Nisan 28, 2024, 16:02:56 ös

Gönderen Konu: CM 2010 Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor  (Okunma sayısı 1830 defa)

Çevrimdışı yo£cu

  • Daimi Üye
  • İleti: 217
  • Karma: 0
  • www.saripapatya.net
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
CM 2010 Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor
« : Temmuz 27, 2009, 13:42:24 ös »
Beautiful Game Studios ve Eidos ortaklığı tarafından geliştirilmesine devam eden Championship Manager 2010'un bu yıl Eylül ayında Türkçe! dil destekli olarakta çıkartılacağı açıklandı.

Championship Manager serilerinin devamı olacak 2010 sürümü Eylül 2009'da sevenleri ile buluşacak.

Bu yıl CM 2010'a eklenen yepyeni özelliklerden birisi olan CM Season Live futbol yönetim oyunlarında bu zamana kadar görmediğiniz bir özellik olacak.

CM Season Live, oyun severlere aylık veritabanı güncellemeleri imkanı tanıyor. Oyuncular güncel verileri  bilgisayarlarına bu özellik sayesinde indirebilecekler. 2009/10 sezonuna ait günümüz futbolunun taşıdığı yenilikler bu özellikler sayesinde oyununuzu güncel tutacak. Avrupa'da ki futbol dünyasında başı çeken 10 ülkeye ait tüm maç skorları, organizasyon dereceleri, sıralamalar, oyuncu transferleri, oyuncu istatistikleri, kartlar, önemli sakatlıklar vb. bilgiler, bu 10 ülkede ki 49 başlıca lig ve organizasyonların güncellemelerini sezon boyunca aylık periyodlarda direk indirme imkanını sağlayacak.

CM Season Live, 15 Ekim tarihinde başlayacak ve 6 ay boyunca aylık periyodlarda kullanılabilecek.

Oyuna başladıktan sonra kulüp değiştirmek istediğinizde ister sezon başına dönüp baştan başlayabilecek, istersenizde CM Live Season güncelleme tarihinden itibaren oyuna başlayabileceksiniz. Bu sayede sezon sonuna doğru günümüz futbolunda küme düşme hattında ki bir kulübün başına geçip küme düşmesini engellemeyi sağlayabileceğiniz gibi gerçek hayatta ki şampiyonluk mücadelesini bilgisayarınız başında yaşayabileceksiniz.

CM 2010'da TÜRKÇE! Dil Seçeneği
Oyunda İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Polca ve Türkçe dil seçenekleri olacak. 2009/2010 sezonuna ait verileri ve data güncelleme editörü yer alacak.


Turksportal'ın Yorumu
Championship Manager'in, isim babası Sports Interactive tarafından hazırlandığı 1992-2005 arası dönemlerde 1997'den başlayıp 2005'e kadar Championship Manager içeriği üreten Turksportal, Sports Interactive ile EIDOS'un ayrılma kararı ve Sports Interactive'in Football Manager'i yaratmasıyla, içeriğinden BGS & EIDOS ortaklığı ile hazırlanan Championship Manager'i çıkartmıştı.

Bu periyoddan günümüze kadar Championship Manager serileri aralıksız olarak her yıl çıktı. Bir çok menajerlik hayranı tarafından isim şöhretinden kazanan bu oyun, gerçekte yansıttığı kötü oynanabilirlik ve veritabanı ile köklü hayranlarını üzdü ve bir çok CM hayranının FM'ye yönelmesine neden oldu.

Bugün halen bir çok menajerlik oyunu hayranı Football Manager'in tahtının sağlam olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz yıllarda EA Games bile Fifa Manager serileri ile Sports Interactive (Sigames) tarafından hazırlanan FM ile baş edememişti. Öyleki iş, EA tarafından SI programcılarına özel tekliflere kadar uzanmıştı.

Son haberlere göre 2010 sürümlerinde önemli derecede rekabet yaşanacak gibi gözüküyor. Championship Manager, 2005 yılından bu yana veritabanı problemleri yaşıyor. Bu sene işi sıkı tutmuşlar ve çok daha büyük, profesyonel kurumlar ile çalışıyorlar. CM'nin 2010 sürümünde veritabanı güncellemesi sağlaması ve bu sayede oyuncuların yaptıkları güncelleme noktasından başlamaları önemli yeni bir özellik gibi gözüksede, oyunun sadece veritabanından ibaret olmadığı ve oyunun motorununda burada önem kazandığını vurgulamak gerekli.

Olayın Türkiye ayağına baktığımızda ise, uzun yıllar boyunca CM/FM serilerine Türkçe yamalar hazırlayan bir ekip olarak böyle köklü isme sahip bir oyuna en sonunda resmi olarak Türkçe dil eklenmesi bizleri çok sevindirdi. Türkçe dil seçeneğinin olması bir çok Türk menajerlik oyunu hayranını bu oyuna yöneltecektir.  Umuyoruz ki ülkemizin yer aldığı korsan kara listesinden gelen kötü şana rağmen, bu oyuna olan orijinal satış rakamlarının artması. Öyleki CM satış rakamlarının artması, Türk oyun severler tarafından bu oyuna ilgi gösterilmesi.

Bakarsınız satış rakamları ve gösterilecek ilgi, Football Manager'inde Türkçe dil desteğini oyuna eklemesini sağlar. Tahtın verdiği rahatlık, satış rakamlarının getirdiği onur ve rakiplerinin başarısızlıkları Sports Interactive / SEGA ortaklığını rehavete düşürmeden, rakiplerinin yaptıkları yeniliklere karşı yeni stratejiler ve yenilikleri Football Manager 2010'a taşımalarını umuyoruz. Ama öncelikle Football Manager 2009'da ki buglara FM 2010'da rastlamamayı..

Bu rekabetten biz oyun severlerin karlı çıkacağını düşünüyoruz. Kazanan biz oyun severler olsun diyoruz.
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
inandığın gibi yaşamazsan
yaşadığın gibi inanırsın