Nisan 27, 2024, 09:05:27 öö

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Barguti

Sayfa: [1] 2 3
1
Tanışma Alanı / Hello fifadelisi.net members ;)
« : Kasım 22, 2012, 02:13:31 öö »
Hi ya all,

I am Ray. I am from U.S.A and I am working in EA Sports. You know me as Ali before but that was a fake name to just make laugh with you. I had lots of amazing memories with you so I just decided to profess the truth.

Every single member of this great forum is legendary. You are fuckin' great at online rankings so i have been feeling shy to say my real name. You guys are even better than me. If you fuck with me, you fuck with best. So you are all in my heart my lovely students.

Anyway I am curious about if there is a one who can understands this context generally.

Love you guys, I am back.

Ray @EASports dev team

2
Linux ve Mac Dünyası / Ubuntu
« : Haziran 30, 2009, 10:39:58 öö »
Ubuntu

Genel olarak  Ubuntu'yu sizlere dünyanın en popüler linux dağıtımı olarak lanse edebilirim. Bu, onun neden bugünkü yazımda yer aldığını bir nebze olsun anlatır ve sizlerde kendinize "ya madem o kadar dağıtım var abi neden ubuntu?" sorusunu sormaktan kurtulmuş olursunuz.

Teknik verilerle sizlere ubuntu'yu anlatıcak değilim. Zaten bu bölümü resmi bir blog şeklinde kullanmayı düşünerek istemedim. Çok boş kaldı henüz bir konum var daha farkındayım ama gerek sınavların yorgunluğu gerekse üniversiteden gelen arkadaşlar vesilesiyle verilen geleneksel batak partileri ve mac os sürümümü güncelleyip programları tekrardan oturtmam nedeniyle sizlere yazmaktan uzak kaldım.

Farkındayım "sanki çokta tın" diyorsunuzdur şimdi. Aranızda "ne diyor abi bu adam bali mi çekmiş ne yapmış" tarzı konuşanlar bile olabilir. Hazırlıklıyım merak etmeyin :)

Şimdi günün dağıtımı olan Ubuntu'yu program program anlatarak incelemeye başlıyalım.

1) Web Tarayıcı

Oopps! Mozilla Firefox. Şimdi üzerine yazı yazsam eşşeklik etmiş olurum gibime geldi. Yinede Firefox'un açık kaynak kodlu, özelleştirilebilir ve fanatikleri tarafından çokca şişirilen bir tarayıcı olduğunu söylemeliyim sanırım.

2) Anında mesajlaşma

Burada öntanımlı olarak Pidgin geliyor. Pidgin basit yapısıyla ve birden fazla protokülü desteklemesiyle ele gelen kullanışlı bir anında mesajlaşma yazılımı. Ubuntu ile bütünleşik yapısı onu kullanmak için iyi bir neden. Ama sadece .msn protokülü için emesene messenger'ı sizlere önerebilirim. Alışılagelmiş messenger arayüzünü kendine has bir tatlılıkla birleştirmiş olan bu program şu an mac os x platformu altında olmasını istediğim sayılı programdan biri. Sadece webcam desteği eksik saydığım programlarda. Geri kalan tarafı messenger'dan yeğdir kanaatimce. Webcam desteğini aMsn sağlıyormuş diye duydum ama denemedim. Alp belki bu konuda bizi aydınlatabilir :)

3) Müzik

Bilgisayarı kullanma sebeplerimizden biride müzik dinlemek tabi. Ubuntu altında bunu Ryhtmbox ile yapıyoruz. iTunes'u andıran bir yapısı var. Zaten Ubuntu'nun kullandığı masaüstü ortamı olan GNOME genel olarak Mac os x arayüzünden esinlenilmiş şekilde. Kolayca şarkılarımızı düzenleyen ve kaliteli bir çıkışla bize dinleten Ryhtmbox için ben bir alternatif düşünmedim bugüne kadar. KDE ortamında ki rakibi Amarok'tan da kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim. Ömrümde bugüne kadar Amarok kadar hantal bir  müzik oynatıcı görmedim. Yani winamp var mı gibi bir derdiniz olmuyacak Ubuntu altında. Herşey son derece yerli yerinde.

4) Ortam Oynatıcı

Gelelim filmlerimize. Ubuntu'nun üzerinde gelen ortam oynatıcıların kafasına sıkıyoruz direk. Ve platformdan bağımsız ortam oynatıcımız VLC Player ile olayı kökten hallediyoruz. Platformdan bağımsız demek Windows Linux ve Mac altında çalışabiliyor demek. Yani bu programı şu an kullandığınız Windows üzerinde de kullanabilirsiniz.

