Nisan 28, 2024, 03:05:32 öö

Gönderen Konu: Need for Speed Undercover Ön İnceleme  (Okunma sayısı 1960 defa)

Çevrimdışı BerkLy

  • Daimi Üye
  • İleti: 3292
  • Karma: 3
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Need for Speed Undercover Ön İnceleme
« : Kasım 12, 2008, 13:04:08 ös »
Need for Speed Undercover Ön İnceleme

Need for Speed Undercover bu sene 18 Kasım'da piyasada olacak. Peki 15 aydır yapımda olan bir oyundan neler bekleyebiliriz? Eski serilerden sonra artık hıza ihtiyacımız olduğu kesin! Serbest dolaşma, polisler, hasar, modifikasyon, bir sürü süper araba, geniş bir hikaye ve klasik aksiyon dolu sürüş keyfi! Ne dersiniz?

Serbest Dolaşmada Heyecan Dolu Sürüş Keyfi



Başlığımız, yeni oyunumuz için bazı anahtar kelimeler. Şimcik bunları bir inceleyelim.

Serbest Dolaşma

Serbest dolaşma, NFS Undercover ile beraber geri dönüyor. Bu sefer ki ziyaretimiz Palm Harbor, Port Crescent ve Sunset Hills Dağlarından oluşan üçlü bir bölge. Her bir bölgenin kendine has özellikleri var: Şehiriçi alışveriş merkezlerinden, endüstriyel liman ve kırsal tarım alanları. Hepsi de otoyollar sayesinde bağlanmış durumdalar. Şehrin bir ucundan diğer ucuna gidilmesi toplam 8 dakika sürmektedir. Sadece sokak araları ve otoyollar ummayın, kanyonlarda, varoşlarda, inşaat alanlarında, dağlarda ve daha farklı alanlarda da yarışacağız. Polisleri halt etmek ve size yardım amaçlı kısa ve alternatif yollarda bulunacak. Oyun; güneşin batımında, saat 7 gibi, güneşin uzun gölgeler yarattığı vakitte geçecek. Bu da oyuna sarımsı bir ton katacak, tıpkı Most Wanted'da olduğu gibi.

Heyacan Dolu Sürüş Keyfi

Oyunun ilgi çekici diğer bir kısmı ise Need for Speed Undercover ile beraber geliştirilen sürüş fizikleri. Bu oyun için, Pro Street'teki fizikleri geliştirmişler ve üzerinde değişiklikler yapmışlar. Artık arabamız sürüş için daha hafif ve yola daha oturaklı. Bu da arabayı kullanmamızı daha kolay kılıyor ve yüksek hızlarda sürmemizi sağlayarak heyacanlı bir sürüş keyfi yaşamamızı amaçlıyor. Hatta biraz daha abartarak, daha fazla heyecan olması için akrobatik hareketleri de geliştirmişler. Diyelim ki karşınızdan bir polis sürüsünün geldiğini görüyorsunuz. Hiç problem değil, çek el frenini, attır arabanın kıçını, 180 derece dönüyor. Geri geri gitmeye gerek kalmadan. Drift yapmayı seviyor musunuz? Arabanızı yanlamak çok zor olmayacak, biraz alıştırma isteyeceği kesin ama alışınca güzel bir duygu olacak sanırsam.
Yine de drift'ten çok bir şey ummayın çünkü oyunun bir parçası değil. Oyun modları standart circuit, sprint'in yanı sıra kanyon yarışları ve yeni otoban yarışlarından oluşuyor. Otoban yarışları ise en zor mod, yoğun trafiğe karşı makas atmak. Üstelik bu sefer Undercover'daki trafik araçları daha akıllı. Hız limitine uyun, şerit değiştirirken sinyal verin ve siz ya da rakipleriniz tarafından yapılan kazalardan kaçının.

