Nisan 26, 2024, 00:47:22 öö

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - GeneraLSmokeR

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1
Futbol ve Diğer Sporlar / Gökhan İnler ayrılacak mı?
« : Ocak 30, 2015, 17:03:59 ös »
Kadrosunu Alexander Milosevic, Daniel Opare ve Tolgay Arslan ile güçlendiren Beşiktaş'ın uzun vadeli planları arasında yer alan Türk asıllı İsviçreli orta saha oyuncusu Gökhan İnler hakkında konuştu.

İtalyan basınına demeç veren Napoli Sportif Direktörü Riccardo Bigon, sözleşmesi 30 Haziran 2016'da sona erecek olan Gökhan İnler'i şu an satmak gibi bir düşünceleri olmadığını vurgulayarak, "Gökhan İnler'i şu anda satmak akıllıca olmaz. Bu tarz profesyonel ve güvenilir futbolcudan kendimizi mahrum bırakmanın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise daha önce yaptığı açıklamada, Gökhan İnler'in Ocak ayı transfer dönemi içerisinde gündemlerinde olmadığını; ancak sezon sonunda transferi üzerinde düşünebileceklerini söylemişti.

2
Futbol ve Diğer Sporlar / Doumbia için flaş açıklama!
« : Ocak 30, 2015, 17:03:33 ös »
Mattia Destro'yu Milan'a kiralık olarak gönderen ve forvet hattına takviye yapması beklenen Roma'nın yanı sıra Galatasaray'ın da gündeminde olduğu ileri sürülen CSKA Moskova'nın golcüsü Seydou Doumbia hakkında menajerinden açıklama geldi..

Rus basınında çıkan haberlerde
 Galatasaray'ın, Roma ile anlaşmaya vardığı iddia edilen Fildişi Sahilli golcü Seydou Doumbia için nabız yokladığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doumbia'nın menajeri Jean-Bernard Beytrizon ise Roma iddiaları hakkında, "Şu anda bunun hakkında konuşmak istemiyorum" dedi.

"Doumbia, Roma'ya gitmekle ilgileniyor mu?" sorusuna, "Evet ve hayır" cevabını veren Beytrizon, Doumbia'nın Afrika Uluslar Kupası'nda olmasının transferini engellemediğini söyleyerek, "Hayır engellemiyor ancak bitmemiş bir transfer hakkında konuşamam. Bunu asla yapmam. Ancak belgeler imzalandığı zaman konuşurum. Şu anda Doumbia'nın CSKA Moskova ile sözleşmesi var ve Afrika Kupası maçlarında oynuyor. Söylentiler hakkında konuşmak istemiyorum. Hiçbir şeyi körüklemek istemiyorum" dedi.

Ocak ayı transfer dönemini sevmediğini dile getiren Beytrizon, bu dönemin genel olarak futbolculara yardım etmediğini ancak takımların ciddi sakatlık sorunu olduğu zaman işe yaradığını dile getirdi.

3
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yasaman,''Duygun Yarsuvat Mayıs'tan sonra devam etmiyeceğini söyledi, ama Mayıs'ta fikrini değiştirirse bilemem, şu ana öyle bir hava yok, ama ısrarlar olursa devam edebilir. Devam etmeyeceğini çok tekrarladı,ama Türkiye'de şartlar ve fikirler çabuk değişebiliyor'' dedi.

 

''YENİLMEK AKLIMIZDAN GEÇMİYOR''
Yasaman, Bursaspor maçı ilgili olarak "İyi bir maç olacak. Biz de formdayız, Bursaspor da. Bizim kadro derinliğimiz var. Selçuk'la Burak'ın olmaması eksiklik, ama  diğer oyuncularımız yerlerini dolduracak. Tek hedefimiz üç puanı almak. Başka sonuç düşünemiyoruz beraberlik ve yenilgi aklımızdan geçmiyor. Mutlaka zor maç olacak Burak'la Selçuk'da olsaydı daha kuvvetli olurduk, sakatlık her takımda olabilir" diye konuştu.

 

''PRANDELLİ İLE KONUŞUP ANLAŞABİLİRDİK''
Prandelli olayına da değinen Yasaman, "Biz avukata gitmeden direkt konuşmak istedik, konuşup anlaşabilirdik, ama avukatı kendi menfaatlerini de düşünüyor. Prandelli avukatımla konuşun dedi. Bizimle oturup, uzlaşmaya yanaşmadı. CAS'a gidecekler, dava açacaklar, biz de cevap vereceğiz. Bizim haklı sebeplerimiz var. Sebeplerimiz kabul edilirse bedel ödemeyeceğiz ancak haksız bulunursa, 1.5 yıllık ödemesini alır. Haklı olduğumuza inanıyorum, kaybetmeyiz diye düşünüyorum. Sözleşmeyi feshederken haklı gerekçelerimiz vardı. Bu nedenle CAS'tan lehimize karar çıkma olasılığı çok yüksek" ifadelerini kullandı.