Buraya küçük bir dipnot eklemek durumunda hissettim kendimi. Ubuntu dünya çapında bir dağıtım olduğu için ve bazı ülkelerde çözücülerle ilgili (codec) yasal sorunlar olduğu için bu çözücülerde kısıntıya gitmiş kurulumda. O yüzden direk çalmanız mümkün değil. Ama nerde arıyacamda bulucam tarzı bir artislikte bulunmayın. Ubuntu bu tip bir ortam açmaya çalıştığınızda size durumu bildiriyor ve "çözücüleri yüklüyeyim mi?" sorusuna soruyor. Evet derseniz otomatik kuruyor ve bu sorun ortadan kalkıyor :) Herşey bu kadar basit.

5) Dosya yazdırma

Windows ile media player kullanarak dosyalarınızı yazdırabilirsiniz. Gerçi bundan bir çoğunuz bir habersinizdir şimdi :) Neyse konumuz Ubuntu ve biz üzerinde gelen Gnomebaker adlı cd yazdırma programı işimize yarıyor mu ona bakalım. Aslına bakarsanız bu program basit işlemler için oldukça yeterli. Ama ben kullanmanız için k3b öneriyorum -sloganı: yak bebeğim yak!- benden sadece sloganı için 10 puan almış bir program kendileri. Normalde kde masaüstü için öntanımlı olsada ubuntu altında da rahatlıkla kullanabildiğimiz bu program ile yazdırma işlemlerinizi cd/dvd'lerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Gördüğümüz gibi bu noktada Ubuntu sizi afallatmıyor.

6) P2P & Dosya paylaşım indirme

Son yıllarda moda olan ve ülkemizde de yavaş yavaş oturmaya başlıyan torrentler için Ubuntu hali hazırda programlar geliyor. Lanet olsun bi gelmesin be kardeşim dedirtiyor insanı vallahi bu ubuntu :) Transmission torrent indirmek için sizlere gerekli kolaylıkları sağlıyor. Fazla detaya girmeye gerek yok bu konuda. Torrentte mühim olan seeder. :) Geri kalan tefarruat ve ince ayarlar.

7) Grafik programları

Resimleri görüntülemek ve düzenlemek için Ubuntu altında son derece iyi programlar mevcut. F Spot Photo Manager adlı yazılım Windows altında nerde dediğim cinsten bir resim izleme programıydı. iPhoto'dan esinlenilerek yapılması onu kullanım kolaylığı konusunda ve sade hoşa giden tasarım konusunda öne çıkartıyor. diğer bir güzel programda Digikam. Yeni versiyonu ile benim yine Apple Aperture benzettiğim Digikam'da fotoğrafları organize etmek ve düzenlemek için kullanabilecek bir program. Bunlar Windows altında aranılmayan şeyler. Ama grafiksel olarak hoş bir ortama girdiğinizde Ubuntu gibi insan böyle detayları istiyor. Onlarda bunları düşünmüşler ve sizi bütünden ayırmayan programlarla günlük işlerinizi kolaylamaya yönelik. Birde gimp var. Sıkca karşılaştırılıyor Photoshop ile. Şahsen kullanmadım hatta ne şimdi bu dedim. Ben anlamadım ama açık kaynak taraftarı olanlar Photoshop'un anasını ağlatıyor diyor. Ne kadar doğru bilemem. Ama deneyin siz. Zaten üzerinde geliyor demi :)

8) Oyun

Birkaç zımbırtı var işte ama fasa fiso hepsi :) Emülatörler aracılığıyla gta counter gibi şeyleri oynuyanlar var diye daha önce söylemiştim size. Alp bir ara uğraşıyordu bildiğim kadarıyla. Ben oyun ortamlarına uzak olduğum için hiç ilgilenmedim.

Bu kadar gürültüden sonra son yorum. Gördüğünüz gibi Ubuntu gündelik işler için son derece yeterli bir sistem. Ama oyun daha önemlisi Fifa olmuyan bir sistem. O zaman geçer not alamaz ve iş yatar. Ama yinede bu hali bir köşeye kurulmayı fazlasıyla hak ediyor izlenimini veriyordur.

Zamanla yazımı fotolarla da desteklerim. Şimdi anca yazabildim ve üşendi resim koymaya. :)

Fırsat buldukca yazmaya devam edicem. Sizde maksat muhabbet olsun diye okuyun. Belki aa bu ne harbi ya diyen çıkar diye ümitleniyorum bende.

