Mart 29, 2024, 02:04:44 öö

Gönderen Konu: Fifa 2010 Torquay United kariyerim  (Okunma sayısı 2926 defa)

Çevrimdışı WatCheR

  • FifaDelisi
  • Daimi Üye
  • İleti: 2148
  • Karma: 77
    • Profili Görüntüle
Fifa 2010 Torquay United kariyerim
« : Haziran 05, 2010, 01:12:12 öö »
İngiltere Coca-Cola 2. Ligi takımlarından Torquay United'ın başına 500 bin € bütçe ile geldim.
Yapılan işler :
-Göreve geldiğimde ilk yaptığım işlerden biri takımda 28 ve üzeri yaş oyunculardan satabildiğim kadarını satmak oldu.
-Sonra bütçenin büyük kısmı ile Scout ve forvet yardımcı antrenörlerini 1'er kademe upgrade ettim.
-Scout antrenörünü İngiltere Ligi'nde derin bir araştırmaya yolladım. Önerdiği 3 genç oyuncuyu kadromuza kattık.
-Satılan oyunculardan gelen para ile scout-forvet ve stadyum koçlarını birer kademe daha upgrade ettim.

Oynama Şeklim :
Maçları 2'şer dakikadan Legandary seviyesinde kendim oynuyorum. Sadece hazırlık maçlarını similasyon yaptırıyorum. Kaleci seviyeleri de Legandary

Bu sezonki hedeflerimiz :
-Öncelikle ligi ilk 5 sırada bitirip, takım kaynakları ile yardımcı antrenörleri yükseltmek ve genç oyunculara yatırım yapıp bir dahaki sezon bir üst lige çıkmak istiyoruz.
-Lig kupasında en azından 4 tur ilerlemek istiyoruz.

Takımın Genel durumu :
-Ligde oynadığımız ilk 5 maçta 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldık ve 10. sıradayız. Maç sürelerinin kısa olması, defans oyuncularının ağır kalması ve forvetlerin çok gol kaçırması 2 mağlubiyetin ana sebeplerinden.
-İngiltere lig kupasında ilk turda oynadığımız maçı 1-0 kazanarak 2. tura yükseldik.Bu maçta durum 0-0 iken rakibin bir penaltı kaçırması ve golümüzün 90. dakikada gelmesi taraftarlarımıza heyecanlı anlar yaşattı. İlk 5 hafta itibari ile oynadığımız en zevkli maçtı.
-Takımın bütçesi şuanda yaklaşık 300 bin €

Ekran Görüntüleri :
Kadromuz


Bütçemiz ve yardımcı antrenörlerin durumu


Puan Durumu


« Son Düzenleme: Haziran 05, 2010, 01:13:58 öö Gönderen: WatCheR »

Çevrimdışı WatCheR

  • FifaDelisi
  • Daimi Üye
  • İleti: 2148
  • Karma: 77
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fifa 2010 Torquay United kariyerim
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2010, 08:58:43 öö »
Uykusuzluğun gözü kör olsun bu gece de sabahladım ve 20. haftaya kadar geldim.

İlk 20 Haftanın Değerlendirmesi :
9. hafta'da İngiltere Lig kupasında güçlü takımlardan Quens Park Rangers ile oynadığımız 2. tur eleme maçında aldığımız sonuç takımda büyük yıkım yarattı ve bu maçtan sonra gelen üst üste puan kayıplarıyla 17. sıraya kadar geriledik.

Quens Park Rangers maçına iyi başlayıp 1-0 öne geçmemize rağmen, defansta kaptırılan bir topla 45. dakikada yediğimiz golle maçı 1-1 tamamladık. Uzatma dakikalarında gol gelmeyince maç penaltılara gitti. İlk penaltıları 1-0 üstünlükle kapatmamıza rağmen sonraki 3 penaltıyı kaçırınca(2'si dışarı atılmak sureti ile) çok şanssız bir şekilde elendik.

Bu maçtan sonra ligde oynadığımız maçlarda üst üste 4 maç mağlubiyet aldık. Taktik dizilişlerde değişiklikliklere gitmemize rağmen(3-4-3 taktiğinden önce 3-5-2, sonra 4-4-2 custom, 4-1-2-1-2 ve en son 4-2-2-2) bir türlü istenen sonuçlar gelmedi.

Ligde alınan başarısız sonuçlara Johnston's Paint Thropy kupasından da ilk turda penaltılarla, FA Cup kupasından da gene ilk turda 1-0 lık yenilgi ile elendik. Bu maçta 80. dakika da bir penaltı atışından da faydalanamadık.

