Nisan 28, 2024, 01:37:13 öö

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - saim

Sayfa: [1]
1
Fifa 14 / FIFA 14 SPOR TOTO SÜPER LİG
« : Ağustos 01, 2013, 14:29:42 ös »
FIFA 14'te üç yıl aradan sonra ligimizin olması tabi ki hem ülke futbolumuzun tanıtımına katkısı açısından hem de futbol kulüplerimizin Avrupa ve dünya futbolunda önemli gelişmeler kaydedeceğine yönelik olumlu sinyaller vermesi adına çok iyi olur. Fakat ortada bir gerçek var ki Türkiye'de lisanslı oyun satışları özellikle Avrupa ülkelerine oranla vergilerden kaynaklı yüksek fiyatlara bağlı olarak çok düşük seviyelerde. Türkiye'de yirmi bin FIFA serilerinin tutkunu varsa bunun en fazla bin tanesi orijinal oyun kullanıyordur. Ayrıca Türkiye'de genellikle FIFA ve benzer oyunlar internet kafelerde oynandığı için EA Sports Türkiye pazarından çok önemli bir kar elde edemiyor. Bence Türkiye Süper Ligi'nin son iki yıldır (FIFA–12 VE FIFA–13) oyuna dahil edilmemesindeki en önemli etmen orijinal oyun satışının çok düşük olmasıdır. İkinci önemli neden futbol kulüplerimizin ve federasyonun oyunda yer almak için gerekli girişimlerde bulunmaması veya durumu çok fazla önemsememeleridir. Diğer önemli etmen ise son yıllarda Türk futbolunun geldiği noktadır. Hem yaşanan şike olayları hem de futbol kalitesinin düşmesi Türkiye Süper Ligi'nin oyunda yer alacak kadar üst düzeyde olmadığı kanaatini oluşturdu dünya futbol kamuoyunda. Ayrıca son yıllarda oyuna dahil edilmeyen tel lig bizim ligimiz değil. Çek ligi de oyundan çıkarıldı. Yunan ligi ise çok uzun yıllardır kendine yer bulamıyor oyunda. Yunanlıların tek avantajı "Rest of World" bölümünde dört takımla temsil edilmeleri. Macaristan, Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Azerbaycan gibi özellikle Avrupa Kupalarının ön elemelerinde ve ileri turlarında gayet iyi sonuçlar alan ülkelerin takımları da "Rest of World" bölümünde bulunmuyor oyunda. Oyunun daha zevkli olmasını sağlayacak takımların da dahil edilmesi gerekir aslında FIFA'nın adını taşıyan bu oyunda.     

2
Fifa 13 / FIFA 2013 DEĞERLENDİRME
« : Mart 13, 2013, 12:48:39 ös »
FIFA 2013’te en beğenilen özellik maçlar oynandıktan sonra skorların ve fikstüre göre bir sonraki hafta oynanacak maçların spiker tarafından okunması. Ayrıca lig tablosunda ilk ve son sıralarda yer alan takımların isimleri ve puanlarının da spiker tarafından sunulması oyuna ayrı bir renk katmış. Bir değişik özellik de maç başlamadan önce fikstüre göre bizim yapacağımız maçla aynı gün ve saate oynanacak maçlar arasından hangilerinden skor haber alıp almayacağımızı belirleyebilmemiz. FIFA 2012’ye göre FIFA 2013’te maçlarla, teknik direktörlerle ve futbolcularla ilgili sakatlık, transfer, form, takımdan memnun olma durumu gibi haberler de sürekli gazete manşeti olarak veriliyor. Oynanan maçların skorları, puan cetveli, gelecek hafta oynanacak maçlar, goller ve asistlerle ilgili istatistikler sağ köşede her maçtan sonra sırasıyla ekrana geliyor. Yeni eklenen özelliklerden biri daha transfer listemizde olmadığı halde kulübün satın almayı düşündüğü bir futbolcunun kulüp yöneticilerinin inisiyatifiyle takıma kazandırılabilmesi ya da satmayı düşünmediğimiz bir futbolcunun yine aynı şekilde kulübün inisiyatifiyle takımdan gönderilmesi. Her maçtan önce basın konferansı verilmesi ve bunun karşı rakip, fikstür, kendi takımımızla ilgili üç durum (praise, motivate, unnerve) üzerinden yapılması takımımızın bir sonraki maçtaki performansına epey etki yapıyor. Oyundaki tek eksik futbolcuların formalarındaki sırt numarası ve isimlerin tam olarak okunamaması ve bazen karşı rakipteki futbolcuların isimlerinin kendi takımımızdaki bir oyuncunun formasında görünmesi. Bu hata güncellemelerle düzelti mi bilmiyorum. FIFA 2012’de olduğu gibi yağmurlu ve karlı havalarda ve bazı stadyumlarda görüntü kartınız en yüksek seviyelerde olsa bile oyunun takılması.     