3
Geyik alanı / gidin ders çalışın
« : Haziran 21, 2009, 19:06:16 ös »
sınavlara girdim çıktım ders çalışmadığımdan apıştım kaldım

bundan sonra karnesi takdir , denemeleri yüksek olmuyan üyeyi banlıyom bende  8)

kısa ve öz oldu

4
Geyik alanı / Forumda gördüğünüz dumur eden olaylar
« : Haziran 08, 2009, 11:25:29 öö »
yönetici olmam dolayısıyla fırsat buldukca konuları izliyorum birinde şöyle bir olayla karşılaştım ( az önce sildiğim bir konuda :D )

birisi bir yama atmış altında bir kaç kişi enterasan yorumlar yapmış ilkokul çocukları gibi neyse geçelim konunun devamını okudukca linklerin öldüğünü anlamam zor olmadı hemen kontrol ettim linkler ölü yorumları okumaya devam ediyorum kardeş çalışmıyor yenileme imkanın var mı gibisinden mesajlar 1-2 ay öncesinden ama ... bugün atılan yorum ise facia

"kardeş saol çok işime yaradı"   ::)  ;D  :-*

ne diyelim hayırlısı olsun  :D  8)  :o

sizin başınıza neler geldi böyle  ???

5
Linux ve Mac Dünyası / Linux nedir sorusuna üstünkörü bir bakış
« : Mayıs 30, 2009, 04:50:00 öö »
Linux nedir sorusuna üstünkörü bir bakış...

Linux, Linux çekirdeği kullanan unix benzeri işletim sistemlerini çağrıştıran genel kullanım şeklidir. Linux açık kaynak kod geliştirme modelinin ve özgür yazılımının en öne çıkan örneklerinden birisidir; tipik olarak tüm kaynak kodu tamamıyla kullanılabilir, ücretsizce değiştirilebilir ve herhangi biri tarafından yeniden dağıtılabilir.
Tanım olarak Linux’u kısaca bu şekilde tarif edebiliriz.

İlk konum olması açısından daha çok tanımlamalar üzerinde durucağım için sıkıcı gelebilir bu yazı ama sabredip okursanız belki birşeyler kaparsınız bilgisayar kullanımı ile ilgili. O yüzden sabrederek sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum :)

Linux Finlandiya’da bilgisayar mühendisliği okuyan birinin -bu biri Linus Torvalds- ortaya koyduğu bir temel. Linus ve Unix birleşiminden Linux ortaya çıkmış aslen okunması gereken şekli ise GNU/Linux. Ama sanırım dünya üzerinde onu böyle çağıran yok o yüzden sizde kasmayın. Neyse dağıtmadan devam edelim. Farkettiyseniz bir temel dedim Linux için. Bu beyefendi kaynak kodları internete saldıktan sonra birçok işi gücü olmayan bilgisayar uzmanı bir çıkar beklemeden bu projeyi benimseyip destek olmuşlar. Sonrada Linux üzerinde GNU lisanslı yazılımlar monte edilmiş. Geliştikce gelişmiş ve bugün gerçekten paralı sistemlerle rahatlıkla boy ölçüşebilecek -ya da alternatif oluşturabilecek diyelim biz- noktaya gelmiş durumda. Zaten paralı olan dağıtımlarda var gerçi.

Linux diye bir dağıtım yok , bu dağıtımlara verilen genel ad halk arasında. Bu arada dağıtım mevsuzuda baya bi konuya girmeye başladığı için ben onuda kısaca açıklamaya çalışayım ya da durun wikipedia’dan araklıyayım yine :)

Dağıtım kavramı, özgür yazılım felsefesinin çok alternatifli dünyasının bir sonucu olarak ortaya çıkmış, Linux'a özgü bir terimdir. Linux Dağıtımı ile vurgulanan aslında tam bir işletim sistemi olarak çalışır hale gelmiş bir özgür yazılım projeleri topluluğudur.
Bunun için sistemi kullanacak kullanıcı ya da sistemin üstleneceği göreve uygun olarak Linux çekirdeği ve birlikte binlerce özgür yazılım projesi ürünü kullanılarak birlikte çalışacak şekilde bir sistem oluşturulur.
Kullanım yaygınlıkları ve GNU/Linux dünyasına katkılarıyla öne çıkan bazı dağıtımlar vardır: Ubuntu, Debian, Slackware, Mandriva Linux (Mandrake), Red Hat, Fedora Core, SUSE bunlardan bazılarıdır.