 

''HAMZA HAMZAOĞLU'NUN SÖZLEŞMESİ KESİN''
Hamzaoğlu'nun sözleşmesi ile ilgili de konuşan Yasaman, "Biz Hamza hocayla anlaşmayı yaptık sözleşme kesin. Sözleşmenin Mayıs'a kadar olması da yeni yönetimin önünü açmak için. İsteyen devam eder, istemeyen etmez. Bu çok doğru bir düşünce, bundan dönmemiz için bir sebep yok, Mayıs'a kadar devam edecek. Yeni dönemde de biz devam ediyorsak kararımızı tekrar vereceğiz iki sezonluk yeni şartlarla yapacağız" dedi.

 

"TRANSFER İHTİYACIMIZ YOK"
Transferle ilgili de konuşan Yasaman, "Transfer olacağını zannetmiyorum. Bu kadro şampiyon olmak için yeterli. Bu konuda şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

4
Futbol ve Diğer Sporlar / Monaco’dan Ronaldo’ya rekor teklif
« : Temmuz 01, 2013, 00:41:57 öö »
James Rodriguez, Joao Moutinho ve Radamel Falcao gibi isimlere ödediği toplam 130 milyon Euro’luk bonservis bedelleriyle Avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan takımı haline gelen Monaco, yeni bir bombayı patlatmak üzere harekete geçti. Rus milyarder Dmitry Ryblovlev’in finanse ettiği Fransız kulüp, Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo için kulübüne 100 milyon Euro yani tam 250 milyon Türk Lirası teklif etmeye hazır. İspanyol ekibinde mutsuz olduğu söylenen ve ayrılacağı konuşulan Portekizli futbolcuya da senelik 20 milyon Euro maaş içeren bir sözleşme sunmayı planlayan Fransızlar, bu transferi gerçekleştirirse 100 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle de dünyanın en pahalı transfer rekorunu kırmış olacak.

Başkan Perez endişeli

Cristiano Ronaldo’ya gelen bu teklifler üzerineyse Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez harekete geçti. Her fırsatta Portekizli’nin takımda kalacağını ve Los Galacticos’ta emekli olmasını istediğini belirten Perez, futbolcusuna yeni bir kontrat önermeye hazırlanıyor. 2 yıl daha İspanyol deviyle sözleşmesi bulunan Ronaldo’nun önüne 5 yıllık yeni bir anlaşma koymayı planlayan Perez futbolcusunu, yıllık 25 milyon Euro maaş ile ikna etmeye çalışacak.

5
Futbol ve Diğer Sporlar / Belhanda için teklifler kabul edildi!
« : Haziran 27, 2013, 17:45:19 ös »
Bir dönem adı sıklıkla Fenerbahçe ile anılan Younes Belhanda için Montpellier başkanı Louis Nicollin’den açıklama geldi.

Başkan Nicollin Montpellier kulübünün resmi twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Belhanda için kulübe iki tane teklifin geldiğini ve bu iki teklifi de kabul ettiklerini belirtti. Seçimi ise Faslı oyuncu Younes Belhanda yapacak.

Belhanda ismi özellikle bu sezonun Ocak ayı transfer döneminde Fenerbahçe için geçiyordu.

6
Futbol ve Diğer Sporlar / Bilic ne zaman imzalayacak?
« : Haziran 27, 2013, 17:44:53 ös »
Beşiktaş Kulübü, futbol takımı için 3 yıllığına anlaşmaya vardığı Hırvat teknik direktör Slaven Bilic ile yarın resmi sözleşme imzalayacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Bilic için yarın saat 17.00'de BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın önünde imza töreni düzenleneceği bildirildi

7
Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin, Bursaspor'dan kendilerine ulaşan direkt bir teklif olmadığını söyledi.

Tolga Zengin, yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile olan sözleşmesinin devam ettiğini anımsatarak, kulübüne bazı kulüplerden teklif geldiğini ancak kendisinin bilgisi olmadığını belirtti.

Trabzonspor'daki durumunun halen tam olarak netlik kazanmadığını ifade eden Tolga Zengin, "Bursaspor'dan bana ulaşmış direkt bir teklif yok. Başka kulüplerden de teklifler olduğunu duydum" dedi.

Tolga Zengin, "Eğer kulüpler anlaşırsa Bursaspor'a gelmek ister misin?" sorusuna, "Bunu konuşmak için erken" yanıtını verdi.

8
Futbol ve Diğer Sporlar / Isco'da mutlu son!
« : Haziran 27, 2013, 17:43:21 ös »
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in başkanı Florentino Perez, Malaga'nın orta saha oyuncusu Isco ile anlaştıklarını, 21 yaşındaki futbolcunun gelecek hafta basına tanıtılacağını söyledi.

