Mart 19, 2024, 07:30:50 öö

Gönderen Konu: CM 03/04 - Juventus  (Okunma sayısı 3888 defa)

Çevrimdışı BerkLy

  • Daimi Üye
  • İleti: 3292
  • Karma: 3
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
CM 03/04 - Juventus
« : Temmuz 22, 2012, 00:35:53 öö »

Üst üste iki şampiyonlukla devraldığım Juventus'u, ekibimle beraber üst üste üç sezon daha aralıksız şampiyon yaparak İtalya Seri A tarihinde 30 şampiyonluğa ulaşan ilk takım olmasını sağladık.
En yakın rakibimiz AC Milan'ın henüz 17 şampiyonluğunun bulunması, tartışılmaz Juventus üstünlüğünü gözler önüne sermeye yeter.

Çeşitli devlet organları ve bazı gizli güçler bizi bu zorlu süreçte durdurmaya çalıştılar. Çok kez arkadan çekildik, üstten bastırıldık. Ezilmeye, düşürülmeye çalışıldık. Fakat tertemiz takımımız her şeyin üstesinden gelmeyi başardı. Şike yaptığımıza dair iddaalar asla ispat edilemedi. Kamuoyu çok kez yanıltılmaya çalışıldıysa da, bütün iftiralara en güzel cevabı hep taraftarımız verdi.

Hepinizin bildiği gibi 2002 ve 2003 şampiyonluklarının ardından sağlık problemleri nedeniyle görevinden ayrılan Marcello Lippi'nin yerini aldım.  2004, 2005 ve 2006 yıllarında yaşadığımız şampiyonlukların ardından 2007 sezonu için mücadele etmeye başladık. Transfer dönemini yoğun geçirdik. Kadromuza takviyeler yaptık.



Bu kadroyla, sezonun ilk haftasında ezeli rakibimiz Inter'i 1-0lık skorla geçmeyi başardık.

Şampiyonlar liginde gruplarda eşleştiğimiz takımlar şöyle:


Kura çekiminin ardından yaptığım basın toplantısında, Porto'nun hücum hattıyla ilgili ciddi çekincelerim olduğunu belirttim. Marseille ve Dinamo da zorlu birer rakip. Grupla ilgili hedefimiz evimizde puan kaybetmeyip, deplasmanı da yenilgisiz tamamlamak. Min 12 puan grubu birinci tamamlamamız için yeterli olacaktır.



Geç açılmış bir konu olduğu için kariyerim boyunca ne yaptığımızı göstermek istedim.

İlk Sezon,2003/04
Göreve gelir gelmez bir süper kupa maçım oldu. Lig Şampiyonu Juve İtalian Cup Şampiyonu Milan ila karşı karşıya geliyor. 120 dakikası golsüz sonu eren maçı penaltı atışları ile 4-3 kazanarak Süper Kupayı müzemize götürüyoruz.
O sene lig şampiyonu oluyoruz.
İtalya Kupasında Yarı finalde Roma ile karşılaşıyorum.
Romada alınan 1-1lik beraberlik ve ardından evimizde aldığımız 0-1lik malubiyet Roma'yı finale taşıyor.
Şampiyonlar liginde de çeyrek finalde Real Madrid ile karşılaşıyoruz. Evimizde Madrid'i 2-1 yendiğimiz maçta onların tek golünü Tuncay Şanlı'nın atması boynumuzu biraz büküyor. Madrid'de 1-0 yeniliyoruz ve deplasman golü nedeniyle Madrid Yarı finale çıkıyor, biz de mutsuz mutsuz dönüyoruz Çizmemize.