Evet üşenmedim ve hemen arakladım sizler için :)
Linux kullanma deneyiminiz kullandığınız dağıtıma göre farklılık gösterebilir bunu bilmenizde fayda var. O yüzden bölümdeki dağıtımlar ile ilgili yazıcam konuyada bi göz atın ilerde.

Linux bir çok noktada Windows’tan iyi bir işletim sistemidir. Kararlılık güvenlik vs. gibi şeyler için Linux gerçekten biçilmiş kaftan. Ha bir çoğunuzu bu ne kadar ilgilendirir orası var tabi :) Ama yinede mavi ekranlardan bunalanlar için bunun Linux kullanırken başınıza hemen hemen hiç gelmeyeceğini söyleyebilirim. Kesin demiyorum bakarsın yeşil ekran verir melet :D Birde o flash kartlardan olmadık yerlerden giren virüsleride unutun :p Onlarda Linux’ta bişey yapamıyorlar. Taş gibi maşallah ;)

Bu kadar teknik ve gereksiz kafa ütülemekten sonra sorulması muhtemel sorulara cevaplar üretip devam edelim.

Linux bilgisayarıma bişey yapar mı?
Hayır yapmaz. Donanımı tanıyamıyabilir -sonradan tanıtılabilir-  ama bişey yapmaz. Daha önce bir hatadan dolayı cd-rom yakan dağıtım duymuştum ama 7 sene öncesinde :)

Linux kayıtlı resimlerimi, müziklerimi, videolarımı, program setaplarımı, pornolarımı siler mi peki yüklerken?
Hmm... Genel olarak birçok kullanıcı Windows’u Yerel Disk:C ve Yerel Disk:D olarak kullanır. Eğer Linux kurmadan önce bahsi geçen ıvır zıvırı D: kısmına atarsanız ve kurulumda bir yanlışlık yapmazsanız birşey olmaz :)

Linux kurduktan sonra programları nereden bulucam , crack ve serial için bildiğin iyi bir site var mı ?
Google’ı alt-üst etmeye son vericeksin sevgili kardeşim Linux kullanırken. Linux üzerinde yer alan paket yöneticileri ve paket depoları ile kolayca programı bulup yükleyeceksin. Crack serial ise sözlükten çıkarman gereken kelimeler :)

Linux nasıl temin edilir peki?
Kullanmak istediğin dağıtmının sitesine girerek isteyebilir ya da wikisinden gönüllü dağıtıcı ile irtibata geçip bir tane isteyebilirsin. Çok kısa bir zamanda eline geçer kotasız kullanıcı isen maksimum 2 saat içinde elinde bir dağıtım olabilir :)

Fifa var mı GTA var mı Kantır var mı? Daha doğrusu oyunlar ne alemde?
Tıkandım kaldım şimdi :s Ne yazık ki bahsi geçen oyunlar Linux dağıtımlar arasında doğrudan çalışmayan şeyler. Ama wine adlı program ile Kantır ve GTA oynuyan gençler var bizim mahallede. Yinede bunun en büyük karın ağrılarından biri olduğunu söylüyeyim.

İyide hocam oyun oynayama şansımız yoksa o zırdavatın üzerinden bize neyin cakasını satıyorsun anlamadım?
Canımız sağolsun ne diyelim. Maksat sitemizi entellektüel göstermek ve insanlığın henüz haketmediği bu oluşuma bir nebze katkıda bulunmak ;)

Sanırım daha birçok soru gelir ama ben sabahın bu saatinde hayal gücümle ancak bunları yazabildim. Kim bilir belki akşam yazıyı ayık kafa ile tekrar elden geçiririm.

Sonuç olarak Linux ; bilgisayar ile haşır neşir olmayı seven, forumlarda bilgi aramaktan çekinmeyen, kullandığı az donanımdan maksimum verim almak isteyen, kendini hacker gibi hissetmek isteyenler için birebir ilaç ;) Bununla beraber oyunlar üzerinde handikap yaratması sizi ondan uzak tutabilir. Ama denedikten sonra bilgisayar kullanma alışkanlığınız üzerinde farklı birşeyler yaratacağı kesin. Ben hayatımda sahip olmak istediğim işletim sistemine Linux’un bende oluşturduğu o araştırma duygusu ile sahip oldum ve bu yüzden ona şükranlarımı her zaman bir borç bilirim. Kim bilir belki aynı cümleleri sizde söylersiniz ilerde.
Bir sonraki yazıda daha ayık olucağıma ve anlaşılır cümleler kurucağıma dair bir serzenişte bulunayım . Konunun ilk hali bu fakat ilerde gerekli güncellemeler ve düzenlemelerde yapılabilir her an. Daha tam aydınlatamadığım noktarlar var ama uzadıkca uzayacak yazmam yoksa tam halini koymam gerekirse. Bu aralar tekrardan karı-kız işlerine verdim kendimi ayıptır söylemesi. Zaten Linux gün ve gün güncellenen bir işletim sistemi. O yüzden konumuzda ona çekicek ve sürekli güncellenecek ;)
Aklınıza takılan soruları sormanızı rica ediyorum ancak bu şekilde daha güzel bir giriş konusu yapabiliriz.