FIFA'nın internet sitesinde yar alan açıklamaya göre, teknik direktörlüğe Carlo Ancelotti'yi getiren Real Madrid, mayıs ayından bu yana görüştüğü İspanyol orta saha oyuncusu Isco'nun kulübü Malaga ile anlaştı.

İspanya'da yayın yapan Radio Nacional'a konuşan başkan Perez, "Oyuncu (Isco) ve kulübüyle (Malaga) anlaştık. Sağlık kontrolünün ardından gelecek hafta basına tanıtılacak" diyerek, Isco'nun, Valencia ve Malaga'dan sonra üçüncü durağının Madrid temsilcisi olacağını onayladı.

Perez, transfer bedeline ilişkin bir açıklama yapmasa da İspanya basını, Real Madrid'in, şubat ayında İspanya Milli Takımı'na da seçilen Isco için Malaga'ya 27 milyon avro ödeyeceğini öne sürdü.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Malaga formasıyla çıktığı 8 maçta 3 gol ve 4 asist üreten 21 yaşındaki Isco, UEFA.com tarafından Şampiyonlar Ligi'nin "en iyi çıkış yapan oyuncusu" seçilmişti.

Isco, Real Madrid'in, daha önce Bayer Leverkusen'e sattığı ancak sözleşmesindeki opsiyondan faydalanarak geri aldığı defans Dani Carvajal ve geçen yıl kiralık oynayan Casemiro'nun bonservisini aldıktan sonra 2014 sezonu öncesi yaptığı üçüncü transfer oldu.

9
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'nın kararına ilişkin "Önemli olan adaletin sağlanması, doğru bir karara varılması. O konuda da herkesin müsterih olması gerek. O sağlandığı taktirde gerisi herkesin sineye çekmesi gereken boyut" dedi.

17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’de bulunan Bakan Kılıç, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Narlıkuyu beldesindeki Cennet ve Cehennem Çukuru’nda incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Ören yerinde deveyle turistleri gezdiren Ahmet Şen'le bir süre sohbet eden Kılıç, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

Kılıç, bu sırada yanına gelen bir vatandaşın "Trabzonspor’un hakkı olan kupanın geri verilmesini istiyoruz" sözü üzerine "Bir yönü UEFA’da bir yönü mahkemede, kararlar oradan verilecek” dedi.

Bu işin siyasi kararlara kalması halinde "yüzyıl karar verilemeyeceğini" ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
“Bir tarafı A takımı, bir tarafı B takımı, bir tarafı E takımı. Biz o sürece müdahil olmadık, yargıya bıraktık. Diğer taraftan UEFA’nın yetkilileri var. Biz girsek o süreçlerin içerisine o işler bitmez, sonu gelmez. Biri memnun olsa, diğeri memnun olmaz. Önemli olan adaletin sağlanması, doğru bir karara varılması. O konuda da herkesin müsterih olması gerek. O sağlandığı taktirde gerisi herkesin sineye çekmesi gereken boyut. Kupanın kime ait olduğu, hangi müzede olması gerektiği konusuna ne başbakan karar verebilir ne spor bakanı ne de bir başka siyasetçi karar verebilir. Ama yargıya intikal eden konular var, açılmış olan ve derinleştirilmiş olan soruşturmalar var. Onların nihayetine göre o kararlar tamamen siyaset dışı olarak karara bağlanır, neyse herkes ona bir şekilde katlanır."

Kılıç, Cehennem Çukuru’nu seyrederken bir gazetecinin "Şu an cehennemdeyiz" demesi üzerine "Vallahi cehennemde olan sensin, bizim ayağımız hiç cennetten ayrılmadı. Millete hizmet ediyoruz. Millete hizmet edenlerin yolu cennetten geçiyor biliyorsun. Cehenneme sen geldin, biz cehenneme yukarıdan bakıyoruz, şimdi cennete gideceğiz" diye esprili şekilde karşılık verdi.

10
Futbol ve Diğer Sporlar / ultrAslan'dan Arena açıklaması!
« : Haziran 27, 2013, 17:41:48 ös »
Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, TT Arena'da Beşiktaş'ın maçlarını oynama talebi üzerine açıklama yaptı.


Açıklama şöyle:
"Değerli Galatasaraylılar,

Geçtiğimiz sezon başında stat paylaşımı ile alakalı ayyuka çıkan haberlerin son zamanlarda tekrar konuşuluyor olması üzerine, konuyla alakalı daha önce yaptığımız açıklamayı aşağıda tekrar HATIRLATMA gereğinde bulunduk.