İkinci Sezon, 2004/05
Lig Şampiyonluğumuzun ardından heyecanla beklediğimiz Süper Kupa Mücadelesinde, İtalya Kupası sahibi Roma ile karşılaşıyoruz. Roma'nın 1-0lık üstünlüğü kupayı Roma'ya postalıyor. Geçen sene bizi eleyerek finale çıkan Roma, bir kez daha üzülmemizi sağlıyor. Özellikle fiziki üstünlüğü ve güçlü forvet hattı AS Roma'ya karşı koymamızı zorlaştırıyor. Orta sahalarının da temkinli olması, gol bulma şansımızı oldukça azaltıyor.
Bizim için oldukça başarılı geçen bir lig serüveninin ardından 96 puanla şampiyon oluyoruz. Aldığımız 30 galibiyet ve 6 beraberlik, her şeye rağmen bulunan 2 yenilgimiz asıl isteğimiz olan namağlup ünvanını almamıza engel oluyor.
İtalya Kupa finalinde Milan ile karşı karşıya geliyoruz. Anlam veremediğimiz şekilde iki ayaklı olarak gerçekleşiyor final mücadelesi. Her iki takım da evinde 1-0 galip gelince ikinci maç penaltılara gidiyor. (Bu tip durumlarda uzatmalardan korkuyorum. Çünkü tam da oyunun çıktığı dönemde gümüş gol uygulaması var. 15 dakikadan ibaret herşey. Maçı 105 dakika oynayıp kaybetmek, 120 dakika oynayıp kaybetmekten daha korkunç) Penaltı atışlarını 3-1 kazanıyor ve İtalya Kupasını Berk İplikçi döneminde ilk kez müzemize götürüyoruz.
Şampiyonlar Ligi'nde de gruplardan çıkıp, ikinci turda Manchester United ile karşılaşıyoruz. İlk maçı İngiltere'de 1-0 kaybediyoruz. Sonuçta Cristiano Ronaldo, o zamanların da efsanesi. İtalya'daki golsüz beraberliğimizin ardından finallere kalamadan avrupa'ya bu sene de veda ediyoruz.
04-05 sezonunu ülkemize ait iki kupayla kapatıyoruz.

Üçüncü Sezon, 2005/06
Transfer döneminde kadromuzdaki adını hala bilmediğimiz oyuncuları gönderme kararı aldık. Belki reklam olur diye büyük takımlarla yaptığımız hazırlık maçlarında sadece onları oynattık ama sanırım bu adamlar gerçekten kötü! Bir ikisi dışındakileri satamadık. Yaşları ne olursa olsun 20 yaş altı takıma gönderdik. Umarız ileride bu konuda başımız ağrımaz!
Komünistliği ile tanınan Livorno ile düzenlediğimiz hazırlık mücadelesi bizim için en önemlisiydi. Endüstriyel Futbola Karşı mücadele eden taraftar grubuyla maçtan önce oturduk sohbet ettik. Maçtan sonra da hep beraber kokoreç yedik. Çok eğlenceli adamlar.
Türkiyeden de İtalya'ya çağırdığımız takımlar oldu. Bu sene için Galatasaray ve Gençlerbirliği ile maç yapabildik. Gençler'in taraftarına hayran olduk. Gruplarının adı Alkaralar. Adamlar kokoreçleri kendisi getirmiş, o derece iyi insanlar. Bir de başları beladaymış bu sene, takımlarının ismine ekleme yapmak istiyormuş yöneticiler. Hep para için işte bunlar. Durumdan oldukça şikayetçiler. İmza kampanyalarına destek verirsiniz belki
http://imza.la/sadece-genclerbirligi-bize-yeter