3
Fifa 12 / EURO - 2012
« : Temmuz 20, 2012, 15:21:46 ös »
EURO - 2012 de FIFA - 2012 gibi Türkiye'deki FIFA tutkunları tarafından çok fazla beğenilmedi. Bunun en büyük nedeni her ne kadar organizasyona katılmış ülkelerden birini çıkarıp onun yerine Türk Milli Takımını seçerek EURO-2012 turnuvasına katılabilme olanağımız olsa da elemelerden başlayarak uzun bir rekabet sonucu - gerekirse play -off maçlarını da oynayıp - organizasyona katılma başarısı göstermeye çalışma olanağımızın oyunun "EXPEDITION" bölümünün formatından dolayı olmaması. Fakat oyunu "oyun" olarak düşündüğümüzde EXPEDITION modu gerçekten de eğlenceli çünkü Türk Milli takımından seçilecek Arda Turan veya Burak Yılmaz'ın kaptan olduğu; ismini, formasının rengini ve şeklini,amblemini kendimizin belirleyebileceği bize doğrudan sunulan oyuncular ve bu oyuncuların yanına veya yerine diğer takımlarla maç yapıp kazandıkça - bir takımı birinci kez yendiğimizde rezerv; ikinci kez yendiğimizde yedek; üçüncü kez yendiğimizde ilk 11'den; üç kere yendikten sonra da her galibiyetimizde gelişigüzel bir oyuncu ödül olarak veriliyor- zenginleştirip güçlendirebileceğimiz bir kadrosu olan bir "DREAM TEAM" ile bu oyunu toplam 53 Avrupa ülkesiyle oynamak gerçekten de eğlenceli.Özellikle Türk Milli takımını 3- veya 4 kez yenerek kadromuzdaki Türk oyuncu sayısını artırabiliyoruz. Harita üzerinde kazandıkça oluşturduğumuz yolların mağlubiyetten sonra kapanması, galibiyetlerden sonra kilidi açılan milli takım veya eleme grupları değişik bir renk getirdi aslında FIFA 2012'ye. Eklenti paketi olarak FIFA- 2012'nin içine entegre edilmesi de kolaylık sağlamış fakat EURO-2012'nin resmi şarkısının tamamının olmaması biraz hayal kırıklığına uğratıyor oyuncuları.Ödül olarak verilen oyuncuları reddedilme olanağının verilmesi de bir avantaj. Ek bir sekme olarak FIFA - 2012'ye dahil edilmeyip daha önceki turnuva oyunlarında olduğu gibi yeni bir oyun olarak piyasaya sürülseydi çok da iyi olmayabilirdi çünkü gerek grafiklerde gerek oyunun oynanma stilinde hatalar olabilirdi. Bir geçiş oyunu değil de üzerinde titiz bir çalışma yapılmış bu oyunu oynamak daha keyifli çünkü hiçbir hata yok oyunda. Maçları anlatan spikerlerin bir turnuva maçı anlatır gibi maçı anlatmadıkları yorumları da gerçeği yansıtmıyor çünkü Türk Milli Takımyla Çek Cumhuriyeti karşılaşırken spiker "birbirlerini çok iyi tanıyan takımlar" yorumuyla EURO - 2008'e gönderme yapıyor. 

4
Fifa 12 / EURO 2012
« : Temmuz 18, 2012, 14:08:42 ös »
EURO-2012 eklentisinde EXPEDITION bölümünde 53 Avrupa ülkesinin milli takımlarının hepsini yendikten sonra tüm takımlar açılırsa istediğimiz bir takımı seçip elemeleri yapılabiliyor muyuz?