Şunu herkes bilmeli ki; Konu ne olursa olsun, ultrAslan yaptığı her açıklamanın arkasındadır. Devire, döneme, gündeme göre görüşleri değişmez, değiştirilemez ve değişmeyecektir de...

Galatasaray Yönetimi'nin milyonlarca taraftarının taleplerine sırt çevirmemesini diliyor ve bu sese kulak vererek atacağı adımlara karar vermesini istiyoruz!

Uzun bir süredir, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena'nın Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne tahsis edilmesi konusu gündemdeki yerini en sıcak haliyle korumaktadır, çeşitli medya kuruluşlarında, canlı yayınlarda ve resmi internet sitemiz ultrAslan.com'da tüm Galatasaray taraftarının bu konudaki ortak fikrini; "ALİ SAMİ YEN SPOR KOMPLEKSİ TT ARENA'DA GALATASARAY HARİCİNDE BİR TAKIM, ANCAK DEPLASMAN TAKIMI OLARAK SAHAYA ÇIKAR!" diye dile getirdik...

Bu düşüncemizde hiçbir değişiklik yoktur önceki yazıda belirttiğimiz gibi sabit, gayet açık ve nettir...

Hafızaları pek zorlamaya gerek yok, Galatasaray tarihinin ekonomik ve sportif açıdan en zor dönemde İnönü stadında oynama isteği reddedilmiş ve olimpiyat stadında oynamak zorunda kalmıştık.

Kin gütmek, düşene bir tekmede bizim atmamız, kişisel yapımızda ve Galatasaray terbiyesinde bulunmaz ancak bu acımasız rekabet ortamında bize elini uzatmayan kişi ve kurumları da unutmamız söz konusu olamaz ve bunu unutmayacağımız gibi, milyonlarca taraftarımızın hakkını da kimseye yedirmeyiz!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulumuz'adır son sözümüz; En çok kenetleneceğimiz ve başarılara koşacağımız bu senemizde anlamsız konularla birlikteliğimizi zedelemeyelim ve 30 milyona yakın taraftarımızın, isteğine ve düşüncelerine saygı gösterip gücümüzü göstereli

11
Futbol ve Diğer Sporlar / Amrabat'ta sorun yok!
« : Haziran 27, 2013, 17:41:09 ös »
Galatasaray'ın yabancı transfer politikası son bir ay içinde sürekli bir dalgalanma gösterdi. TFF'nin 6+0+4 kararı sonrasında sarı kırmızılılar kontenjan kısıtlaması nedeniyle bazı oyuncuların transferini beklemeye aldı.


Bu arada kadrodaki mevcut yabancı sayısının Aurelien Chedjou'nun transferi sonrasında 10'a ulaşması sarı kırmızılıları yine açmaza soktu. Eldeki yabancılar içinde kim gönderilecek sorusu öne çıktı. Geçen yıl Mersin İdmanyurdu'nda kiralık oynayan Juan Emmanuel Culio yine gönderileceklerin başında geliyor ancak transferi düşünülen oyuncu sayısı en az iki ya da üç. Bu yüzden kiralık olarak gönderilmesi düşünülen Amrabat'ın durumu tartışılmaya başlanmıştı. Üstelik Başkan Ünal Aysal'ın, "Amrabat'ı kiralık verebiliriz" açıklaması dikkatleri Faslı yıldıza çevirdi.

Geçen yıl Kayserispor'dan uzun uğraşlar sonucu transfer edilen Amrabat'ın kolayca gözden çıkarılmasına teknik direktör Fatih Terim izin vermedi. Tecrübeli teknik adam son hazırladığı raporda Amrabat'ın kadroda tutulması gerektiğini ve gelecek sezonun planlarında yer aldığını bildirdiği öğrenildi. Terim'in oyuncusu ile konuşarak "Sen kafanı rahat tut. Gelecek sezon da bizimlesin" dediği öğrenildi.

FARFAN'DAN BAŞKASI YALAN
G.Saray Başkanı Ünal Aysal son günlerde olağanüstü seçim nedeni ile transfer ile ilgili birçok açıklamada bulunmuş ve yeni oyuncuların hazırlık kampına katılacağı müjdesinri vermişti. Ancak sarı kırmızılı kulüp Chedjou ve Sivasspor'dan bonservis bedelsiz transfer edilen Erman Kılıç dışında transferde fazla yol alamadı. Melo'nun transferinde vazgeçme noktasına gelinirken, Gökhan İnler, Kerim Frei ve Carlinhos, Nany transferleri ise stop etti. Bu arada Shalke'nin Perulu kanat oyuncusu Jefferson Farfan'ın transferinde önemli yol alındı. Farfan ile kesin anlaşma sağlayan sarı kırmızılılar, Shalke kulubü ile bonsevisin ödeme koşulları ve süresi için görüşmelerini sürdürüyor. Farfan'ın transferinin kısa bir süre içinde olumlu sonuçlanması bekleniyor.