6
Öneri ve istekler / Mac ve Linux bölümü
« : Mayıs 19, 2009, 00:16:26 öö »
WatCheR abi , düşündümde forumda blog gibi kullanabileceğim bir alan olsa güzel olur. O alana  günlük düşündüklerimi , gün içinde karşılaştığım olaylardan çıkardığım yorumları, karı-kız ayaklarında ki son durumumu falan yazabilirim. Ama sonra tekrar düşündüm sen keyfi uygulamalara geçit vermiyorsun. Ve sonra tekrar düşündüm seni kandırabilirim. Ardından şöyle bir karara vardım.

Foruma Mac ve Linux bölümü açalım nasılsa benden başka kullanan yok bende oraya kendim açar kendim yazarım. Çokta aktif işletirim yani o dert olmaz.  ;)

Bu arada uzun zamandır görüşmüyoruz hiç , mail falan atsana arada. Bunuda buradan foruma açık olarak deklare ederek "ya WatCheR'a söylesene şunu ... " diyen arkadaşlara bir gönderme yapıyorum.

Bu adam tam pisikopat  :o yani benim moderator olmam onun için birşey ifade etmiyor hepimiz eşitiz karşısında , ulaşılması zor bir doruk ufuk abimiz anlıyacanız.

Kişisel istekleriniz için beni aracı olarak düşünmeyin  :)


Fikrime arkadaşların desteklerini bekliyorum  8)

7
Geyik alanı / 23 Nisan kutlansın ister misin istemez misin?
« : Nisan 24, 2009, 07:58:16 öö »
Evet arkadaşlar dün bildiğiniz gibi çocuk bayramıydı ve geride bıraktık bir kez daha  :)

Aklıma kendi çocukluğum hatta gençliğimde geliyor  8) Bu tip bayram törenlerinde olmayı pek sevmezdim ve elimden geldiğince katılmak istemezdim.
Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? Sizce bayramlar kutlanmalı mı kutlanmamalı ya da formatı üzerinde bir değişiklik yapılmalı mı böyle mi kalmalı?

8
Geyik alanı / yep!
« : Nisan 20, 2009, 03:23:31 öö »
Sonunda live messenger ile görüntülü ve sesli görüşme yapabilen bir messenger sürümü buldum mac için  8) çalıştı program açıldı ama ne yazık ki görüntülü sohbet deniyecek kimse yok bu saatte  ;D ama lanet olsun sonunda bizimde kameramız olacak xD

bu arada görüşmeler sadece windows live messenger 2009 ile oluyormuş öncesi ile yok  :o microsoft aklı ille bir yerden kısacak :D


bunu da neden belirtmek istedim bilmiyorum bu saatte ama çocuklar gibi sevindim ondandır :D

9
Geyik alanı / Torrent
« : Nisan 15, 2009, 21:30:24 ös »
Evet arkadaşlar bu bölümü hep içi boş olarak kullanmayalım. Burası bir sohbet ortamı bölümü çünkü.

O yüzden size soruyorum şimdi. Torrent ile ilginiz ne kadar neler biliyorsunuz neler bilmek istiyorsunuz ?

