Nisan 19, 2024, 18:28:35 ös

Gönderen Konu: Cezaya göre yeni Avrupa rotamız!  (Okunma sayısı 823 defa)

Çevrimdışı GeneraLSmokeR

  • İleti: 88
  • Karma: 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Cezaya göre yeni Avrupa rotamız!
« : Haziran 27, 2013, 17:38:36 ös »
UEFA'nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan men ettiğini açıklamasının ardından gözler yapılacak itirazlara çevrildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın verilen kararlarla ilgili yapacağı itirazlarından sonuç alamaması durumunda, bu iki takımın yerine 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne farklı takımlar katılacak.

Şampiyonlar Ligi
Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma şansı yakalayan Fenerbahçe'nin yerine, lig dördüncüsü Bursaspor bu kulvarda yer alabilecek.

Galatasaray
Ligi şampiyon olarak tamamlaması sonucu Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı elde eden 54.400 puanlı Galatasaray kura çekimine 3. torbadan girecek.

Bursaspor'a zorlu rakipler
Bursaspor'u, Devler Ligi'ne katılma hakkı elde etmesi halinde zorlu rakipler bekliyor. 14.900 puana sahip olan Timsah, kura çekiminde seri başı olmayacak. Bursaspor'un muhtemel rakipleri; Rusya Ligi ekibi Zenit St. Petersburg, Hollanda Ligi ekibi PSV Eindhoven, Ukrayna Ligi ekibi Metalist Kharkiv, Fransa Ligi ekibi Lyon ve Yunanistan Ligi ekibi PAOK Thessaloniki olacak.

Bursaspor, eşleşeceği muhtemel rakibini elemesi halinde play off turuna kalacak ve burada da kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.

Bursaspor elenirse...
Bursaspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçememesi halinde ise, UEFA Avrupa Ligi Play off turuna kalacak ve kura çekimine seri başı olarak katılacak.Temsilcimiz, grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.

UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Ligi'nde ise Kayserispor ile Kasımpaşa da Türkiye'yi temsil etme şansı elde edebilecek. Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men edilmesi, Bursaspor'un ise Fenerbahçe'nin yerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme olasılığı durumunda, Kayserispor play-off turundan Beşiktaş'ın yerine, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek.

Trabzonspor
Kupaya 2. ön eleme turundan başlayan ve İrlanda ekibi Derry City ile eşleşen Trabzonspor, ilk maçını 18 Temmuz'da, rövanşı ise 25 Temmuz'da yapacak. Bordo mavililer rakibini saf dışı bırakması halinde 3. ön eleme turuna yükselecek. Temsilcimiz, 2. ön eleme turu kura çekimine seri başı olarak katılacak. Bordo mavililer, 3. ön eleme turuna yükselmesi halinde bu turdaki kura çekimine de seri başı olarak katılacak. 21.400 puana sahip olan Trabzonspor, Play-off turu kura çekimine de seri başı olarak katılacak.Bordo mavililer, grup aşamasına kalması durumunda ise kura çekimine 3. torbadan girecek.

Kasımpaşa
3. ön eleme turundan UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olma şansı yakalama ihtimali bulunan Kasımpaşa ise 6.900 puana sahip olduğu için kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.İstanbul ekibi, play off turuna kalması halinde de kura çekiminde seri başı olamayacak.Paşa, bu turu da geçip grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.

Kayserispor
Avrupa Ligi'ne play-off turundan girmesi muhtemel olan Kayserispor, 7.900 puana sahip olduğu için kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.Temsilcimiz, grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.