12
Futbol ve Diğer Sporlar / Efsane, Aslan'ı değerlendirdi!
« : Haziran 27, 2013, 17:40:01 ös »
Buradasın: Ajansspor.com » Futbol» Spor Toto Süper Lig
Efsane, Aslan'ı değerlendirdi!

Galatasaraylı oyuncuları değerlendiren Manchester United'ın 40 yaşındaki kurt oyuncusu Ryan Giggs, sarı kırmızılı takıma transferi gündemde olan Nani için yorum yapmadı.


Manchester United'ın efsanesi Giggs Galatasaray'ın yıldızlarını Bugün'e yorumladı.

Değerlendirmelerde bulunan Giggs, "Drogba ve Sneijder'in gelişi takımı daha da güçlendirdi. Melo sert bir oyuncu. Bizim maçta neredeyse ayağımızı kırıyordu. Selçuk performansıyla dikkat çekiyor. Bana göre çok teknik ve akıllı bir oyuncu” dedi.

Ülkemizde devam eden U20 Dünya Kupası maçları için Türkiye’ye gelen, Bugün Gazetesi'nden Özgür Sancar'a konuşan efsane oyuncu Giggs, Sarı-Kırmızılıların gol kralı patentli yıldızı Burak Yılmaz'dan kolay kolay vazgeçebileceğini düşünmediğini belirterek, "Bana göre iyi bir oyuncu. Artı, golcülüğü de çok iyi. Gördüğüm kadarıyla da takımın değerli oyuncuları arasında" ifadelerini kullandı.


İstanbul heyecanı Selçuk İnan'ın performansıyla dikkat çektiğini kaydeden yıldız futbolcu, "Bana göre tekniği yerinde ve sahada da akıllı işler yapıyor" dedi.

Adını önce hatırlamayan ve ardından gülerek Melo ismini ifade eden Giggs, "Bizim maçta çok sert oynamıştı. Sahada neredeyse ayağımızı kıracaktı. Ancak iyi bir oyuncu, hırsıyla oynuyor" ifadelerini kullandı.

23 yıldır Manchester United forması giyen Giggs İstanbul'un heyecan verici bir şehir olduğunu ifade etti. Tecrübeli futbolcu, "Evet şimdi İstanbul'dayım ve buranın tadını çıkarıyorum" şeklinde konuştu.

Nani için ne dedi?
Türk Telekom Arena'nın çok modern bir stat olduğunu kaydeden Giggs, "Burada oynamak bizim için keyifti. Galatasaray'a karşı yaptığımız maçlarda en çok taraftar atmosferi dikkatimizi çekmişti. Gerçekten etkili bir atmosfer var. Burada futbol oynamak güzel" şeklinde konuştu.

Efsane oyuncu, Galatasaray'ın Devler Ligi'nde önemli hedefleri önüne koyduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Bize karşı İngiltere'deki maçta da iyi oynadılar. Potansiyeli olan bir takım. Snejider, Drogba büyük bir renk kattı takıma. Önemli bir ekip oldular. Az hatayla ilerlemeyi başarırlarsa, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final, final oynayabilirler. Bunu bize zaman gösterecek" şeklinde konuştu.

Galatasaray’a transferi söz konusu olan, takım arkadaşı Nani için ise “Yorum yapmam” dedi. 

13
Futbol ve Diğer Sporlar / Cezaya göre yeni Avrupa rotamız!
« : Haziran 27, 2013, 17:38:36 ös »
UEFA'nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan men ettiğini açıklamasının ardından gözler yapılacak itirazlara çevrildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın verilen kararlarla ilgili yapacağı itirazlarından sonuç alamaması durumunda, bu iki takımın yerine 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne farklı takımlar katılacak.

Şampiyonlar Ligi
Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma şansı yakalayan Fenerbahçe'nin yerine, lig dördüncüsü Bursaspor bu kulvarda yer alabilecek.

Galatasaray
Ligi şampiyon olarak tamamlaması sonucu Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı elde eden 54.400 puanlı Galatasaray kura çekimine 3. torbadan girecek.

Bursaspor'a zorlu rakipler
Bursaspor'u, Devler Ligi'ne katılma hakkı elde etmesi halinde zorlu rakipler bekliyor. 14.900 puana sahip olan Timsah, kura çekiminde seri başı olmayacak. Bursaspor'un muhtemel rakipleri; Rusya Ligi ekibi Zenit St. Petersburg, Hollanda Ligi ekibi PSV Eindhoven, Ukrayna Ligi ekibi Metalist Kharkiv, Fransa Ligi ekibi Lyon ve Yunanistan Ligi ekibi PAOK Thessaloniki olacak.

Bursaspor, eşleşeceği muhtemel rakibini elemesi halinde play off turuna kalacak ve burada da kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.