5
Fifa 12 / FIFA 2012
« : Kasım 08, 2011, 20:18:21 ös »
FIFA 2012 gerek grafikler gerek FIFA 2011'deki eksikliklerin ve hataların giderilmesi açısından çok iyi bir oyun.Türk Ligi'nin bulunmaması bizleri şok etti.Bunda Türkiye'de orijinal oyun satış sayısının çok az olmasının önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.Ayrıca Türk takımlarının Avrupa Kupaları'ndaki başarısızlığı da etken oldu.Beşiktaş ve FenerbahçeTrabzonspor ve Bursaspor "Rest of World" bölümünde olabilirdi.Ayrıca EA Sports takımların oyunda yer alması için Federasyondan değil kulüplerden başvuru istediği için bu yıl Türk Ligi'nde oynayamayacağız.Şu ana kadar gördüğüm tek hata maç bittikten sonra maçtan gol vb. önemli anlar ekrana gelirken stadyumda bulunan skorboard nedense maçın ilgili anındaki skoru değil maç sonu skorunu gösteriyor.Örneğin maç 4-2 bitmiş maç skorunun 2-1'den 2-2 olduğu golü gösterirken skorboard 4-2'yi gösteriyor.

6
Fifa 12 / FIFA 2012
« : Kasım 08, 2011, 20:16:35 ös »
FIFA 2012 gerek grafikler gerek FIFA 2011'deki eksikliklerin ve hataların giderilmesi açısından çok iyi bir oyun.Türk Ligi'nin bulunmaması bizleri şok etti.Bunda Türkiye'de orijinal oyun satış sayısının çok az olmasının önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.Ayrıca Türk takımlarının Avrupa Kupaları'ndaki başarısızlığı da etken oldu.Beşiktaş ve FenerbahçeTrabzonspor ve Bursaspor "Rest of World" bölümünde olabilirdi.Ayrıca EA Sports takımların oyunda yer alması için Federasyondan değil kulüplerden başvuru istediği için bu yıl Türk Ligi'nde oynayamayacağız.Şu ana kadar gördüğüm tek hata maç bittikten sonra maçtan gol vb. önemli anlar ekrana gelirken stadyumda bulunana skorboard nedense maçın ilgili anındaki skoru değil maç sonu skorunu gösteriyor.Örneğin maç 4-2 bitmiş maç skorunun 2-1'den 2-2 olduğu golü gösterirken skorboard 4-2'yi gösteriyor.

7
Fifa 11 / FIFA 2011'DE AVRUPA KUPALARI PUAN TABLOSU
« : Temmuz 08, 2011, 18:18:57 ös »
FIFA 2011'i PC'de oynayanlar için Avrupa Kupalarında diğer grupların puanlarını nasıl görebileceğimizi anlatmıştım ve diğer gruplardaki takımların puan sıralamasını doğru sırada göstermediğini yazmıştım fakat eğer cursor'ı birinci sıradaki takımda tutarak diğer gruba geçişi sağladıktan sonra "sort"a tıklarsanız puan sıralaması doğru bir şekilde geliyor.

8
Fifa 11 / FIFA 2011'DEKİ EKSİKLİKLER
« : Temmuz 06, 2011, 18:10:12 ös »
Fifa 2011 oynayanların gördüğü önemli bir eksiklik, maç içindeyken ligde veya kurduğumuz turnuvadaki aynı anda oynanan diğer maçların skorlarının ekrana gelmemesi.Fifa 2010'da skorlar ekrana belirli aralıklarla geliyordu fakat skorları önceden "fixtures" bölümünden öğrenebiliyorduk,hatta puan cetveline de oynadıkları maçların sonuçlarına göre durum yansıyordu, bu bakımdan FIFA 2011'de bu özelliğin olmaması daha iyi oldu.İkinci bir eksiklik ise "manager modda" çalıştırdığımız takımda antreman programı hazırlayamamamız ve buna bağlı olarak oyuncuların gelişimine katkıda bulunamamamız.Üçüncü bir eksiklik ise "manager modda" hazırlık maçlarını yapıp yapmayacağımıza, hazırlık maçı yapacaksak kaç maç yapacağımıza ve hangi takımlarla hangi sahada oynayacağımıza karar veremememiz.Bundan dolayı zorunlu olarak 2 yerli, 2 de yabancı takımla hazırlık maçı yapıyoruz.Dördüncü eksiklik liglerdeki hakem sayılarının çok az olması.Beşinci eksiklik her zaman olduğu gibi geçtiğimiz sezon liginde şampiyon olmuş veya ligi 3 .sırada bitirmiş takımların "manager modda" seçildiği zaman Avrupa Kupaları'nda olmaması.Altıncı eksiklik Avrupa Kupalarında oldukları halde bazı takımların bulundukları liglerin lisansı EA Sports tarafından alınmadığı için Avrupa Kupalarında olmamaları ve yine benzer bir şekilde Asya,Amerika ve Afrika'daki birçok ülkelerin milli takımların ulusal takımları arasında olmaması. 