Bu periyotta en akılda kalıcı olay ise Lig maçında orta sahanın gerisinden kaptığımız bir topu alarak, son adamı ve kaleciyi çalımlayıp attığımız goldü. Bu güzel golü merak edenler
http://www.xfire.com/video/2cd608/ adresinden izleyebilir. Oyunun ve kalecinin zorluk derecesinin legandary olduğunu da bir kez daha belirtelim.

Bu sonuçlarla hedeflerimizden çok fazla saptık. Takımdaki tecrübeli ve iyi oyuncuları sattığımız için çok büyük eleştiriler alıyoruz. Şüphesiz alınan başarısız sonuçlarda bu transfer politikasının payı büyük. Ama ben hala yaptığım bu hareketi savunuyorum. Paramızı yaşlı oyunculara harcayıp geçici başarılar yakalamaktansa altyapıya yatırım yapıp gelecekde kalıcı başarılara imza atacak bir takım oluşturmak daha önemli.

İlk 5 maçtaki güzel oyuna ve alınan skorlara aldanarak ligi ilk 5 içinde bitirmek hedefinde olduğumuzu açıklamıştık. Bir sonraki sezon ise hedefimiz bir üst lige çıkmaktı. Ama bu hedeflerin şuanki kadroyla çok zor hatta imkansız olduğu görülüyor. İlk 20 haftalık periyoda bakarak hedefimizi bu sezon ilk 10, bir sonraki sezon ilk 5 ve 3. sezonumuzda bir üst lig olarak belirledik. Ayrıca kupalardan birinde en az bir çeyrek final görmek istiyoruz. Bu hedefi gerçekleştirebilirsek kulübün kasasına çok büyük paralar gireceği gibi prestijimiz de artacak.

Şuanki takımın özeti(ilk 20 hafta itibari ile :
Paun durumu


Yardımcı koçlar :


Genel görünüm :


Çevrimdışı Insect

  • Daimi Üye
  • İleti: 2942
  • Karma: 44
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fifa 2010 Torquay United kariyerim
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 14:39:53 ös »
Fifada en güzeli zaten güçsüz bi takımla başlamak.
Gol güzelmiş. :)
Bu bölüm iyi oldu turnuvadan sonra bi anı da ben yazarım.

Çevrimdışı Equando

  • Daimi Üye
  • İleti: 1966
  • Karma: 36
  • 7 books, 7 days, 7 chances
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fifa 2010 Torquay United kariyerim
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2010, 15:24:18 ös »
Kesinlikle ben de yapacağım . :)
Ayrıca gol güzel :D

Çevrimdışı WatCheR

  • FifaDelisi
  • Daimi Üye
  • İleti: 2148
  • Karma: 77
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fifa 2010 Torquay United kariyerim
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2010, 20:34:49 ös »
Biraz çabuk oldu ama ilk sezonumu bitirdim. Daha uzun bir periyotta bitirmek istiyordum ama ilk sezonum olduğu için biraz sabırsız davrandım.

İlk sezonumuzda arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Oynadığımız 50 resmi maçta :

16 Galibiyet
18 Beraberlik
16 Mağlubiyet aldık.

37 gol atıp 33 gol yedik.

Az gol yememize rağmen gol yollarında yaşadığımız sıkıntılar ve çoğu maçımızın berabere bitmesi yüzünden hedeflerimizden uzaklaştık. Gol yollarındaki sıkıntıların başlıca sebeplerinden biri en önemli gol silahımız Benyon'un ligin başında sakatlanması ve 30 hafta kadar sahalardan uzak kalması oldu. Sakatlıkların uzun sürmesi bizi sağlık ekibimizle ilgili önlemler almaya itti ve 500 bin € harcayarak yeni bir sağlık ekibi kurduk.

Ligi bu sezon 16. olarak kapatmamıza rağmen üst sıradaki takımlarla puan farkının az olması, hatta 3 puan daha almış olsak ilk 10'a girebilecek olmamız bizi gelecek için umutlandırdı.

İlk sezonumuzda yönetimin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Taraftarlarımız da alınan kötü sonuçlara rağmen takımlarını yalnız bırakmadılar. Ama bir dahaki sezon onları sayıca daha fazla yanımızda görmek istiyoruz. Takım kadrosunu baştan aşağı yenilediğimiz ve sürekli yeni taktik varyasyonlar içinde olduğumuz için takım kimyamız bu sezon düşük kaldı. Sezon içinde bir çok varyasyonu denedik ve en sonunda teknik heyet olarak, göze hoş gelen atak bir futbol sergilediğimiz 3-4-3 taktiğinde ısrar etmeye karar verdik. Kadromuzu da buna göre oluşturmak istiyoruz.

İlk sezon değerlendirmemiz bunlardan ibaret. 2. sezonda buluşmak dileği ile.

İlk sezon lig Puan tablosu ilk 10 :


Puan tablosu 11-20. sıra :