Bursaspor elenirse...
Bursaspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçememesi halinde ise, UEFA Avrupa Ligi Play off turuna kalacak ve kura çekimine seri başı olarak katılacak.Temsilcimiz, grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.

UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Ligi'nde ise Kayserispor ile Kasımpaşa da Türkiye'yi temsil etme şansı elde edebilecek. Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men edilmesi, Bursaspor'un ise Fenerbahçe'nin yerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme olasılığı durumunda, Kayserispor play-off turundan Beşiktaş'ın yerine, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek.

Trabzonspor
Kupaya 2. ön eleme turundan başlayan ve İrlanda ekibi Derry City ile eşleşen Trabzonspor, ilk maçını 18 Temmuz'da, rövanşı ise 25 Temmuz'da yapacak. Bordo mavililer rakibini saf dışı bırakması halinde 3. ön eleme turuna yükselecek. Temsilcimiz, 2. ön eleme turu kura çekimine seri başı olarak katılacak. Bordo mavililer, 3. ön eleme turuna yükselmesi halinde bu turdaki kura çekimine de seri başı olarak katılacak. 21.400 puana sahip olan Trabzonspor, Play-off turu kura çekimine de seri başı olarak katılacak.Bordo mavililer, grup aşamasına kalması durumunda ise kura çekimine 3. torbadan girecek.

Kasımpaşa
3. ön eleme turundan UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olma şansı yakalama ihtimali bulunan Kasımpaşa ise 6.900 puana sahip olduğu için kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.İstanbul ekibi, play off turuna kalması halinde de kura çekiminde seri başı olamayacak.Paşa, bu turu da geçip grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.

Kayserispor
Avrupa Ligi'ne play-off turundan girmesi muhtemel olan Kayserispor, 7.900 puana sahip olduğu için kura çekimine seri başı olarak katılamayacak.Temsilcimiz, grup aşamasına kalması halinde ise kura çekimine 4. torbadan girecek.

14
Futbol ve Diğer Sporlar / "Rakiplerimiz kadar iddialıyız!"
« : Haziran 27, 2013, 17:37:51 ös »
Ünal Karaman, teknik direktör Mustafa Akçay, yardımcı antrenörler Hami Mandıralı, Turgay Karslı ve Alper Boğuşlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet etti.

Karaman, geçmişte de bordo-mavili kulüpte görev aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Dün vardık, bugün yine varız. Hizmetin sonu yok. Oyunculara da söylüyoruz, diyoruz ki bugün o taraftasınız yarın bu taraftasınız. Ortada bir Trabzonspor var, değerimiz varsa, bu hepimizin değeri. Gönlümüzün en güzel yerinde nadide bir çiçek gibi koruduğumuz, kolladığımız bir kulübümüz var. Birileri zor diyebilir, zor bir dönemden geçiyor diyebilir. Birileri bizi farklı bir noktada bizi bozma gayreti içerisinde olabilir ama yüreğimiz hepsini kaldırmaya yeter. Yeter ki ben Trabzonsporluyum diyen herkes bu samimiyetimize inansın, bu sese kulak versin."

Transfer döneminde bazı gazetelerde hergün takıma 10 sporcu geldiği, 10 sporcunun da gittiği yönünde haberler yer aldığını dile getiren Karaman, "Ama bize ne gelen var ne giden. Hayali isimlerle hayali zamanlarla lütfen bizi oyalamayın. Camiamıza en iyi hizmeti verme anlamında çabamız, gayretimiz var. Biz oyuncu alacaksak buyurun törenimiz var deriz, çağırırız. Göndereceksek de emekleri için teşekkür eder göndeririz. Zaman bizim için değerli ve bu zamanı kullanmaya gayret ediyoruz. Samimiyetimizden şüphe etmeyin. Biz hatasızız, hata yapmayacağız diyemeyiz çünkü biz aciz bir kuluz" diye konuştu.

-"Jaja, transferi bizi meşgul ediyor"-
Karaman, eski oyuncuları Jaja'nın yeniden transferine ilişkin bir soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Trabzonspor transfer dönemi içerisinde hem oyuncu alma hem de oyuncu verme anlamında tasarrufu başarabilecek yetenekte bir kulüptür ama biz hep bir oyuncuyu konuşur, ona odaklanırsak asıl hedefimizden uzaklaşırız.  Bu transfer, gündemimizi gerçekten çok meşgul ediyor. Federasyonun uyguladığı bir yabancı sistemi var, 10 yabancı sınırıyla ilgili, bizim ise 12 yabancı oyuncumuz var. Bizim Jaja'yı gündemimize alabilmemiz için 3 yabancı oyuncu göndermemiz lazım. Onun için hayal üzerine konuşmayayım. Gerçek, somut adımlar atmamız lazım. Öyle bir şey olursa, biz en iyi oyuncuları kendi bünyemize katmaya gayret gösteririz. O zaman sizlerle bunu daha net şekilde paylaşırız."

