Mart 29, 2024, 00:45:17 öö

Gönderen Konu: TİPİ GELİYOR  (Okunma sayısı 1296 defa)

Çevrimdışı omer5941

  • Daimi Üye
  • İleti: 326
  • Karma: -4
  • Vatan 17 Mekan 59
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
TİPİ GELİYOR
« : Mart 06, 2011, 17:31:15 ös »

İstanbul'da kar yarın başlıyor, kent salı günü beyaza bürünecek. Hissedilen sıcaklık -4 derece olacak. İzmir'de çarşamba günü kar ihtimali var.
İSTANBUL - Kış mevsiminin en şiddetli soğukları Mart ayında geliyor, Türkiye genelinde sıcaklıklar 10-12 derece düşecek.

İstanbul’da yarın hava bulutlu, sıcaklık 3 derece, kar yağışı hafif hafif başlayacak, poyraz 45 kilometre hıza çıkacak.

Salı ve çarşamba günü İstanbul'da yoğun kar yağışı var, poyraz fırtınasının hızı 70 kilometreyi bulacak. Kentte sıcaklık 1-2 dereceyi geçmeyecek. Hissedilen sıcaklık -4 dereceye inecek.


Perşembe günü fırtına hızını kaybedecek ama kar yağışı sürecek. Cumadan itibaren İstanbul'da kar etkisini kaybediyor. Sıcaklık hafta sonu eski değerlerine dönecek.

Başkent Ankara'da ise yarın gündüz sulu kar başlayacak, yağış akşam kara dönecek ve 3 gün sürecek.

Yarını kapalı geçirecek İzmir'de salı günü fırtına kuvvetlenecek, çarşamba kar ihtimali var. Bursa'da da yarın kar hafif hafif başlıyor, salı-çarşamba kuvvetli ve tipi şeklinde yağacak.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle: Marmara 8 derece birden soğuyacak, başta Trakya olmak üzere aralıklı kar var. Marmara'da yarın kar fazla kuvvetli değil ama salı-perşembe günleri arası bölgede yoğun kar, tipi ve fırtına bekleniyor.

İç Anadolu'ya Eskişehir'den giriş yapacak kar, akşam bölgenin tümüne yayılacak. Salı'dan perşembeye kadar yoğun kar yağışı ve kuvvetli soğuklar hüküm sürecek.

Ege'de çarşambaya kadar sıcaklık 10 derece düşürecek, denize kıyısı olan şehirlerde salı-çarşamba günleri fırtınanın hızı 80 kilometreye çıkacak. Yarın hafif kar önce Kütahya'da başlıyor, çarşamba günü ise İzmir ve Muğla da dahil Ege'nin geniş kesimine kar yağacak.

Güneyde bu hafta kuvvetli yağışlarla taşkın riski artacak, Akdeniz bile Çarşamba-Cuma arası 7 derece soğuyor. Antalya'nın dağlarına kar yağabilir. Güneydoğu'da sıcaklık değişmeyecek. Doğu Anadolu genelinde de kar yağışları hafta boyu devam edecek.

Karadeniz'e kar yarın Bolu'dan giriş yapıyor, yağış Samsun'a kadar uzanacak. Salı günü Trabzon'a kadar olan kıyılarda da kar yağışları görülecek, Bolu, Çorum ve Tokat boyunca yoğun kar yolları kapatabilir.

İSTANBUL 9 BÖLGEYE AYRILDI
İstanbul'da yarın başlayacak kar yağışı için hazırlıklar tamamlandı.

Bugün akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında beklenen düşüş nedeniyle viyadükler ve köprülerde don olayı bekleniyor. Sürücülerin özellikle köprüyol ve köprülerde yavaş gitmeleri gerekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kenti 9 bölgeye ayırdı.1. Bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, 2. Bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, 3. Bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, 4. Bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Eyüp, 5. Bölge; Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, 6. Bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, 7. Bölge; Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, 8. Bölge; Beykoz, Sancaktepe, 9. Bölge; Şile, Çekmeköy'den oluşuyor.

Sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri hazırlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambülanslar ile toplanarak bakımları yapılacak, spor salonlarında veya otellerde misafir edilecekler.

Mart kapıdan baktıracak kazma kürek yaktıracak.