Mayıs 13, 2024, 10:02:03 öö

Gönderen Konu: Timsah '4' Köşe: 4-0  (Okunma sayısı 896 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Timsah '4' Köşe: 4-0
« : Ekim 01, 2011, 11:29:59 öö »
Atatürk Stadı'nda dün akşam gol şov vardı. Gençlerbirliği'ni konukeden Bursaspor, rakibine şans tanımadı. Yeşil-Beyazlılar, Ozan (2),Stepanov ve Turgay'ın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.



Bursaspor gerçekten maç öncesi gergindi. Üst üste iki maç kaybetmiş ve şimdiye kadar tarihinde tribünleri hiç bu kadar boş görmemişti. Karşısında da iyi savunma yapabilen ve beraberliği becerebilen bir Gençlerbirliği vardı. Ancak ‘iyi savunma yapalım’ derken dün akşam Fuat Çapa sürpriz bir kadroyu sahaya sürmüştü. Beklenenin aksine hücum da yapan bir Başkent ekibi gördük. Daha 1. dakikada Azofeifa’nın şutunu Carson iki hamlede önleyebildi. Hemen ardından 2’de Sestak’ın ortasında Turgay’ın ayak içi Ramazan’da kaldı. 14’te bu sefer gole yaklaşan Gençler’di. Soner’in serbest vuruşunda Mununga’nın kafası direkten döndü. 24’te Vederson’un korneri kaleye giderken, Ramazan çizgi üzerinden topu çıkardı. İki tarafın da gol aradığı ilk 45 dakika izledik. Herkes, ‘maç böyle biter’ derken, 44’te Basser’in ortasında Ozan’ın kafası tribünlere rahat bir nefes aldırdı: 1-0.

İnsua zarar veriyor

Atılan bu gol Bursaspor’un ikinci yarı için daha rahat oynaması, rakibin de risk alması demekti. Yeşil-Beyazlılar 64’e kadar 10 kişi oynadı dersek yalan olmaz. Bu dakikaya kadar varlık gösteremeyen Arjantinli İnsua’nın yerine oyuna giren vatandaşı Batalla, kalitesini gösterdi. Ertuğrul Sağlam, Sivas yenilgisinin cezasını Ömer, İbrahim ve Batalla’ya kesmişti. Savunma hattı için bu değişiklik doğru olabilir ama bana göre en kötü Batalla, şu haliyle en iyi İnsua’dan daha iyidir. İnsua’da ısrar edilmesinde fayda yok. Artık takıma zarar veriyor. 68’de Batalla’nın pasında Ozan sert bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 71’de yine Batalla’nın kornerinde Steponov kafayla golü attı: 3-0. Bu golden sonra Gençlerbirliği oyun disiplinden de koptu. Çok koşan ama istediğini yapamayan Turgay da, 83’te rakip fileleri havalandırdı: 4-0. Özet olarak, Bursaspor sezonun 5. maçında 3. galibiyetini alırken, bir anlamda tekrar lige dönmüş oldu.