Bu kez hem lig hem kupa şampiyonu olarak Süper Kupa mücadelesine daha moralli gidiyoruz. İtalya Kupasında Finalde penaltı atışları ile yendiğimiz Milan ile karşılaşıyoruz. Bizim için kolay bir maç oluyor ve sezona kupayla başlıyoruz. Maç Skoru Juve 3-0 Milan
Belki de bu rehavetle sezon başında aldığımız puan kayıpları oldukça başımızı ağrıttı. Ligde 30 hafta tamamlandığında birinci olan Milanın 10 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyorduk. Ani kadro değişiklikleri, daha sert bir oyun ve daha fazla risk şansın da yardımızla işe yaradı ve sezonu 87 puanla şampiyon olarak tamamladık. Milan için bu ikincilik çok ağır oldu. Son üç maçımızda döktüğümüz terler spor basınında geniş yer buldu :)
İtalya Kupası'nda finalde Roma ile karşılaştığımızda biraz korktuk. Hep eli boş göndermişti geçtiğimiz sezonlar Roma bizi. Finalin ilk ayağında Roma'da 1-1 beraberlik aldık. Bu hedeflediğimiz skorlardandı. İyinin kötüsü dediklerimizden. Mabedimiz Del Alpi'deki karşılaşmaya kendimizi oldukça iyi hazırlamıştık. Gol yemediğimiz sürece, atma derdinde olmayacaktık. Ama defansa da çekilmeyecektik. Maç başladı ve henüz 4. dakikada Roma zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Göbekte görev yapan Emerson sakatlandı. Bu biraz heveslendirmişti bizi. Yüklenmeye başladık. Orta alandan rahat toplar çıkardık. 15. ve 20. dakikalarda Del Piero ile 2-0 öne geçtik. 37. dakikada Samuel'in yaptığı hareket, penaltı oldu. Samuel kırmızı kart görerek Roma'yı 10 kişi bıraktı. Del Piero penaltıyı gole çevirmeyi bildi. İkinci yarının başında bir Romalı daha sakatlandı. Roma için gerçekten şanssız gün olmalı dedik. 73te Nedved'in attığı gol ile perde kapandı. 1-1'in ardında 4-0 ile İtalya Kupasını kaldırdık.
Şampiyonlar Ligi mücadelemiz çok daha ilginç. Grubu 18 puanla tamamladık. İkinci turda Levski Sofia ile karşılaştık. 5-0 ve 1-3lük skorlarla finallere kaldık. Çeyrek Finalde karşılaştığımız PSV temkinli oyunuyla dikkat çekiyordu. İtalya'da 2-0 kazandık. Deplasmanda 0-0 ile Yarı finaldeydik.  Geçen sene bizi harcayan Man Utd rakibimiz oldu. İlk maç İtalya'da 2-0 kazandık. İngiltere'de skora yatma, iki fark yememe hesapları yapıyoruz. İlk yarı iyi iş çıkartmamıza rağmen 45. dakikada Anelka Manchester'ı 1-0 öne geçiriyor. 49. dakikada Trezeguet ile bulduğumuz gole anında Ronaldo ile cevap geliyor. Skor 2-1 iken ve son on dakika oynanırken çok da korkmuyoruz. Deplasman tribününü dolduran taraftarımız turu kutlamaya başlıyor bile. 87. dakikada Anelka'nın attığı gol kırmızı şeytanlara yetmiyor ve deplasmanda attığımız gol sayesinde Finale gidiyoruz.
Norveç, Trondheim'de Lerkendal Stadion'da Juve'nin rakibi Barça oluyor. Soğuk maç. Pozisyonsuz geçen maçta 85. dakikada Trezeguet skoru 1-0 yapıyor ve maç öyle bitiyor. Ne olduğunu anlamıyoruz ama Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuşuz. Böyle maç geçirmedik biz, hiç mi pozisyon olmaz.
Paraları alınca anlıyoruz, gerçekten kazanmışız, Avrupa'nın en büyüğü olmuşuz.

Dördüncü Sezon, 2006/07
Brezilya'da geçirdiğimiz hazırlık kampının ardından İtalya Süper Kupa mücadelesi için yurda dönüyoruz. Rakibimiz Geçen sene kupa finalinde karşılaştığımız AS Roma. İlk yarısında gol olmayan maçı 77 Del Piero, 87 Montolivo ve 90 Tevez ile 3-0 kazanıyoruz.
Tevez'i bu yaz aldık, genç oyuncumuz Cerci(19), değişmez kralımız Del Piero(31) ve satmaya kıyamadığımız Trezeguet(28) yorulduklarında ona şans vereceğiz. Elbette Del Piero'nun jübilesinin yaklaştığını da farkındayız. Ama adam hala atıyor hala da gol atınca öyle dil çıkartıyor.
Sıradaki maçımız Avrupa Süper Kupası. Biz Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve AS Roma UEFA Şampiyonu. Roma'dan kurtuluşumuz yok, anlıyoruz. Ama Roma'nın da bizden kurtuluşu yok, 2-0'lık skorla onları yine ikinciliğe mahkum ediyoruz.
Ardından Lig başlıyor. İnter ve Brescia galibiyetleri iyi gidecek bir sezona işaret ediyor.
İki Süper Kupa'nın ardından bu sene yarışacağımız üç kulvarda da gözümüz kupada. Sezonu 5 kupa ile kapatmak istiyoruz. FORZA JUVE
Lige dair ilginç hedeflerimizden birisi 20'den az gol yemek.
Geride kalan üç sezon bunu başardık. Sırasıyla 15, 18, 18.
Ayrıca üç sezon boyunca attığımız goller de sırasıyla şöyle: 67, 81, 66. Üç kulvarda mücadele etmek buna izin verecek mi bilinmez ama, bu konudaki hedefimizi de 70'in üzerinde gol olarak belirledik.

« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2012, 00:46:19 öö Gönderen: BerkLy »