9
Fifa 11 / FIFA 2011'DE İSTATİSTİKLER
« : Haziran 22, 2011, 17:47:10 ös »
Fifa 2011'de "manager mod"da oynarken teknik direktörlük kariyerinizde her sezonda topladığınız puanları gösteren istatistik tablosu sadece lig maçlarınızda topladığınız puanları değil aynı zamanda sezon başında yaptığınız kendi liginizden iki, iki de kendi liginiz dışından yaptığınız toplam dört maç,kendi liginizdeki kupa maçları ve Avrupa Kupaları'ndan birindeyseniz Avrupa Kupası'nda yaptığınız maçları da hesaba katıyor. 

10
Fifa 11 / FIFA 2011'de istatistikler
« : Haziran 20, 2011, 17:44:15 ös »
FIFA 2011'de "manejerlik modunda" futbolcularnızla ilgili istasitikler ayrıntılı bir şekilde veriliyor fakat oynadıkları maç sayıları, attıkları gol sayıları,gördükleri sarı veya kırmızı kart sayıları,oynadıkları maçlarda ne kadar koştukları vb. sadece kendi liginizdeki istatistikler.Ligin ilgili kupasında örneğin "Turkish Cup" veya "FA Cup"ta yapılan maçlar bu istatistiğe eklenmiyor.   

11
Fifa 11 / FIFA 2011 AVRUPA KUPALARINDAKİ PUAN TABLOSU
« : Haziran 20, 2011, 17:35:20 ös »
Geçenlerde FIFA 2011'DE Avrupa Kupalarındaki organizasyonlarda diğer gupların puan cetvellerinin nasıl görülebileceğini açıklamıştım.Oyunu oynarken diğer gruplardaki takımların oynadıkları maç sayısı,aldıkları galibiyet, beraberlik mağlubiyet sayılarının,attıkları ve yedikleri gol sayıları ve averajlarının doğru olduğunu fakat sıralama yaparken takımları 1'den 5'e ya da 1'den 4'e akdar değil de karışık bir şekilde sıraladığını fark ettim.Yine de takımların kaçıncı sırada olduklarını görebiliyorsunuz.

