Nisan 26, 2024, 06:58:46 öö

Gönderen Konu: EA & KONAMİ  (Okunma sayısı 2684 defa)

Çevrimdışı AperfectCircle

  • Daimi Üye
  • İleti: 164
  • Karma: 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
EA & KONAMİ
« : Eylül 23, 2007, 22:18:39 ös »
Şimdi ilk önce, şu FİFA & PES kıyaslamasından vazgeçelim ve iyikide Konami ve EAgibi 2 büyük yapımcıdan biz oyunculara armağan 2 büyük proje olduğuna sevinelim. Hepinizde bilirsiniz ki PES (WE) serisi yıllar yılı Play Stationların vazgeçilmezi oldu, aynı zamanda FİFA'da Pc'lerin. Şimdi oyun severlerin bir kısmının farkına varmadığı, yalnızca takipçilerin büyük sabırla bekleyip gözlemlediği belirli gerçekler var.

Bildiğimiz gibi FİFA yıllar yılı büyük arayışlar içine girerek, ortalama 3 senede bir gözle görülür değişikliklere gidiyor. Bunu en basit şekliyle değişen sistemlerle birlikte gelişen grafik ve oyuncu detaylarıyla görürüz.

FİFA oldum olası tek kişilik bir futbol oyununun vazgeçilmezi olmuştur ve her sene oyuncuların isteklerini değerlendirmeye alarak gelecek seneler içinde bu durumu garanti altına almıştır. Yaptığı önemli anlaşmalarlada ciddi sponsorları projelerine katarak "Lisans" anlamında çok büyük adımlar atıp bunu şu günümüze kadar süregetirmiştir. Bu açıdan bakarsak FİFA'nın işe daha Profesyonel yaklaştığını görebiliriz. Bunun karşısında;

PES (play station'ların çıkışıyla birlikte) ilk günden bu yana karşılıklı kapışmaların vazgeçilmez oyunu olmuştur. Oynayanlarında bileceği gibi grafik anlamında çok büyük değişikliklere kalkışmasalarda taktiksel anlamda büyük bir atılım yaparak girdiği bu spor oyunları dünyasında kendine ciddi bir yer ayırılmasına sebep olmuştur. Ve muhakkaki elinden bir joystik geçen herkesin bir kez olsun tanışıp beğenisini kazanan bir oyun olmuştur.

Şimdi bu uzun metnime FİFAA & PES kıyaslaması eklemeden son vermek olmazdı ve son olarak bunu yapıp gerisini siz oyunsever arkadaşların yorumlarına bırakıyorum.

FİFA bu sene biz oyuncuların büyük merakla beklediği Be A Pro modu 3 seneden bu yana EA forumlarında kullanıcılar tarafından talep edilen bi değişimdi. En sonunda FİFA çalışmalarını şekillendirip "Deneme sürümünü" bu yıl biz oyuncularla paylaşmayı uygun gördü. PES ise hiç de boş durmayarak biz oyunseverlere "düşününce bir spor oyununda ne kadarda gereksinim duyulabilecek diyenlerinin dahi çıkabileceği türden" bir futbol oyunu içine yapay zeka ve çevre koşullarını eklemeyi başarabildi. Bunun açıklması olarak sizlere hava koşullarının değişimden etkilenen oyun hızı ve oyunu Pc'nize yüklediğiniz günden bu yana geliştirdiğiniz ataklara karşı akımlarla karşılık vererek becerinizin yüksek olduğu her duruma ayrı bir karşı tatikle cevap verebilecek konuma sahip bir duruma getirdi oyununu. Tam olarak zihninizde canlandıramadıysanız şöyle ifade edebilirim; Barcelona takımıyla ilk maçınızda R. Madrid karşısında çok etkin bir biçimde kullandığınız bir oyuncunuzu 2. maça marke ederek başlamaları ya da üst üste kullanarak gelmek istediğiniz kanat akımlarına o kanada extra oyuncularını yönlendirerek kesmek koşuluyla cevap vererek, modern futbol anlayışı içinde güçsüz takım kalmadığı imajını gözleriniz önünde canlandıracak düzeyde işini ilerleterek karşımıza gelen bir PES var..

Son olarak; bu sene biz FİFA severlerin en büyük üzüntüsüde Pc'lerde Next Gen teknolojisine geçilmemiş ve bu özellikten konsollar dışında bir yararlanma sağlamayarak biz oyuncuların pc başında geçtiğimiz senelere yakın grafiklerle karşılaşmamıza sebep olmasını FİFA'nın bu yılki asıl eksiği olarak sizlere sunabilirim. Buna karşın PES'in tüm oyun konsollarıyla birlikte Pc'lerede Next Gen olayını taşımış olması PES sevenleri en mutlu kılacak yön olarak gözler önünde bulunmakta. Tabikide Next Gen ile şekillenen sistem gereksinimlerininde P4 3.0 1 GB Ram ve 256 Mb Grafik Kartı gibi birşey olduğunu unutmamak gerekir. Metnin tamamını okuyan herkeze teşekkürümü sunarım.

Çevrimdışı dengin

  • İleti: 35
  • Karma: 0
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: EA & KONAMİ
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2007, 19:31:30 ös »
rekabet her zaman iyiyi getirir

Çevrimdışı FIFAtwothousandeight

  • İleti: 87
  • Karma: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: EA & KONAMİ
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2007, 20:18:05 ös »
Bu tartışmalara girenlere önerim:PC'de FIFA, konsolda PES!

Çevrimdışı merrrt

  • Daimi Üye
  • İleti: 833
  • Karma: 0
  • Skor Tahmin: Nick; Mrtayn Sıra; 9
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: EA & KONAMİ
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2007, 20:20:28 ös »
her ikisindede fifa her xaman fifa her yerde fifa en büyük fifaaaaaaaa :D ;D