"Şampiyonluğa oynayan rakiplerinin pahalı transferi üzerinizde bir baskı korku oluşturuyor mu" şeklindeki bir başka  sorusu üzerine ise Karaman, şunları söyledi:
"Biz baskı dönemini aştık, çok geride bıraktık. Kendi yaşantımızı böyle biraz geri sararsanız orada direnişi görürsünüz. Aynı şekilde Mustafa hocam da tırnaklarını kazıyarak buraya geldi. Burdaki insanların yüreğini anlatmaya çalışıyorum. Kağıt üzerinde onlar iyi transferler yapıyor gözüküyorlar, kağıt üzerinde onların ciddi paraları var. Biz onlara saygı duyuyoruz, niye rakibimiz diye. Mücadeleye çıktığımız anda teslim olmuş bir Trabzonspor olarak sahaya çıkmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Onlar ne kadar şampiyonluk için iddialıysalar en az onlar kadar şampiyonluk anlamında iddialıyız. Bu, kendimize duyduğumuz öz saygımız ve futbolcularımıza duyduğumuz güvenimizden kaynaklanıyor, üzerimizde bir korku ve baskı oluşturmuyor."

Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu söyleyen Karaman, "Her kulüpte olabilecek rutin sorunlar var. Trabzonspor'da yeni sistemin, yeni yönetimin göreve başlamasından dolayı bu fazla dile getiriliyor. Caimaımız bu sorunlarla başa çıkacak yetenekte, donanımda insanlara sahip. Bu camia adına kimse Trabzonspor'un büyüklüğünü tartışır hale gelemeyecek. Trabzonspor birilerinin oyuncağı olmaktan çıkacak, ciddi manada inanan insanların yönettiği Trabzonspor pozisyonuna dönüşecek. Bunun içine oyuncu transferi, menajerler, kısmen teknik ve idari boyuttaki, geçmiş dönemdeki insanlar ve basın olarak kendinizi alabilirsiniz" diye konuştu.

-Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezalar-
Karaman, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalara ilişkin ise şu görüşlere yer verdi:
"Normalde bu bizim işimiz değil, biz işin teknik boyutuna bakarız. Birey olarak şöyle ifade edeyim, genel kurul pozisyonunda onlarca, yüzlerce kişi çıkıp konuşma yaptı. Hepsine saygıyla bakıyorum, sırtındaki forma ne olursa olsun çünkü oraya çıkan insanlar binler, onbinlere iş imkanı sağlayan insanlar. Önce karşılarında düğmemi ilikleyip teşekkür etmem gerekiyor. Çünkü Türkiye'de birçok aileye evine ekmek, sıcak çorba getirecek imkan verdikleri için. İşin sportif boyutuna baktığımızda sırtındaki forma ne olursa olsun, mendildeki beyazlığı görmek isterim insanlarda. Spor ile ilgilenen insanlarda bu şeffaflık ve dürüstlüğü görmek isterim. Yüce peygamberimizin bir hadisi var, 'Adalet güzeldir fakat  liderlerde olursa daha güzel olur' diye. Biz isteriz ki yöneten safında bulunanlar hep adalet çizgisi içerisinde baksınlar, yorumlasın, değerlendirsinler. Ben bir hata yaptıysam gönül rahatlığıyla diyebilirim ki arkadaşlar ben bir hata yaptım, özür dilerim diye. Bana göre Türk sporunda bu şikenin başlangıç döneminde de hata yapan insanlar var, sadece onlar suçlu pozisyonunda değil. Geçmişten gelen bir geleneği devam ettirmeye çalıştılar ama olmadı. Ortaya çıktığı noktada söyleyecekleri belki tek şey vardı, 'özür dileriz'. O Türkiye de milat olurdu bana göre. Biz onu belki başaramadık, bugün farklıbir şeyler konuşuyor oluyoruz. O konuda çok üzüldüğümüzü söyleyebiliriz. Kol kırılır yen içerisinde kalır. Biz kendi içimizde çözebilirdik bunu. Şimdi UEFA'ya taşındı, dünyaya taşındı. Dopinge ne kadar üzülüyorsam bu olaya da o kadar üzüldüğümü ifade etmek istiyorum."

