayın. Ardından Haiti'liler geliyor, onları da öldürün. Kamyondaki adamı öldürün, çünkü o Lance'i kolayca öldürebiliyor. Lance ile kaçarken trafik oldukça karışacak, ama azimli olursanız ve biraz da dikkatle ilerlerseniz, ileride Lance'i bırakıyorsunuz ve görev sona eriyor. Ardından Diaz'dan görev almaya gidiyoruz.

RUB OUT

Bu görev, artık bir dönüm noktası niteliği taşımakta. Lance ve Tommy, Diaz'ı öldürüp kasabayı ele geçirme planları yapıyor. Bu görev için sniper gerekli yine. Favori silahım olmasının yanı sıra, uzun menzilden temiz işler yapmanıza da olanak sağlıyor. Bölümün başında, Diaz'ın adamlarını temizleyip labirentimsi yere giriyorsunuz. Burada Lance'e otomatik hedefleme yaparsanız onu kaçırmazsınız. Çünkü hemen koşmaya başlıyor. O esnada Lance vurulduğu zaman siz de hasar alıyorsunuz. Etraftaki birkaç adama dikkat edin, labirent bittiği zaman, malikaneye geliyorsunuz. Burada dikkati elden bırakmamak lazım. Lance'in ölmemesini sağlama birincil görevimiz olmalı. Saklana saklana ilerleyip, kapıdaki adamları öldürmemiz gerekli. Genelde siz onları görmeden onlar sizi görmüş oluyor. Bu nedenle dikkat.

Saklanarak merdivenlere yaklaşın ve oradaki 3 adamı da halledin. Yukarı çıktığınıda, arka tarafta da 2 adam var. Hızlıca çıkarsanız kafaya kurşunu yiyorsunuz. O yüzden uygun zamanı kollayın. İşiniz bittiğinde Diaz'ın odasına geliyorsunuz. Korumaları hızlıca öldürüp M4 ile Diaz'a ateş etmeye başlayın. Ofisine kaçtığı zaman da orada işini bitirin. Son sözlerini dinledikten sonra, artık o malikane bizim oluyor.

Bu görevden sonra Cortez sizi arıyor ve kasabadan çıkması gerektiğinden bahsediyor. Botla ayrılmak da en kullanışlı yol. Buna benzer bir görev önceki oyunda da vardı. Hadi bakalım, adamın kasabadan çıkmasına yardım edelim..

ONE MORE MISSION FOR CORTEZ

İlk önce botun arkasından gelen adamları halledelim. Ardından öne koşup blokları halledebiliriz. Burada cephane de önemli olduğundan, fazla harcamamakta fayda var. Her gördüğünüz bloğu yoketmek zorunda değilsiniz. Çok adamla uğraşmak zorundasınız şimdi. Yata tırmanmaya çalışan kişileri vurun, helikopterler geldiğinden de pilotu vurmayı deneyin. En kolay yol bu. Birkaç adam daha vurduktan sonra, Apache helikopteri geliyor ve fena halde ateş ediyor size. Eğer Cortez'in adamlarının hepsi ölürse görev başarısız oluyor. Helikopterin pilotunu vurmak da zor ama imkansız değil. Roket atar gibi bir silahınız olsaydı 2 atışta halledebilirdiniz helikopteri. Demek ki neymiş? Her zaman yanınızda ağır silah bulundurmak yararlıymış Helikopterden kurtulduğunuz zaman, Cortez de güvenli denizlere yelken açıyor ve görev de bitiyor.

Vercetti'nin görevlerini bitirmek için, onun mekanına gidelim

SHAKEDOWN

Bu bölümde de yavaş yavaş o kesabayı ele geçirmeye başlıyoruz. Biraz sesimini duyurmamız lazım. The North Point alışveriş merkezine gidip tüm dükkanların camını kırmamız lazım. Uygun bir sopa alıp hemen oraya gidin. Az zamanımız var, sırayla heryerin camını kırın. Ardından kaçın. Yıldızlarınızdan kıyafet değiştirerek kurtulabilirsiniz. Toplam 25 pencere var kırmak için, heryeri kırdığınız zaman bir anda tüm alışveriş merkezi polis kaynamaya başlıyor. Yeterli cephane ve zırhınız varsa kurtulmanız olası, ama ortalarda biryerdeyseniz dua etmeyebaşlasanız iyi olacak.

BAR BRAWL

Bölüme başlamadan önce el bombası alın. Bara gidin, adamları halledip patronla konuşun. Güvenlik binasından içeri el bombası sokmanız gerekiyor. Uzak değil ama 5 dakikanız var. Hemen oraya gidip birkaç el bombası sallayın. Hedefi tutturduğunuz zaman herkes havaya uçmuş olacak.

COP LAND

Bu bölümde, alışveriş merkezini havaya uçurmanız gerekiyor. Zor değil. İsterseniz helikopterle halledebiliyorsunuz. Polis kıyafetleri giyin ve hemen alışveriş merkezine gidin. Coffee Shop'a girip bombayı hazırlayın. Patlamayı izleyin ama hemen ardından sıkı bir kaçış maratonuna hazır olun. 5 yıldızınız olacak. Hemen bir araba bulup boyacıya gitmeniz gerek. Helikopterle geldiyseniz onunla da geri dönmeniz olası. Kafanıza göre takılırsınız artık.

Tüm görevleri yaptıysanız bir telefon alıyorsunuz. Earnest arıyor, Forelli'nin adamları tarafından dayak atılmış, ayrıca haraca da bağlamışlar. Vay şerefsizler. Bizim paramıza göz dikmişler, hemen olay mahaline damlıyıp asayişi sağlıyoruz tabi.


                               ғeɴerвαнçe ѕĸ мeɴejerι