Yeni NFS oyunlarının vazgeçilmezi nitro (yine Birkaç kullanımlık), bu oyunda da var ve Most Wanted-Carbon'dan hatırlayacağınız Speed breaker ( Zamanı yavaşlatıp daha kolay manevra almanızı sağlayan özellik) – kullandıktan sonra yeniden dolmasını beklemeniz gerek. Oyuna yeniden dahil edilen başka bir özellik ise drafting. Yani rakiplerinizin tamponuna yapışıp ardından daha iyi kalkış, atak yapmanızı sağlayan özellik. Kalkış, yani drag'dan bahsetmişken...Maalesef bu da oyunun bir parçası değil.

Heyecan



Need for Speed serilerinde hiç karşılaşmadığımız bir özellikti geniş bir hikaye çerçevesi. Need for Speed Undercover, bu yeni oyunuyla gizli bir polis olan oyuncuyu, geniş ve kompleks bir senaryo çizgisiyle daha da heyecan kılıcı bir seri haline getirmeyi planlıyor. Karakterimizin dışarıyla tek bağlantısı Maggie Q adında bir ajanla beraber. Oyuncu kadrosuna Christina Milian(alttaki resim)'da dahil, daha detaylı bilgi için IMDB sayfasını inceleyebilirsiniz. Oyundaki sinematikler Hollywood stüdyolarında çekilmiş ve dijital ile gerçek çekimlerin bir kombinasyonu ki çok farklı bir görsellik sunuyor. Oyunun trailer'ını izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Oyunun senaryosundan biraz daha bahsedecek olursak; haritanızda görünecek olan görevleri gerçekleştirmeniz gerekecek. Görevleri direk haritanızdan seçebileceksiniz ya da eski klasik görevin olduğu yere sürebilme imkanı da olacak.

Tabi bunlar genel özellikler, oyunun tüm sunduklarını içermiyor. Bitirmeden, bir çok kişi modifikasyon olayını da merak ediyor olabilir: ve evet, autosculpt yine mevcut ve bu sefer biraz daha gelişmiş olacak, yani ProStreet'te sadece tam body-kit'leri autosculpt'ta sokabilirken, bu oyunda tampon ve marşpiyelleri ayrı ayrı modifiye edebileceksiniz. Boyama işlevlerinde de ilerleme var gibi: örneğin sadece ön tamponu boyamak gibi. Performans modifiyesi de mevcut. Hasardan bahsedecek olursak, evet var ama sadece görsel olarak.

Tüm bunların yanında, bu sene de mükemmel bir oyun göremeyeceğiz sanırsam. Oyunda dikiz aynası yok, kaput üstü kamera modu yok (iç mekanı saymıyorum), iki kişik mod halen daha yok! Photomode var fakat yarışı tekrar izleme (replay) modu var mı henüz bir bilgi yok. Oyun yine sadece bir gün modunda. Yani Hot Pursuit gibi klasik NFS oyunlarındaki gece-gündüz, yağmur-kar-çamur yine yok. Polisler elbette var fakat polis olmayı beklemeyin

Öyle görünüyor ki EA Black Box, düşündüğüm gibi eski oyunlarda güzel olan özellikleri Undercover ile beraber bir araya getiriyor. Bir yerde Most Wanted 2 yapıyorlar. Most Wanted'da Underground'dan sonra, serideki en güzel oyundu. Bilhassa polisler sayesinde.

Need for Speed Undercover, hasar ve getirdiği diğer teknolojiler sayesinde, RD: Grid'den daha güzel bir oyun keyfi yaşatacak gibi (Grid'de iç mekan ve replay vardı, tabi Istanbul Park'ta!). Undercover'da amaç gizli bir polis kimliği altında kahraman olmak ve yarışlarda da gerçek hayatta yapamadıklarımızı gerçekleştirmek. Sadece yapay zeka ve grafik geliştirmekle olmuyor ama Undercover'da bu senenin gözde oyunlarından biri olacağına benziyor.