-"Oyuncularımın kalbine giden yolu bulacağım"-
Teknik direktör Akçay da Trabzonspor'daki görevini çok değerli ve kutsal bir görev olarak algıladığını, bu yolculukta hep beraber ilerleyeceklerini söyledi.
Şu anda takımda oyuncu sayısının 29 olduğunu belirten Akçay, "Bunlardan 4'ü kaleci. Trabzonspor, içerisinde bulunduğu şartları efektif hale getirebilecek yapıya sahip. Toplumun bu yöndeki algısının eksik, güvensiz olmasını saygıyla karşılıyorum. Trabzonspor’un şu andaki stratejileri, içerisinde bulunduğu şartlar, beklenenleri veya özlenenleri sunmayabilir ama bunları çözüme kavuşturabilecek ve buradan sağlıklı enerji çıkarabilecek stratejileri biliyor. Görüntü sayısal olarak fazla ama biz onu tekrar enerjiye çevirip, ondan faydalanabiliriz" dedi.

1461 Trabzon'dan 4 oyuncuyu 12 yabancısı olan bir takıma aldıklarını vurgulayan Akçay, "Bu bir cesaret değil midir. Oldum olası Trabzon'un genetik yapısına her zaman inanan biri olarak davranışımızı popilist şekilde yapmayı uygun bulmadım. Meslek yaşantım boyunca bu davranışların dışında oldum. Onun için 53 yaşında buraya ulaşabildim. Sanıyorum çok uzun süre görevde kalırsam herşeyimle bu genetiğin hak ettiği yere gelmesi için çalışacağım. Ömrümün ne kadar olduğunu bilmiyorum ama bunun için ömrümü adayacağım" diye konuştu.

Ortak aklın gizli bir güç olduğunu dile getiren Akçay, şöyle devam etti:
"Oyuncu arkadaşlarımla bunu konuşmaya başladım. Birebir görüşmelerimde hayata geçirmek istediğim bütün teknik ve taktik bilgiler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Karşınızdaki ekibi lütfen hafife almayın. Şampiyonlar Ligi'nde bu takım 7 puan topladı. Takımımızdaki oyuncuların pek çoğu kendi milli takımlarında sahaya çıkıyor. Dolayısıyla bu grupla profesyonelce yaklaşımlar göstererek ortak akıl üretme konusunda hiç de zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Burada önemli olan ilke ve prensiplerimizin karşıdaki grup tarafından algılanmış olmasıdır. Oyuncularımızın bir kısmı kariyerimiz nedeniyle direnç gösterebilir ama sonuçta bir yığın pedagojik silahımız olduğunu söylemeliyim."

"Oyuncularımın kalbine giden yolu bulacağım" diyen Akçay, "Yaklaşık 1,5  aydan beri onların inandığı İncil ile uğraşıyorum. Matta, Luka, Marcos ve Yuhanna İncilleriyle uğraşıyorum. Hayata hangi gözle baktıklarını, inanç sevgilerini hangi seviyede tuttuklarıyla uğraşıyorum. Dolayısıyla onlara ulaşmamın çok zor olacağını sanmıyorum. Bu manevi kısmı ve kalplerine giden yolla ilgili kısım. Diğer teknik ve saha ile ilgili olan kısma gelince ise bilgi birikimim, teknik ve taktik konularda aldığım eğitimlerle onları da değiştireceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

15
Futbol ve Diğer Sporlar / Atletizmde şok üstüne şok!
« : Haziran 27, 2013, 17:37:08 ös »
Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın dopingli çıktıkları iddialarıyla patlak veren doping zincirine her geçen gün yenisi ekleniyor.

İngiltere'de yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası sırasında Türkiye Atletizm Federasyonu'na dopingli çıktıkları bildirilen 5 atletin şoku henüz atlatılmamışken, şimdi de aralarında Eşref Apak'ın da yer aldığı 8 sporcuda doping tespit edildiği öğrenildi.

Dopingli yakalanan Kıvılcım Kaya, Emel Güngör, Esen Kızıldağ, Hasan Birinci ve Dilek Esmer'in ardından bu kez de Eşref Apak, Kaan Şencan, Elif Yıldırım, İsa Can, Umut Aday, Ummuhani Karaçadırlı, Fatih Eryıldırım ve Narin Kahraman'ın da dopingli olduğu bilgisi federasyona ulaştı.

Federasyona ayrıca, bu isimler arasında, Akdeniz Oyunları kadrosunda yer alan sporcular bulunması halinde, bu sporcuların bu akşama kadar oyunlardan ayrılmaları gerektiği söylendi.

Öte yandan, Türkiye'yi Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda temsil eden sporculardan doping yaptığı belirlenenlerin ceza almaları halinde, Türkiye'nin 9. olduğu şampiyonada topladığı 197,5 puanın geri alınmasının da gündeme gelebileceği kaydedildi.

Sayı 30'u geçebilir
Bu gelişmelerin ardından son 1 ayda dopingli çıkan milli atlet sayısı 15'i buldu.

Sezon başında yurt içindeki kamp ve müsabaka yerlerinde yapılan numune alımları sonunda, doping tespit edilen atlet sayısının 30'u geçebileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Sayfa: [1] 2 3 ... 6