10
Karikatürler / kafir
« : Mart 12, 2009, 23:24:49 ös »
  :'(

11
Alıntı Konular / şu çılgın türkler
« : Aralık 26, 2008, 22:01:42 ös »
1-Son model araba alır ama çok yakıyor diye tüp taktırır.
2-Otopark parası vermemek için arabayı 2 kilometre uzağa park eder.
3-Tüpte gaz kaçağı var mı diye çakmakla kontrol eder.
4-Yaralı birini görse üstüne kalır diye görmezden gelir.
5-Belediyede işi varsa, gitmeden önce torpil bulmaya çalışır.
6-Araba daha az yaksın diye yokuş aşağı inerken arabayı boşa alır.
7-250 promil alkollü bile çıksa, 1 duble içtiğini iddia eder.
8-Elektrik hakkında bildiği tek şey nasıl kaçak çekiceğidir.
9-Trafikte sarı ışık yanar yanmaz öndeki hareket etsin diye korna çalar.
10-Film vizyona girmeden korsan cd sini hazır eder
11-Seçimlerden önce yerine getirmeyeceği bir sürü vaatte bulunur.
12-Jetonu matkapla delip, içinden ip geçirir, makineye atar. Böylece telefon konuşmasını beleşe getirir.
13-Elektrik sayacına film takıp, sayacı durdurur
14-Trafikte yeşil ışık kırmızıya döneceğinde, yavaşlaması gerekirken daha çok gaza basar.
15-Murat 124 alıp, Pioneer müzik sistemi taktırır.
16-Gördüğü araba hoşuna gittiyse anahtarla çizik atmayı ihmal etmez.
17-Yolda kola kutusu görse çöpe atmak yerine, kutuya tekme atar.
18-Kurban kesiminde kurbanı asmak için trafik lambasını kullanır.(Gerçektir)
19-Tamiri için sadece lehimleme gerekse bile aletin beyninin değişmesi gerektiğini söyler.
20-Kendisine sadaka verenlerden zengin olmasına rağmen dilenciliğe devam eder.
21-Tuttuğu takımın maçı kazanmasıyla birlikte silahlarıyla kutlama moduna geçer.
22-Trafik levhalarını hedef tahtası olarak kullanır.
23-Girmeyeceğini bile bile izmaritini çöpe uzaktan atmaya çalışır, girdirirse de büyük olay sayar.
24-Bir yeri incise ya da kırılsa ilk önce tanıdık çıkıkçı arar.
25-Boş telefon kartının manyetik kısmına Pritt sürüp dolu kartın kontörünü kopyalar. (Gerçek)



12
Konu Dışı / Hangi güvenlik programı?
« : Aralık 23, 2008, 14:04:01 ös »
Arkadaşlar hemen hemen hepimiz bir antivirüs ya da tam güvenlik paketi kullanıyoruzdur. birçok sitede bu programlar kapıştırılıyor ve bir sitede birinci olan diğerinde sonuncu oluyor. bu nedenle onlara güvenmiyerek daha detaylı bir araştırma yapmak için site üyelerine soruyorum

hangi antivirüs ve neden?

benim tercihim Eset Smart Security. Tam bir güvenlik paketi ; antivirüs + anti spyware + güvenlik duvarı. ayrıca neredeyse bilgisayarda çalışmıyor gibi performans sunuyor. Bu sessizlikten şüphelenip bilgisayarımdan Eset'i kaldırarak Kaspersky Internet Security 2009'u kurdum. Tam sistem tarama yaptırdım ve bir tane zararlı bulamadı ;) 1 hafta kadar kullandım ve hiç verim alamadım bilgisayarın anasını ağlatıyor çünkü.

ayrıca kaspersky en iyisi diyenlere bir notum var: kaspersky virüslü bir exe bulunca [ oyun crack gibi ] direk silerek işlem yapıyor , Eset ise temizleme işlemi yapıyor. Kaspersky bir ara neredeyse windows'u bile silecekti virüslü diye :D

daha önce avg ve antivir programlarınıda kullandım. Avg zaten boş :D avira antivir iyi ama Eset varken kullanılmaz.

Arayüz:                                  10
Sistem Kaynaklarını Kullanma : 10
Güncelleme :                           9
Tespit etme:                           10
Virüs ayıklama / silme :            10

Genel:                                     9.9

13
Hamachi Ağları / hamachi age of
« : Aralık 18, 2008, 01:34:32 öö »
arkadaşlar hamachi üzerinden  aoe 2 age of kings  oynamak isteyenler

fifadelisi_barguti@hotmail.com adresi ile irtibata geçsin   :-*

AĞ ADI : ageofbeybi

ŞİFRE:    fifadelisi

14
Karikatürler / penguen 27 kasım
« : Aralık 03, 2008, 19:10:46 ös »

15
Karikatürler / penguen'in en iyisi , fifadelisi'nin en iyisi ;)
« : Aralık 03, 2008, 15:57:47 ös »


bu karikatür üzerine penguen'e dil uzatmak vatana ihanettir ;) helal olsun valla adamlardaki mizah anlayışına

Sayfa: [1] 2 3