12
 FIFA 2011 VE TÜM FIFA SERİSİ HAYRANLARINA! Eğer Avrupa Kupaları'na ( ECC veya Euro League) katıldığınızda diğer grupları göremiyorsanız ilk önce "LB VE RB" opsiyonundan diğer gruba geçişi sağlayın.Daha sonra diğer gruba geçtiğinizde hemen aşağıdaki "sort" opsiyonuna basın; ilgili grubun takımlarının puan tablosunu göreceksiniz.Aynı işlemi diğer gruba geçtiğinizde de yapın tüm gruplarda bu şekilde ilerleyerek Avrupa Kupaları'na katılmış tüm takımların puan cetvellerini görebilirsiniz.Örneğin A Grubundayız RB'ye basarak diğer gruba yani B Grubuna geçiyoruz fakat yine A Grubundaki takımların isimleri geliyor ekrana."Sort"'a basınca B grubunun takımları görünüyor."LT VE RT" opsiyonlarıyla Kupa orginazasyonlarında geçiş sağlanıyor. Bence programda bir hata olmuş fakat bu şekilde sorun çözülebiliyor.Sanırım bu sene EA sports futbol oyununda liderliği geçtiğimiz yıllarda PES'e kaptırınca lisanslı bir oyun olma özelliğinin üstüne oyunun gerçekçi düzeyde oynanabilirliğini artırmak için grafik ve oyun içinde futbolcuların daha gerçekçi haraketler yapmasını sağlayacak programa öncelik verince bu tür ayrıntılar atlanmış.Bu seneki deneme oyunlarıyla bunları hallederler diye düşünüyorum.Bir başka beklentim EURO LEAGUE'i güncel formatına getirmeleri çünkü maalesef FIFA 2010'da ve FIFA 2011'de Euro League eski formatında - 8 gruptaki 5'er takım arasından ilk üçe giren ve ECC'den elenen 8 tane 3. takımlar son 32'ye kalarak eleminasyon şeklinde kupaya devam ediyorlar.- yeni versiyonda ise bildiğiniz gibi 12 gruptan 4,'er takım arasından ilk 2'ye girenlerle yine ECC'den elenen 8 grubun 3. takımları kupaye devam etmektedir.Bu durum ya yeni formatın lisansını UEFA'nın EA Sports'a vermemesinden ya da programda yapılacak değişikliğin daha değişik hatalara yol açabilme olasılığından kaynaklanıyor.Ayrıca ECC'yi CHAMPIONS LEAGUE  olarak değiştirip hem CHAMPIONS LEAGUE hem de EURO LEAGUE kupalarının gerçek logo ve müziğini oyuna aktarabilseler oyun daha zevkli olur.Zaten Şampiyonlar  Ligi için ayrıca bir oyun yapılmıyor son 3-4 sezondur.

13
FİFA 2011 VE TÜM FİFA SERİSİ HAYRANLARINA! Eğer Avrupa Kupaları'na ( ECC veya Euro League) katıldığınızda diğer grupları göremiyorsanız ilk önce "LT VE RT" opsiyonundan diğer gruba geçişi sağlayın.Daha sonra diğer gruba geçtiğinizde hemen aşağıdaki "sort" opsiyonuna basın; ilgili grubun takımlarının puan tablosunu göreceksiniz.Aynı işlemi diğer gruba geçtiğinizde de yapın tüm gruplarda bu şekilde ilerleyerek Avrupa Kupaları'na katılmış tüm takımların puan cetvellerini görebilirsiniz.Örneğin A Grubundayız RT'ye basarak diğer gruba yani B Grubuna geçiyoruz fakat yine A Grubundaki takımların isimleri geliyor ekrana."Sort"'a basınca B grubunun takımları görünüyor.Bence programda bir hata olmuş fakat bu şekilde sorun çözülebiliyor.Sanırım bu sene EA sports futbol oyununda liderliği geçtiğimiz yıllarda PES'e kaptırınca lisanslı bir oyun olma özelliğinin üstüne oyunun gerçekçi düzeyde oynanabilirliğini artırmak için grafik ve oyun içinde futbolcuların daha gerçekçi haraketler yapmasını sağlayacak programa öncelik verince bu tür ayrıntılar atlanmış.Bu seneki deneme oyunlarıyla bunları hallederler diye düşünüyorum.Bir başka beklentim EURO LEAGUE'i güncel formatına getirmeleri çünkü maalesef FIFA 2010'da ve FIFA 2011'de Euro League eski formatında - 8 gruptaki 5'er takım arasından ilk üçe giren ve ECC'den elenen 8 tane 3. takımlar son 32'ye kalarak eleminasyon şeklinde kupaya devam ediyorlar.- yeni versiyonda ise bildiğiniz gibi 12 gruptan 4,'er takım arasından ilk 2'ye girenlerle yine ECC'den elenen 8 grubun 3. takımları kupaye devam etmektedir.Bu durum ya yeni formatın lisansını UEFA'nın EA Sports'a vermemesinden ya da programda yapılacak değişikliğin daha değişik hatalara yol açabilme olasılığından kaynaklanıyor.Ayrıca ECC'yi CHAMPIONS LEAGUE  olarak değiştirip hem CHAMPIONS LEAGUE hem de EURO LEAGUE kupalarının gerçek logo ve müziğini oyuna aktarabilseler oyun daha zevkli olur.Zaten Şampiyonlar  Ligi için ayrıca bir oyun yapılmıyor son 3-4 sezondur.

Sayfa: [1]